هدف از مردمی سازی، اقدام در فضای اجرا است

سومین مرحله از رویداد ملی اقدام در مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد.

مرحله سوم رویداد ملی اقدام به همت دفتر مطالعات مدیریت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با هدف ارتقا قابلیت‌های دیوان سالاری از طریق مردمی‌سازی، در این مرکز، برگزار شد.

مهدی عبدالحمید، مدیرکل دفتر حکمرانی و دبیر شورای سیاست گذاری، در این رویداد، با بیان اینکه در ابتدا این رویداد ۶۴۰ تیم یا ایده ارائه شده است، گفت: حاضران در این نشست در قالب ۴۴ تیم هستند که دوره زمانی نسبتا طولانی را با آن‌ها بودیم و الان به مرحله نهایی رسیدند.

وی، با بیان اینکه در دوره جدید فعالیت مرکز بر لزوم مردمی سازی تاکید شده است، تصریح کرد: با ظرفیت سازی نخبگان، می‌توانیم از ایده‌های آن‌ها در سیاست‌گذاری، تصمیم‌گیری و اجرا استفاده کینم.

مدیرکل دفتر حکمرانی مرکز پژوهش‌های مجلس، یادآور شد: هدف از مردمی‌سازی، اقدام در فضای اجرا است تا سطح مشارکت مردم را در سیاست گذاری و قانون گذاری بالا ببریم.

وی ادامه داد: افرادی در بیرون از مرکز هستند و دغدغه ارائه مشاوره به دولت و مجلس را دارند، ما تلاش می‌کنیم از ظرفیت آن‌ها استفاده و به فضای سیاست گذاری متصل‌شان کنیم.

عبدالحمید استفاده از ایده‌های سیاستی افراد در بیرون را مفید برشمرد و گفت: به دنبال استفاده از ظرفیت افرادی هستیم که فضای علم و سیاست را درک می‌کنند؛ تا از طریق ارتقای مهارت‌ها و توانمند‌های سیاستی، زمینه تقویت ظرفیت‌ها را پدید آوریم.

وی مردمی سازی را از اولویت‌های ۴ گانه مجلس یازدهم دانست و خاطرنشان کرد: تا الان رویداد‌های متنوعی برگزار شده است و تلاش ما از برگزاری این رویداد‌ها این است تا کارها، حرف‌ها و ایده‌های نخبگان را به گوش مسئولان به ویژه نمایندگان محترم مجلس برسانیم.

مدیرکل دفتر حکمرانی مرکز پژوهش‌های مجلس، توضیح داد: وقتی برخی در حوزه کسب و کار ایده ارائه می‌دهند، به دنبال پول هستند، اما ما در رویداد‌های عمومی در خدمت دوستانی هستیم که فراتر از خود، فکر کرده‌اند. این افراد امید به نظام آینده و امید دارند و می‌خواهند امور اصلاح شود که این ارزشمند است.

وی با بیان در کشور متخصصان نظام اداری خیلی کمی داریم، عنوان کرد: نظام اداری کشور بروکراتیک است. از همین رو باید دولت را با استفاده از ظرفیت‌های بیرونی و بدون دولتی شدن، توانمند کنیم و در این بین از ظرفیت گروه‌های جهادی بدون اینکه دولتی شوند استفاده کنیم.

عبدالحمید با بیان با بیان اینکه در بحث کرونا از ظرفیت بسیج برای واکسنیساسیون استفاده شد، گفت: در مرمی سازی باید خود مردم را، مشارکت بدهیم تا سرمایه اجتماعی نظام بالا برود. ما در جمهوری اسلامی و در فرهنگ خودمان مردمی سازی می‌کنیم، ولی مردم در آخر مسئولیت نمی‌پذیرند. به دلیل عقبه تاریخی پادشاهی و شاهنشاهی، نگاه ما به یک نفر است، اما باید به این نکته برسیم که با یک نفر مسئله حل نمی‌شود و مشارکت و مسئولیت پذیری مردم باید وجود داشته باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار