سازش در ۲۵۴ هزار پرونده در شورا‌های حل اختلاف فارس

رئیس کل دادگستری استان فارس گفت: ۲۵۴ هزار پرونده اختلافات و ۵۰ پرونده قصاص در شورا‌های حل اختلاف استان فارس امسال به سازش ختم شد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس با اشاره به عملکرد شورا‌های حل اختلاف استان فارس در امسال گفت: با تلاش و اهتمام هزار و ۸۶۰ عضو این مجموعه در ۴۸۷ شعبه فعال سراسر استان، تا پایان دیماه، بیش از ۲۵۵ هزار فقره پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته و تعداد ۲۵۴ هزار و ۸۰۰ پرونده نیز مختومه شده است.

او با بیان این مهم مقوله صلح و سازش یک کار سخت و دشوار است، گفت: براساس قانون شورا‌های حل اختلاف مأموریت اصلی و فلسفه وجودی این نهاد، قطع منازعه و خشکاندن ریشه نزاع در بین طرفین دعوی است؛ اما در کنار این وظیفه سنگین و خطیر موارد محدودی در امور کیفری و حقوقی نیز حکم صادر می‌شود و در این راستا شورا‌های حل اختلاف سعی کرده از ظرفیت قضات، اعضا و کارکنانی استفاده کند که علاوه بر دانش و سواد حقوقی از هنر نفوذکلام و سعه صدر نیز برخوردار باشند.

موسوی به صلح و سازش در پرونده‌های قصاص به عنوان یکی از مهمترین وظایف این نهاد قضایی اشاره کرد و گفت: مجموعه شورای حل اختلاف استان فارس در جهت ایجاد مصالحه با فعال کردن شعب ویژه پرونده‌های قصاص و همچنین شعبه ویژه زندان، تشکیل کارگروه‌های ویژه قصاص و استفاده از نفوذ ائمه جمعه، بزرگان و افراد معتمد در شهرستان‌های سراسر استان و همچنین برگزاری جلسات متعدد با خانواده‌های آسیب دیده به منظور جلب رضایت اولیای دم، گام‌های مفید و مؤثری را در این راستا برداشته است و در سال جاری ۵۰ فقره پرونده قصاص منجر به سازش شده است.

رئیس کل دادگستری استان فارس با اشاره به سیاست کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها از اجرای چندین مرحله پویش با عناوین مصالحه و حل اختلاف در ایام ماه محرم، ماه رجب و سالروز شهادت سردار دل‌ها با حضور مستمر قضات شورا‌ها در زندان‌های استان خبر داد و گفت: در نتیجه این پویش‌ها تا پایان دیماه امسال ۲ هزار و ۴۲۱ نفر از زندانیان شورا‌های حل اختلاف از زندان آزاد شده اند.

موسوی به موفقیت‌های کسب شده از سوی شورا‌های حل اختلاف استان فارس از کسب رتبه برتر در زمینه مصالحه پرونده‌های قصاص در ۸ سال متوالی و کسب رتبه اول این استان در نخستین دوره جایزه مدل تعالی دادگستری‌های سراسر کشور در حوزه حل اختلاف خبرداد.

او گفت: امسال با تلاش اعضا و کارکنان شعب شورای حل اختلاف استان فارس تعداد ۵۰ فقره پرونده قصاص عمد به مصالحه انجامیده است و بیش از ۳۰۰ پرونده مالی بیشتر از یک میلیارد ریال نیز سازش شده است و در برخی از پرونده های، مهریه، نزاع دسته جمعی، اختلاف خانوادگی، ملکی، طایفه‌ای نیزتوانسته است نقش مؤثری در جهت صلح و سازش ایفا کند.

موسوی به حوزه داوری و میانجیگری نیز اشاره کرد و گفت: مهمترین عملکرد معاونت توسعه حل اختلاف استان در حوزه داوری و میانجیگری انجام مصاحبه علمی با ۵۹۳ نفر متقاضی موسسات میانجیگری در استان فارس و همچنین انعقاد تفاهم نامه با نهاد‌ها و ارگان‌های مختلف در رسیدگی به ۵۹۰ پرونده مراکز و موسسات داوری در سطح استان فارس است.

او در پایان در خصوص هیئت‌های صلح نیز از راه اندازی هیئت‌های صلح در کلانتری‌ها و انعقاد تفاهم نامه با آموزش و پرورش، کانون مساجد و بسیج حقوقدانان، راه اندازی هیات‌های صلح دانش آموزی، آموزش صلح یاران خبر داد و گفت: با استفاده از ظرفیت هیأت‌های صلح در سراسر استان فارس، ۳ هزار و ۷۴۰ پرونده منجر به سازش شده است.

رئیس کل دادگستری استان فارس با اشاره به عملکرد شورا‌های حل اختلاف استان فارس در سال جاری گفت: با تلاش و اهتمام هزار و ۸۶۰ عضو این مجموعه در ۴۸۷ شعبه فعال سراسر استان، تا پایان دیماه سال جاری بیش از ۲۵۵ هزار فقره پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته و تعداد ۲۵۴ هزار و ۸۰۰ پرونده نیز مختومه شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.