تخصیص ۱۸۵ میلیون مترمکعب آب سد گاشمار به لرستان

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: یک میلیارد مترمکعب حجم مخزن سد گاشمار (معشوره) است که ۱۸۵ میلیون مترمکعب آب این سد به لرستان تخصیص یافت‌.

مهرداد ویسکرمی در بازدید از سد گاشمار (معشوره) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۷۰ هزار متر مکعب حجم خاکریزی فرازبند این سد با ارتفاع ۳۵ متر است و با پیشرفت فیزیکی زیرساخت ۷۰ درصد ظرف یک ماه آینده تکمیل خواهد شد.

وی بیان کرد: رودخانه کشکان با فرازبند مسدود شده و این سد بخشی از حوزه آبریز کرخه است و یک میلیارد مترمکعب حجم مخزن سد گاشمار می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه این سد با هدف کنترل سیلاب احداث می‌شود، ادامه داد: خروجی سد به گونه‌ای طراحی شده که حتی آب خروجی آن سیلاب ایجاد نخواهد کرد همچنین ۱۸۵ میلیون مترمکعب از این سد تخصیص لرستان است که حدود چهار برابر سدهای فعلی این استان خواهد بود.

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یکی از ظرفیت‌های بزرگ لرستان آب است که سالانه ۱۲ میلیارد مترمکعب از این استان خارج می‌شود که چهار میلیارد مترمکعب آن از سمت حوزه دز بدون استفاده خارج می‌شود.

ویسکرمی ادامه داد: سد گاشمار تاکنون پنج بار مطالعه و ۲ بار رد شد، همچنین تا ۲۰۰ میلیون مترمکعب کاهش تخصیص و ادعای یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب مطرح شده است اما در نهایت یک میلیارد مترمکعب تخصیص یافت‌.

وی افزود: روزانه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تکمیل این سد نیاز است و پیش‌بینی شده تا سال ۱۴۰۷ به بهره‌برداری برسد و قرارداد این طرح از احکام بودجه تامین خواهد شد که اکنون در اختیار وزیر نفت می‌باشد و از طریق تهاتر نفت انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: سد بختیاری و سد گاشمار جز پنج سد اولویت دار وزارت نیرو است و دولت از محل احکام بودجه مکلف به تامین و تکمیل آنان می‌باشد.

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: تملک اراضی حاشیه سد گاشمار از سوی سازمان برنامه و بودجه تامین شده و دغدغه‌ای وجود نخواهد داشت.

ویسکرمی ادامه داد: ۱۰ هزار هکتار اراضی در کوهدشت و ۱۰ هزار هکتار در مناطق پایین دست همچنین شهرستان‌های کوهدشت، رومشکان، پلدختر، چگنی، سلسله و دلفان تامین آب می‌شود و برای تامین آب خرم‌آباد سد مخلمکوه، زیبامحمد، کاکاشرف و داربلوط بیرانشهر در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به احداث سد بختیاری گفت: این سد در بالای سد دز قرار گرفته که باید در زمان تعیین شده تکمیل می‌شد اما به دلایلی متوقف شده اما اکنون با نظارت وزارت نیرو اقدامات لازم برای رایزنی با یک شرکت چینی با هماهنگی وزارت امور خارجه در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: این سد در اولویت سد سازی کشور قرار دارد چرا که تا ۱۰ سال آینده سد دز که در پایین دست آن قرار دارد بدون استفاده خواهد بود و برای تکمیل این سد حدود یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.