در کلانشهری با بیش از ۱۰ میلیون جمعیت به دلیل کمبود زیرساختهای اتوبوس و مترو، تاکسی نقش مهمی را در تامین نیازهای حمل و نقل عمومی دارد و ناگزیر باید به مشکلات این قشر مشتمل بر ۷۰ هزار تاکسیران هم توجه ویژهای داشت.
رانندگان تاکسی در تهران با مشکلات فراوانی مواجه هستند از جمله در مواردی، چون تغذیه سالم و بهداشتی و همچنین دسترسی به سرویسهای بهداشتی با تگناهایی مواجه هستند.
یکی از رانندگان تاکسی معتقد است، این قشر با بیماری هایی، چون فشار خون و چربی بالا مواجه هستند و همچنین به دلیل استرس و تغدیه نامناسب، دیابت در بین این قشر رایج است.
محمد مهدی مخبری معتقد است: یکی از دلایل شیوع بیماریهای زمینهای در بین رانندگان تاکسی تغذیه نامناسب، نبود جای استراحت، استرس و ترافیک است که باید برطرف شود.
او ادامه داد: در این راستا قرار است طرح تغذیه و سلامت فرهنگی تاکسیرانان به صورت پایلوت در منطقه ۷ شهرداری تهران اجرا شود و ایستگاههای استراحت تاکسیرانان در آینده نزدیک ایجاد شود.
به گفته مخبری، ایستگاههای استراحت تاکسیرانان در کانکسهای ۱۵ متری قرار است تعبیه شود و که ۲ متر آن آشپزخانه، هشت مترمربع برای استراحت، سه مترمربع سرویس بهداشتی و پنج مترمربع نمازخانه پیش بینی شده است.
وی مجری طرح مذکور است، گفت: تاکسیرانان دوست دارند غذاهای سنتی ایرانی با قیمتی کمتر از بیرون تناول کنند و در این راستا غذاهایی سنتی در حجم کم مثل کوبیده آبگوشت، دمپختک، تخم مرغ آب پز و سیب زمینی طبخ میشود و نوشیدنیهای سنتی مانند خاکشیر ارائه میشود.
مخبری اضافه کرد: سه خودروی حمل و نقل سیار هم برای سرویس دهی به تاکسیرانان در نظر گرفتیم و ۲۲ کانکس ثابت در ۲۲ منطقه تهران ایجاد میشود.
این کارآفرین ادامه داد: این طرح با توجه به شعار سال مهار تورم و رشد تولید در حوزه کارآفرینی و در عین حال با کاهش قیمت غذای طبخ شده به مصرف کننده دیگر شاهد خوردن فست فودهای مضر توسط تاکسرانان در وسط خیابانها نخواهیم بود.
مخبری با اشاره به آسیب شناسی شغل تاکسیرانان، گفت: در این ایستگاه جایی برای استراحت در نظر گرفته ایم تا دیگر شاهد خوابیدن رانندگان در ایستگاهها نباشیم و به همین منظور نمازخانه برای ادای فرائض تعبیه کردیم.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح ۳۲۰ نیرو وارد عرصه کار میشوند و کار آفرینی خوبی نیز صورت میپذیرد.
در شهر تهران افزون بر ۷۰ هزار تاکسیران فعالیت میکنند.