چرا و چگونه حریم زوجین شکسته می‌شود؟

والدین زوجین باید دائم همتشان این باشد که آنها را نسبت‌ به یکدیگر با محبت کنند.

اولین میهمانی مفصل را در پیش داشت و قرار بود در نقش تازه عروس در میان قوم‌وخویش آقا داماد خوش بدرخشد. دلش می‌خواست حالا که قرار است محک بخورد، هرچه سلیقه در چنته دارد رو کند. همه‌چیز برای میهمانی فردا شب مهیا بود.

از کفش و لباس گرفته تا گلِ سر و هرچیز که فکرش را بکنید. اما مکالمه صبح روز میهمانی برخلاف سایر خوش‌وبش‌ها و دل و قلوه دادن‌هایش با شاه داماد، حسابی کفری اش کرد.

ناسلامتی برای خودش صاحب‌نظر بود و یک پا خوش سلیقه. یک جمله از طرف مادر داماد به عروس خانم که شاید مادرانه بود و از سر دلسوزی، اما حسابی مخرّب! «مامانم گفته بهت بگم اون لباسی که با هم رفتیم خریدیم بپوش!» احساس کرد تمام غرورش رابا تکه سنگی شکسته اند. صدای خُرد شدن آن را با همه وجود می‌شنید. دلش می‌خواست نه سیخ بسوزد نه کباب. گوشی را بردارد و در کمال ادب بگوید: «ببخشید مامان جان! من فردا به میهمانی نمی‌آیم.» شاید برای خیلی از جوان‌ها حفظ احترام والدین و علاقه به‌همسر یک دوراهی سخت باشد و در چنین شرایطی که سلیقه مادرشوهر و عروس متفاوت است تصمیم‌گیری برای چگونه مطرح کردن حرف دل، چند سال از عمر، کم کند! بالاخره هم حکایت عشق به مادر است و احترام به او و هم حساب دلدادگی به دختری که قرار است یک عمر با او هم مسیر و همراه باشد.

تقویت روابط نجات بخش است

 شاید ریشه بسیاری از دخالت‌ها در ضعف ارتباط زن و شوهر باشد. ضعفی که دیده شدن آن در روابط زوجین اجازه هرگونه دخالت و یا به زبان بهتر پادرمیانی را به اطرافیان می‌دهد. یک پادرمیانی که اگر دلسوزانه باشد می‌تواند کارساز و مشکل‌گشا شود و چنانچه از روی تدبیر و درایت انجام نشود ضرر‌های جبران‌ناپذیری به زندگی فرزندان وارد خواهد کرد و شاید تقویت روابط زوجین با شیوه‌های مختلف بتواند عروس خانم‌ها و آقا داماد‌ها را از این مهلکه نجات دهد.

 چرا و چگونه حریم زوجین شکسته می‌شود؟

«نرگس نهاوندیان»؛ کارشناس مسائل خانواده، درمورد دخالت والدین در زندگی فرزندان می‌گوید: «چندمورد اساسی مطرح است، یکی این‌که خود والدین شاید با هدف مشخصی هم این کار را انجام نمی‌دهند و تنها از روی دلسوزی است و اگر بخواهیم از منظر طرحواره درمانی آن را مطرح کنیم شاید پدر، مادر، خواهر و یا برادر هنوز احساس می‌کنند که باید مراقب فرزندشان باشند، حتی وقتی فرزند ازدواج می‌کند و بچه‌دار می‌شود و چه‌بسا پس‌از آن! دیگر اینکه گاهی فرزند خودش این شخصیت را دارد.

یعنی دوست دارد و اجازه می‌دهد دیگران در امور زندگی او دخالت کنند. شخصیتی دارد که دوست دارد یکی مدام دنبال او باشد و زندگی‌اش را جمع‌وجور کند. همچنین گاهی فرزندان و به‌خصوص دختر خانم‌ها هر اتفاق ریز و درشتی را به مادر و خواهر خود توضیح می‌دهند و دوست دارند از تجربیات آنان استفاده کنند. اما باید بدانند که تجارب پدر، مادر، خواهر، برادر و یا هم‌سن و سالان آن‌ها تجربه‌هایی محدود است که تنها یک شخص و در یک زندگی کسب کرده است، بنابراین نمی‌تواند آن‌طور که می‌خواهد به او کمک کند و بیش‌از آن‌که کمک‌کننده باشد مخرب است و باعث فاصله بیشتر میان زوجین می‌شود.»

جر و بحث و حرف اضافه ممنوع! سربسته حرف بزنیم

این کارشناس و مشاور امور خانواده مطرح کردن هر شبهه و سوالی در جمع خانواده را سبب سوگیری آن‌ها و درنتیجه دخالتشان در امور زندگی زوجین معرفی می‌کند و می‌گوید: «هرگونه حرفی که ما به خانواده منتقل می‌کنیم نظر آن‌ها را نسبت‌به زوج مقابل تغییر می‌دهد و می‌تواند سبب دخالت طرفین شود. مثلاً شخص با همسرش اختلاف‌نظر دارد و در جروبحث میانشان حرف‌های خوبی به‌هم نمی‌زنند. فرض کنید این حرف‌ها به خانواده منتقل شود و دو روز بعد روابط زوجین به شکل قبل برگردد.

آن‌ها تمام اتفاقات پیش‌آمده را فراموش می‌کننداما آیا برای مادری که شنونده این اختلاف بوده است شرایط به همان شکل قبل برمی‌گردد؟ قطعاً شنیده‌ها و گفته‌ها بر روی رفتار او نسبت‌به عروس و یا داماد اثر می‌گذارد و بسیاری از روابط دچار مشکل می‌شوند؛ بنابراین گستره درد دل کردن باید به‌گونه‌ای باشد که تنها برون‌ریزی داشته باشیم و سربسته حرف بزنیم. دنبال راهکار نباشیم و درد دل‌ها حالت غیبت پیدا نکند.» او معتقد است خانواده هم نباید به‌دنبال شنیدن حرف‌های فرزندشان باشند و چنانچه مشکلی می‌بینند باید او را به مشاور ارجاع دهند.

 اطلاعات اضافه یعنی باز شدن مسیر مداخله 

نهاوندیان ریشه برخی دخالت‌ها را نزدیکی خانواده‌ها و فرزندانشان به یکدیگر می‌داند و می‌گوید: «در قدیم نزدیکی محل سکونت بیشتر بود، اما امروزه داشتن ارتباط تلفنی هم این فاصله‌ها را نزدیک کرده و گاهی افراد به‌محض آن‌که از خواب بیدار می‌شوند گوشی تلفن را برمی‌دارند و گزارش روزانه خانواده را به یکدیگر می‌دهند.» او معتقد است ارتباط و صمیمیت، خوب، لازم و ضروری است، اما هر اطلاعاتی را نباید در اختیار دیگران قرار داد و حتماً لازم است فرد نفع و ضرر خود و همسرش را در نظر بگیرد. به‌طور مثال اگر کسی بگوید لباست چقدر قشنگ است، نیازی نیست بگوییم این را از فلان جا خریدم و فلان قیمت. کافیست تشکر کنیم. درواقع ما وقتی اطلاعات بیشتر به اطرافیانمان می‌دهیم، به‌دنبال آن مسیر دخالت را نیز باز کرده‌ایم.

به نام مشورت دخالت نکنیم/اهمیت حضور مشاور جدی است!

وی مراجعه به مشاور به‌عنوان یک فرد سوم در زندگی زوجین را امری مؤثر می‌داند و می‌گوید: «مشورت با یک کارشناس متخصص در این زمینه به‌عنوان فردی که از منظر بالا، بدون هیچ‌گونه پیش‌فرضی و بی قصد و غرض به ماجرا نگاه می‌کند بسیار مؤثر است. همچنین مشاور به دلیل داشتن تخصص و مواجهه با پرونده‌های فراوان، توانایی این را دارد که در مسئله موردنظر در حد مطلوب اطلاعات بگیرد و راهکار مناسب ارائه دهد. او تأکید می‌کند خانواده‌ها دقت داشته باشند که گاهی فرزندانشان فقط یک گوش شنوا می‌خواهند! گوشی که تنها درد دل‌هایشان را بشنود و نیازی به ارائه راهکار ندارند؛ راهکاری که در نهایت ممکن است منجر به دخالت شود. اما در جایی‌که فرزندان نیاز به راهنمایی دارند و می‌گویند «من چکار کنم؟» و یا این‌که «شما چه فکر می‌کنید؟» در این‌جا والدین می‌توانند وارد مشورت شده و راهکار موردنظر خود را ارائه دهند، البته بدون پیگیری. یعنی فرزند بخواهد آن را انجام می‌دهد و نخواهد انجام نمی‌دهد. والدین تنها در جایگاه بزرگ‌تر بودن نظرشان را ارائه می‌دهند و به‌هیچ‌وجه نباید خودشان برای حل امور فرزندان پیش‌قدم شوند که این مسئله قطعاً دخالت محسوب می‌شود. وی در پایان برای پیشگیری از بسیاری مشکلات در زندگی مشترک نقش مشاوره‌های پیش‌از ازدواج را بسیار پررنگ دانست.

پدرانه‌هایی که راه‌گشا است

در گعده‌های صمیمانه پدر و فرزندی که به بهانه خواندن خطبه عقد برای شروع یک مسیر پر پیچ و خم برپا می‌شود، رهبر معظم انقلاب به عنوان پدری مهربان حرف‌های دلسوزانه می‌زنند که بسیار راهگشاست. مثل این جملات؛ باید جوان‌ها را هدایت کرد، اما در جزئیات امور آن‌ها نباید خیلی دخالت کرد که زندگی برای آن‌ها مشکل شود. مبادا بعضی‌ها با دخالت‌های خودشان، بعضی‌ها ها با کم ظرفیتی و خوی بچگی خودشان این بنای مستحکم را با اندک چیزی متزلزل کنند. اگر دیدند دخالت‌های آن‌ها دارد این زن و شوهر را نسبت‌به هم دل‌چرکین می‌کند دیگر اجازه ندارند دخالت کنند. بزرگ‌تر‌ها اگر می‌خواهند این جوان‌ها راحت زندگی کنند باید آن‌ها را نصیحت کنند و هدایت نمایند، اما دخالت نباید بکنند. بگذارند زندگی‌شان را بکنند. مبادا خدای نکرده بزرگ‌تر‌ها بیایند پیش یکی از زوجین از آن دیگری بدگویی کنند.

یک چیزی بگویند دلخوری درست کنند. بلکه باید بزرگ‌تر‌ها سعی کنند بیشتر این‌ها را به‌هم نزدیک نمایند و دل‌هایشان را به‌هم متصل‌تر کنند. والدین نقش زیادی در ایجاد محبت دارند. والدین دختر و پسر باید دائماً همتشان این باشد که این را نسبت‌به دیگری با محبت کنند. اگر هم چنانچه یک چیزی دیدند از طرف مقابل که برایشان خوشایند نبود آن را برای فرزند خودشان ذکر نکنند. بگذارند این دو با یکدیگر روزبه‌روز مأنوس‌تر و بامحبت‌تر باشند. پدر و مادر‌ها باید سعی کنند محبت زن و شوهر‌ها را، این بچه‌هاشان را، جوان‌هایی را که ازدواج می‌کنند تأمین کنند. گاهی ممکن است یک دل‌خوری‌هایی پیش بیاید. پدر و مادر‌ها که تجربه دار‌تر هستند، بزرگ‌تر هستند، عاقل‌تر هستند، نگذارند که این دلخوری‌ها به دلسردی یه زن و شوهر جوان از هم منتهی شود.

حریم خانواده محترم است

یادمان باشد صمیمیت در زندگی عاشقانه مرد و زن حرف برای گفتن فراوان دارد. صمیمیتی که اگر بنا شود حصاری محکم و نفوذناپذیر می‌شود و امنیتی وصف‌ناپذیر به کانون خانواده هدیه می‌دهد و آن را گرم و گرم‌تر می‌کند. یک راهکار مهم برای ایجاد صمیمیت باز نکردن سفره دل پیش هر کسی است. خانم‌ها و آقایانی که هرجا می‌نشینند، زبان به درد دل می‌گشایند و به‌اصطلاح سفره دلشان را پهن می‌کنند از دخالت اطرافیان ایمن نیستند. شاید میان تمام نظر‌ها و پیشنهادات چندتایی سازنده و دلسوزانه باشد، اما یک راهکار اشتباه کافی است تا مسیر هموار زندگی را به معبری صعب‌العبور مبدل کند. پس تا می‌توانید با درایت و هوشمندی حریم خانواده را محترم بشمارید و حرف‌های دلتان را پیش خودتان نگه دارید.

منبع: فارس

برچسب ها: والدین ، زوجین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۶ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
فقر و بیکاری و اجاره نشینی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۸ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
بیشتر مادر زن و برادر زن آتیش میزنن به زندگی دختر خودشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
yjc به قوه قضاییه بگید اینقدر در زمینه بیحجابی معطل میکنن تا بیحجابی عادی شود.قرار نیست ما زنان را با شورت در خیابان ببینیم
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۴:۱۶ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
یعنی چی؟؟؟؟
؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۱:۱۷ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
زنان و دختران ایرانی فقط پول را میپرستند و فقط پول را می بینند برای پول زندگی میکنند و برای پول میمیرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
مردها هم فقط دنبال کنی و کلفت میگردن تازه خوشگلم باشه با خانواده پولدار مردها هم همچین آدمهایی هستند!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
نوشتید دخالت بیجا ممنوع خب خیلیها خودشون که فکر نمیکنند بیجاست فکر میکنند حق دارند دخالت کنند ضمن اینکه خودهمسران نباید به دخالت بقبه بها بدن
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۱:۳۲ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
چه خود دختر و چه خانواده دخترحق دخالت بیجا را ندارند ولی آنها در همه چیزدخالت میکنند که جزء حقوق خودشون نیست و جزء تجاوز به حقوق شخصی تلقی میشه و باید در این شرایط با شدت با این برخورد بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
من خودم ازهمسرم جداشدم بخاطر دخالت‌های برادرشوهر وزنش زندگیمو ب روسیاه کشوندندخدا ازشون نگذره اینقدرتوزندگیم دخالت کردند بالاخره باعث جدایمان شدند شوهرم مطیع اونها بود اونها بخاطراینکه پول‌های شوهرمو بگیرند و ازش سواستفاده کنند دست به هرکاری میزدنند فقط به خاطرپول منم بفکر آینده خودم وبچه های نداشتم بودم ووقتی دیدم شوهرم بفکرآینده نیست ازش جداشد م تازه شوهرم اعتیادهم داشت سیگارها می‌کشید مشروبات الکلی هم میخورد باز هم با این وجود خواستم باهاش زندگی کنم خرجی به زوربهم میداد خانوادم گفتن همچین مردی به دردت نمیخوره خودم فهمیده بودم ولی همش خودمونو میزدم ولی ب مهرورزان درک کردم ک آدم بشو نیس وباید ازش جدا شد بالاخره جداشدم خدایا شکر!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۱ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
برادر شوهر منم با زنش خیلی موزمار هستن.به خصوص زنش به شدت دو رو هست و فتنه گری میکنه
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۱:۱۵ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
د رهمه جهان این زنان و دختران هستند که حرف اول و آخررا میزنند و انتخاب آخررا میکنند
اکثرانتخابها با آگاهی صورت میگیره و معمولا انتخاب زنان و دختران ایرانی پول مادیات است و دنیاپرستی و حتی بعد از ازدواج فقط به پول توجه دارند ونه شوهر و نه حتی به خدا توجه دارند زنان و دختران ایرانی فقط پول را میپرستند
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۱:۲۸ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
اگرانتخابهای غلط شما از روی آگاهی آن هم دربین انتخابهای درست باشه شما ازنظرخدا مرتکب جرم شدی ودردنیا و آخرت مجازات خواهی شد "" عزیزدل برادر ""
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
برادران همه خانمها مثل هم نیستند وهمه مردها هم مثل هم نیستند اینکه تو همه رو با هم جمع میبینی این خیلی کارکشته ازخدابترس والای قضاوت نکن همه آدمها مثل هم نیستند!!!!
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۴۵ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
اگر توجه کرده باشی نگفتم همه گفتم معمولا یعنی اکثر زنان و دختران ایرانی بدنبال مادی گرایی و ترجیح دادن پول به خود هستند البته همیشه مواردبسیارنادر و جزئی وجود داره ولی این شامل اکثریت نمیشه عزیزدل برادر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۶ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
شوهرتون مشکل داشته اگه شخصیت قوی و مستقل داشت هیچ کس نمیتونست دخالت کنه تو انتخابت تون دقت نکردین
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۰۹:۴۰ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
والدین دختراهمش دخالت میکنن وفتنه گرن
خوددخترهاهم محورشرارت هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
با این حساب تو چرا پست در مورد ازدواج میخونی؟ برو با تنهاییت خوش باش
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۱:۲۶ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
اگرانتخاب غلط شما از روی آگاهی باشه آن هم بین انتخابهای درست؛شما از نظرخدا مرتکب جرم شدید و مشمول مجازات در دنیا و آخرت "" عزیزدل برادر ""
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۵ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
اگه دختری تو ناز و نعمت بزرگ شده

و والدینش ب شکل گیری شخصیتی ش اهمیت ندادن و همش دستاش تو جیب والدین بوده

مثلا از کودکی فقز ب بزک و دوزک ش اهمیت دادن لباسهای زیبا پوشوندن
تا ۱۸ سالگی هم فقط تو اینترنت عکسای از تفریحات ش گذشته
و تازه با پول بابای کلاسهای کنکور اعیانی و اشرافی رفته و اخرش تو کنکور قبول شده تو رشته ی ک علاقه نداره اصلا

بله زندگی با همچین دختری ، کار یک دیو هس ک بتونه اداره ش کنه خخخخ
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۷:۳۳ ۰۶ خرداد ۱۴۰۲
تاخدانخوادکسی تنهانمیمونه عزیزدل برادر
من هم بالاخره ازدواج میکنم ان شالله خخ
هرتنهایی تنهانیست وبعضی که تنهانیستن تنهاهستن ""
آخرین اخبار