شناسایی نزدیک به ۸۰۰ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید مادرزادی در کرمانشاه

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : نزدیک به ۸۰۰ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید مادرزادی در طرح غربالگری شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.

ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تشخیص و درمان به موقع کم کاری مادرزادی غده تیروئید را بسیار حایز اهمیت دانست و گفت : عدم تشخیص و درمان به موقع این بیماری می‌تواند باعث ایجاد عوارض جبران‌ناپذیر مغزی گردد، اما خوشبختانه این بیماری از زمان اجرای برنامه غربالگری دوران نوزادی قابل پیشگیری و درمان است.

وی با بیان اینکه کارآیی غربالگری دوران نوزادی و مقرون به‌صرفه بودن آن مسئولین وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را بر آن داشت تا برنامه غربالگری را در سطح ملی به اجرا درآورند و از سال ۱۳۸۴ این برنامه در سیستم سلامت کشور ادغام شده است، گفت: با شروع برنامه فوق که منجر به شناخت زودرس مبتلایان در روز‌های اول بعد از تولد و بلافاصله شروع درمان آن‌ها می‌گردد، عقب‌ماندگی ذهنی ناشی از این بیماری تحت کنترل درآمده است.

شکیبا با اشاره به اینکه ۴۰ مرکز در سطح استان شامل مراکز خدمات جامع سلامت و بخش‌های بستری نوزادان در بیمارستان‌ها کار نمونه‌گیری از نوزادان سه تا پنج روزه را برعهده دارند، عنوان کرد: تمام نوزادانی که در سه تا پنج روزگی غربالگری می‌شوند اگر چنانچه نیاز به نمونه دوباره داشته باشند توسط کارشناسان کنترل بیماری‌های غیرواگیر در شهرستان‌های استان برای نمونه‌گیری مجدد پیگیری خواهند شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: به طورکلی شیوع کم‌کاری مادرزادی تیرویید در یک منطقه با میزان ید رسانی در آن منطقه ارتباط نزدیک و مستقیم دارد، اما در کشور‌های مختلف دنیا متفاوت بوده و می‌تواند ناشی از تأثیر میزان ید دریافتی مادران، تفاوت‌های نژادی، عوامل ژنتیکی و روش‌های غربالگری بکار گرفته شده باشد .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.