قطب پسته کشور، آماده برداشت محصول می‌شود

فرماندار رفسنجان با اشاره به اتخاذ تمهیدات لازم برای برداشت پسته در رفسنجان گفت: پیش بینی می‌شود امسال بین ۶۰ تا ۶۵ هزار تن محصول برداشت شود.

رفسنجان بزرگ‌ترین تولیدکننده پسته ایران  با ۸۰ هزار هکتار باغ پسته، شهریور هر سال شاهد رویداد مهم اقتصادی جمع آوری محصول ارزآور و لوکس پسته خواهد بود و به گفته مسئولان محلی، مقدمات لازم برای این رویداد اقتصادی از جمله مدیریت حضور کارگران فصلی در این شهرستان در حال پیگیری است.

رفسنجان قطب بزرگ محصول پسته در جهان و کشور به شمار می‌رود و سهم عمده‌ای از صادرات کشورمان در این محصول را به خود اختصاص می‌دهد.

جلسه شورای مشوررتی جهاد کشاورزی  با هدف اتخاذ تمهیدات لازم برای برداشت محصول پسته از باغ‌های رفسنجان طی ۲ ماه آینده در فرماندری رفسنجان تشکیل شد.

در این جلسه که با حضور رحمانی معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان، مدیر آب منطقه‌ای و جمعی از مسئولان شهرستان برگزار شد، حسین رضایی، فرماندار رفسنجان گفت: در رفسنجان امسال برداشت پسته از شهریور آغاز می‌شود و  برداشت آن بیش از ۵۰ روز طول می‌کشد که روزانه ۲۰ هزار کارگر (بیش از یک میلیون نفر روز کارگر طی ۵۰ روز برداشت محصول) نیاز است تا این محصول از باغات برداشت شود.

 او افزود: این کارگران نیاز‌های اسکان، بهداشتی، نان، خوراک، امنیت و ... دارند که در مورد مسائل آن‌ها باید راه چاره‌ای اندیشید.

رضایی تصریح کرد: پارسال با وجود محصول کم؛ یعنی ۴ هزار تن پسته، به مدت یک هفته کار برداشت انجام شد؛ اما امسال با وجود پیش بینی بین ۶۰ تا ۶۵ هزار تنی محصول بیش از ۵۰ روز برداشت محصول طول می‌کشد.

رضایی عنوان کرد: یکی از نیاز‌های کارگرانی که از شهرستان‌های دیگر برای جمع آوری محصول به کمک کشاورزان رفسنجان می‌آیند، تأمین نان است؛ بنابراین با استانداری کرمان رایزنی خواهیم کرد تا سهمیه آرد و نان برای مدت برداشت محصول پسته رفسنجان به این شهرستان اختصاص یابد.

او تصریح کرد: کارگران فصلی که به رفسنجان می‌آیند باید شناسایی شوند تا در مدتی که در شهرستان هستند، قابل رصد باشند؛ بنابراین نیروی انتظامی مشخصات آن‌ها را دریافت خواهد کرد و ساماندهی می‌شوند.

فرماندار رفسنجان گفت: در شهر رفسنجان از سوی شهرداری مکانی برای اسکان این کارگران تهیه می‌شود و در بخش‌ها هم از جمله نوق، کشکوئیه و دیگر بخش‌ها نیز این مکان تهیه خواهد شد.

او افزود: برخی ضبط پسته‌ها (ترمینال‌های فراوری پسته) در نزدیکی چاه موتور‌های کشاورزی قرار دارند و فاقد گازرسانی هستند؛ بنابراین باید سهمیه‌ای از سوخت گازوئیل بر‌ای فراوری محصول از استان جذب و در اختیار کشاورزان قرار داد.

رضایی در بحث امنیت هم بیان کرد: در طول این رویداد، عوامل نیروی انتظامی و بسیج در راه‌های ارتباطی شهرستان به طور چشمگیر حضور خواهند شد تا تردد وسایل حامل محصول پسته با امنیت انجام شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.