خسارت ۴۰۰ میلیارد تومانی بارندگی های اخیر به استان اصفهان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خسارت بارش‌های هفته گذشته را در این استان ۴۰۰ میلیارد تومان به بخش‌های مختلف ارزیابی کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت:در پی بارش تگرگ و باران رگباری هفته گذشته، مطابق با ارزیابی‌های انجام شده ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت در بخش‌های کشاورزی، اماکن مسکونی، راه‌ها و شبکه‌های آب و برق و مخابرات در ۱۰ شهرستان استان وارد شد.

منصور شیشه فروش افزود: این خسارتها شامل ۱۳۸ واحد مسکونی روستایی، ۲۴۶ کیلومتر راه، ۶۷ پل و ابنیه فنی، سه کیلومتر از معابر روستایی، ۶۹ رشته قنات،۸۴۰ راس دام سبک، ۲ راس سنگین،۲ واحد پرورش طیور و گلخانه، ۵۵ کلونی زنبورعسل، یکهزار و ۸۰۰ هکتار زراعت و باغ در شهرستان‌های اردستان، نایین، کوهپایه، لنجان، هرند، برخوار، کاشان، شاهین شهر، هرند، ورزنه و خورو بیابانک است.

او با اشاره بهوجود بیش از سه هزار کیلومتر رودخانه، شرایط اقلیمی خشک ونیمه خشک مستعد وقوع سیلاب فصلی در استان اصفهان، گفت: به منظور پیشگیری از وقوع حوادث ناشی از سیل، مطالعات آبخیزداری در ۲ و نیم میلیون هکتار از اراضی انجام و برای اجرای طرح‌های کنترل سیل، پخش سیلاب در حوضه‌های مطالعه شده پرخطر نیاز به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در مرحله اول است.

شیشه فروش تاکید کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و برنامه و بودجه کشور به‌منظور اختصاص اعتبار به استان وهمچنین برای آزادسازی تصرفات انجام شده و ساماندهی رودخانه‌ها و مسیل‌های اولویت دار مطابق با مطالعات انجام شده وزارت نیرو باید نسبت به اختصاص اعتباری به میزان ۳۰۰ میلیارد تومان برای استان اقدام کنند. 


مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: با توجه به خسارات مستمر ناشی از سیل در کشور از جمله سیل سال ۱۳۹۸و ۱۴۰۱ و اینکه همه ساله حجم زیادی خسارت به کشور تحمیل می‌کند باید اقدام ویژه‌ای در سطح ملی توسط وزارت نیرو، سازمان برنامه و بودجه، وزارت راه و شهرسازی و وزارت جهاد کشاورزی در تخصیص اعتبار به استان‌ها برای اجرای طرح‌های کاهش خطر صورت گیرد.

او اظهار داشت: برای تامین دستگاه‌های لجن کش، موتور‌های آبکش، ژنراتور برق و نیز تقویت امکانات و تجهیزات امدادی مورد نیاز ستاد و فرمانداری‌ها و همچنین استقرار بالگرد امدادی مجهز که از اولویت‌های نیازی استان در مرحله پاسخ به بحران‌ها و حوادث محتمل سیل، زلزله، ریق و دیگر موارد، تخصیص اعتبارات ملی ضروری است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: ضریب آسیب پذیری استان به لحاظ وقوع حوادث طبیعی، فرونشست زمین، فرسودگی شبکه‌های آب و فاضلاب، استقرار صنایع، حجم تردد خودرو‌های سبک و سنگین ناوگان حمل بار و مسافر، تانکر‌های حمل سوخت و مواد شیمیایی، حریق وتصادفات جاده‌ای بالاست و دستگاه‌ها برای پیشگیری و کنترل به‌موقع این حوادث نیازمند تامین بودجه لازم در سطح ملی هستند.

شیشه فروش از دیگر نیاز‌های استان به تقویت سیستم‌های پیش بینی و هواشناسی از جمله تجهیز و احداث حداقل ۲۰ ایستگاه هواشناسی در شهر اصفهان و نصب رادار اشاره کرد و گفت: توسعه و تجهیزشبکه لرزه نگاری استان با ایجاد حداقل پنج ایستگاه مورد نیاز توسط موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از دیگر نیاز‌های استان است که باید از سوی دانشگاه تهران اقدام شود.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.