در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

هدف «دوره جامع عکاسی» عمل‌گرایی و خروجی نتیجه‌بخش است

عضو دپارتمان عکاسی انجمن سینمای جوانان ایران و طراح «دوره جامع عکاسی» درباره این دوره، اهمیت آموزش و هنر عکاسی توضیحاتی داد.

«دوره جامع عکاسی» انجمن سینمای جوانان ایران که تازه‌ترین دوره جامع آموزشی انجمن است، در راستای برنامه‌های راهبردی این انجمن برای بازه زمانی ۶ ماهه و در سه گام آموزشی برنامه‌ریزی شده است.

مجید ناگهی، عضو دپارتمان عکاسی انجمن سینمای جوانان ایران و عضو شورای طراحی «دوره جامع عکاسی» درباره لزوم برگزاری چنین دوره‌ای در حوزه عکاسی اظهار کرد: نهاد انجمن سینمای جوان با سابقه و هویت طولانی که دارد، نیاز داشت تا برنامه‌ای اختصاصی و تعریف شده برای آموزش عکاسی در چارچوب سیاست‌های کلان خود مدون کند که دهه‌هاست بر آن شناخته می‌شود که ضمن رعایت اصول آکادمیک و مباحث پایه‌ای عکاسی، توجهی هم به نیاز‌های مخاطبین خود در پهنه این سرزمین داشته باشد.

وی گفت: مأموریت آموزش در انجمن سینمای جوان متفاوت‌تر و فراتر از چیزی است که در دانشگاه‌ها به آن پرداخته می‌شود. از سوی دیگر نیاز رو به افزایش جامعه برای آموزش رشته‌های هنری باعث گسترش آموزشگاه‌های هنری مستقل شده و فضای غریبی را در حوزه آموزش رقم زده است که متأسفانه به جز معدود مواردی، عمدتاً بدون طرح و برنامه هستند و مباحثی ناکارآمد، محدود و تک بعدی را ارائه می‌دهند و فضایی بین سیستم آکادمیک و آموزشگاه‌های خصوصی که بتواند استقلال ذهنی هنرجو را در کنار آموزش‌های اصولی حفظ کند، مسئله‌ای بود که باید به آن می‌پرداختیم و با توجه به این شرایط، دپارتمان عکاسی شکل گرفت و اقدام به طراحی و برنامه‌ریزی دوره‌ای متناسب با جایگاه انجمن و مخاطبانش کرد.

این عضو دپارتمان عکاسی انجمن سینمای جوانان درباره سه گام مطرح شده و نگاه کلی درنظر گرفته شده در «دوره جامع عکاسی» تصریح کرد: دغدغه دوستان در طراحی این دوره این بود که جدای از مباحث تخصصی که در سه گام طرح می‌شود، شرایط رشد و آشنایی با روش‌های توسعه خلاقیت برای هنرجویان نیز فراهم شود. همچنین آگاهی از جریان‌ها و شاخه‌های عکاسی در کنار تاریخچه آن به شکلی طرح شود که زمینه‌های آشنایی با حوزه اثرگذاری عکاسی و پرسش‌های بنیادین در این زمینه را قابل فهم و الهام بخش کند.

وی ادامه داد: یکی از دلایل وجود سه گام برای این دوره جامع، شرایط و امکانات اجرایی انجمن سینمای جوانان بود که دوره‌هایش را باید در مدت زمان شش ماهه به سرانجام برساند و درحقیقت، ما در دپارتمان عکاسی، متناسب با چارچوب‌های اجرایی انجمن و معاونت آموزش به ترکیب این چنینی رسیدیم و اگر امکان طولانی‌تر شدن دوره بود، بهتر بود زمان بیشتری را برای تجربه‌های عملی هنرجویان فراهم کنیم.

 ناگهی درباره سه مرحله استعدادیابی، آموزش حرفه‌ای و جذب نیروی کارآمد که برای این دوره درنظر گرفته شده است، توضیح داد: این موضوع بیشتر به سیاستگذاری کلان انجمن مربوط است که در حوزه کاری ما نبود، ولی تلاش ما در این مسیر طراحی آزمون و مصاحبه برای انتخاب علاقمندانی است که آمادگی و کیفیت‌های لازم برای این رشته را داشته باشند و طراحی دروس نیز به شکلی صورت گرفت که هنرجو با شاخه‌های مختلف آشنا شود و از شرایط حرفه‌ای لازم برای کار در آن رشته‌ها آگاهی نسبی پیدا کند. همچنین، در این دوره چند کارگاه عملی گنجانده شده و خواسته شده است تا استادان راهنما و مشاورانی که فعال و به‌روز هستند در کنار هنرجو باشند تا آن‌ها را در اجرای پروژه‌های عملی همراهی و هدایت کنند.

وی افزود: برای «هنرمند عکاس» شدن، دانش و تجربه فراوان نیاز است. آگاهی از دانش فنی و نظری به‌روز با پشتکار، تلاش و صبوری لازمه رسیدن به نتیجه است. این دوره، افرادی که رویای «هنرمند عکاس» شدن دارند را در آغاز یک مسیر طولانی قرار می‌دهد.

گفتنی است اسماعیل عباسی، فرهاد سلیمانی، مجید ناگهی، مهدی وثوق‌نیا و سعید پوراسماعیلی اعضای دپارتمان عکاسی انجمن سینمای جوانان ایران و طراح و برنامهریز این «دوره جامع آموزشی» هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۸ ۲۱ تير ۱۴۰۲
سلام میخام تو دوره عکاسی شرکت کنم باید به کجا مراجعه کنم میشه راهنمایی کنید ممنون
آخرین اخبار