سخنگوی صنعت آب:

استفاده از آب‌ دریا و انتقال آن به کشور در دستور کار است/ قطعی آب شرب خط قرمز وزارت نیرو

سخنگوی صنعت آب گفت: انتقال آب از دریا یکی از راه‌های جبران کم‌آبی است و دولت بنا دارد بیش از چهار میلیارد مترمکعب آب از دریا به پهنه داخل کشور منتقل کند.

فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب ایران صبح امروز در پایان بازدید از برخی پروژه‌های آب‌رسانی استان سمنان در حاشیه دیدار با مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان اظهار داشت: دولت سیزدهم اقداماتی جدی را برای جبران کم‌آبی در سراسر کشور برای مصارف مختلف مدنظر دارد.

وی با تأکید بر لزوم رعایت اصل بهره‌وری در حوزه‌های پرمصرفی مانند کشاورزی، از دو برنامه دولت در راستای رفع کم‌آبی در کشور خبر داد و افزود: استفاده از آب‌های نامتعارف با اولویت "پساب" و انتقال آب از دریا به داخل کشور دو راهبرد درازمدتی است که دولت برای تحقق آن مصمم است.

سخنگوی صنعت آب ایران با اشاره به اینکه تغییر اقلیم و کم‌آبی، مشکلی جهانی بوده و تنها ایران نیست که با این مشکل مواجه است عنوان کرد: البته ایران یک کشور با محدودیت منابع آبی و دارای اقلیم خشک و نیمه‌خشک بوده و میزان بارش در کشورمان یک‌سوم متوسط جهانی است.

قاسم‌زاده به لزوم استفاده مطلوب از همه ظرفیت‌های منابع آبی در داخل و یا اطراف کشور برای رفع مشکل محدودیت منابع آبی در کشورمان اشاره و تصریح کرد: دو موضوع استفاده از آب‌های نامتعارف با اولویت توجه به حوزه پساب و موضوع استفاده از آب دریا در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه استفاده از آب‌های دریا و انتقال آن به داخل کشور در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد خاطرنشان کرد: در حال حاضر حجم پروژه‌های در حال انجام انتقال آب از دریا به داخل کشور چیزی در حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب است.

سخنگوی صنعت آب ایران تصریح کرد: بنا داریم که بیش از ۴ میلیارد آب از دریا به پهنه داخل کشور منتقل کنیم و این طرح‌های انتقال آب از دریا نیز در قالب طرح‌های سرمایه‌گذاری است.

قاسم‌زاده با بیان اینکه در حال حاضر پنج طرح عمده و بزرگ انتقال آب از دریا به داخل کشور تعریف‌شده است عنوان کرد: سرمایه‌گذاران این طرح‌ها نیز انتخاب شدند و اجرای این طرح‌ها نیز آغاز شده است. همچنین طرح انتقال آب از دریا به یزد و کرمان و هرمزگان نیز به بهره‌برداری رسیده است.

وی با اشاره به شرایط اقلیمی به وجود آمده در کشور ابراز امیدواری کرد تا بخشی محدودیت‌های منابع آبی ناشی از این شرایط اقلیمی با استفاده از آب دریا رفع شود.

سرمایه‌گذاری ۱۶۰ هزار میلیاردی در حوزه استفاده از پساب؛ صنعت مشتری "پَروپاقُرص" پساب

سخنگوی صنعت آب ایران با اشاره به گران بودن هزینه اجری پروژه‌های بازچرخانی و استفاده مجدد از پساب تصریح کرد: بر این اساس مصارف پساب تصفیه‌شده نیز جزو مصارف خاص است و خوشبختانه در بخش صنعت در کشور بیشترین مصرف را از این آب دارند.

قاسم‌زاده با بیان اینکه طرح‌هایی در زمینه بازچرخانی پساب در کشور تعریف شده است خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۵۰ طرح با سرمایه‌گذاری ۱۶ هزار میلیارد تومان در قالب طرح‌های سرمایه‌گذاری تدوین‌شده است.

وی با بیان اینکه حدود ۳۳۰ میلیون مترمکعب از پساب تولیدی کشور برای استفاده صنایع تخصیص داده‌شده و قرار است خود سرمایه‌گذاران این آب را به محل مصرف برده و از آن استفاده کنند؛ از استقرار پیمانکاران و سرمایه‌گذاران برای اجرای این پروژه‌ها خبر داد و افزود: حضور سرمایه‌گذاران در این بخش هزینه‌های عمومی دولت را کاهش داده است. همچنین تا امروز در اجرای این طرح‌های تأمین آب پیشرفت‌هایی نیز حاصل‌شده است.

سخنگوی صنعت آب ایران با بیان اینکه کشورمان در توسعه شبکه توزیع آب شرب شهری که مستقیم با مصارف مردم در ارتباط هست جزو کشور‌های برتر دنیاست و بانک جهانی نیز آن را تأیید کرده است تصریح کرد: در بخش شبکه شرب شهری ۹۹.۹ درصد پوشش شبکه داریم و این آمار در بخش روستایی ۸۲ درصد است.

قاسم‌زاده ضریب پوشش شبکه توزیع آب شرب شهری را اطمینان‌بخش ارزیابی و از عزم دولت سیزدهم برای توسعه پوشش شبکه آب روستایی کشور به بیش از ۹۰ درصد خبر داد.

وی با تأکید بر اینکه در کنار توسعه شبکه‌های توزیع آب، تأمین آب مطمئن و پایدار برای شهر‌ها و روستا‌ها نیز مدنظر دولت سیزدهم قرار دارد، به در حال اجرا بودن بیش از ۲۵۰ پروژه تأمین و استحصال آب در کشور خبر داد و گفت: اجرای این پروژه‌ها می‌تواند آب مطمئن در اختیار مردم قرار دهند.

سخنگوی صنعت آب ایران با بیان اینکه قطعی آب شرب خط قرمز ترسیم‌شده در وزارت نیرو است تصریح کرد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته و البته همراهی مردم، قطعی آب شرب در کشور نداشتیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا
۰۶:۵۹ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
چرا حفاری ته دریا نمیکنین مگه نمیگین زیردریا میلیاردها مترمکعب آب شیرین است نیاز به تصفیه آب شور نیست این آب شیرین زیر دریا هزاران سال جواب میده...عین نفت که میکشین بیرون ازدریا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۰۹ مرداد ۱۴۰۲
برداشت آب مستقیم از دریا زیان آور است آب باید از چاه نزدیک دریا برداشت شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۲ ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
الهی ایران را آباد کن تاماایرانی ها هم یک روز خوب داشته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۳ ۰۷ مرداد ۱۴۰۲
اینکه هر نوع آبی رو تو لوله کنید به خورد مردم بدید ، واقعا هنر بزرگیه ، خط قرمزتون هست آب شرب ؟ تربت حیدریه روزی 12 ساعت حداقل آب قطع است اونم اوج گرما
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۶:۱۶ ۰۷ مرداد ۱۴۰۲
متاسفانه درخصوص تامین آب شرب و برق خیلی عقب هستیم و تولید آن با پیشرفت بخشهای مختلف هماهنگی ندارد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۰۷ مرداد ۱۴۰۲
کار بسیار سخت اما با ارزشی است. اگه از ظرفیت بیابان‌ها و کویر‌ها هم جهت تولید برق به وسیله‌ی پنل‌های خورشیدی و سایر سیستم‌های خورشیدی استفاده شود، کمبود برق نخواهیم داشت. کشور ایران در زمینه‌ی انرژی خورشیدی دارای پتانسیل خیلی بالاییست.