رئیس مرکز اموربین الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط زیست:

میزبانی اجلاس بین‌المللی گرد و غبار در ایران فرصتی برای مدیریت این پدیده است

موسوی فر گفت: میزبانی جمهوری اسلامی برای برگزاری اجلاس بین‌المللی گرد و غبار نشان از فراهم شدن فرصت برای بهره بردن برای مدیریت گرد و غبار دارد.

سید حسین موسوی فر رئیس مرکز اموربین الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط زیست  در نشست کارگروه مدیریت شرایط اضطرار پدیده گرد و غبار شهرستان سرخس گفت: برگزاری اجلاس منطقه‌ای وزرای محیط زیست با حضور نمایندگانی از کشور‌های خارجی به میزبانی تهران در تیرماه سال گذشته و پذیرش سه پیشنهاد ارایه شده از سوی ایران نشان از موفقیتی بزرگ داشت.

وی با اشاره به تلاش‌های بین المللی ایران با کشور‌های همسایه برای کنترل و کاهش گرد و غبار افزود:به عنوان مثال بخش زیادی از منشأ خارجی گرد و غبار ما از کشور عربستان است که مذاکرات و پیگیری‌های خوبی در این زمینه انجام شده است.

رئیس مرکز اموربین الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اجلاس منطقه‌ای گرد و غبار در ایران از اجلاس‌های موفق سازمان ملل شناخته شد و موافقت و رای مثبت ۱۵۳ کشور جهان در قالب صدور قطعنامه‌ای در سازمان ملل مبنی بر پیشنهاد برگزاری اجلاس بین‌المللی گرد و غبار به میزبانی ایران رویدادی است که برای حفظ این محوریت بسیار مهم است.

میزبانی اجلاس بین‌المللی گرد و غبار در ایران فرصتی برای مدیریت این پدیده است

موسوی فر از دیگر پیشنهاد‌های پذیرفته شده ایران به سازمان ملل را انتخاب ۲۱ تیر برابر ۱۲ جولای به عنوان روز جهانی مقابله با گرد و غبار اعلام و بیان کرد: خوشبختانه جایگاه بین‌المللی ایران در این روند به اثبات رسید.

وی تصریح کرد:در حاشیه اجلاس پارسال گرد و غبار در تهران با طرف ترکمنستان مذاکرات اولیه در خصوص کانون‌های گرد و غبار آن کشور صورت گرفت و این قسم مسایل بین المللی باید پیگیری شود و در همه ابعاد این پیگیری‌ها را وظیفه می‌دانیم و محقق می‌کنیم.

رییس مرکز اموربین الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان نظارتی و حاکمیتی است و سیاستگزاری و بررسی مسایل کلان در این سازمان انجام می‌شود، اما اجرا بر عهده این سازمان نیست.

موسوی فر افزود: در افزایش گرد و غبار شهرستان سرخس منطقه قره قوم در ترکمنستان تاثیرگذار است که حتما در سطح روابط خارجی این مساله را پیگیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: بخش زیادی از منشأ گرد و غبار هم در داخل شهرستان و منطقه جغرافیایی خودمان است که می‌توانیم آن را با اتکای به توان شهرستانی بدون انتظار و از دست دادن زمان برای اقدامات سازمانی مدیریت کنیم.

رییس مرکز اموربین الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید در سطح شهرستان همکاری و همراهی میان دستگاهی در این زمینه وجود داشته باشد.

میزبانی اجلاس بین‌المللی گرد و غبار در ایران فرصتی برای مدیریت این پدیده است

موسوی فر افزود: بسیج امکانات داخل شهرستان و انجام اقدام موثر است که موجب رضایت مردم مرزدار و زحمتکش در شهرستان سرخس می‌شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به پیگیری‌های فراوان در جهت مدیریت و کنترل پدیده گرد و غبار شهرستان سرخس گفت: حضور مقامات کشوری طی چند روز گذشته در شهرستان نشان از توجه ملی برای حل معضل این شهرستان دارد.

مهدی اله پور افزود: در این راستا ایستگاه سنجش کیفیت هوا در سه شهرستان خواف، سرخس و نیشابور مستقر می‌شود.

وی تاکید کرد: تعهدات دستگاه‌ها در زمینه مدیریت گرد و غبار سرخس بررسی می‌شود و با توجه به فرصت سه ماهه سازمان برای مدیریت گرد و غبار در این شهرستان باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم.

میزبانی اجلاس بین‌المللی گرد و غبار در ایران فرصتی برای مدیریت این پدیده است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.