بیش از ۳ هزار پایان نامه و رساله دانش آموخته خارج از کشور در ایرانداک ثبت شد

سه هزار و ۸۳ پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری دانش آموختگان ایرانی خارج از کشور در سامانه ملی ثبت پیشنهاده‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها ثبت شد.

در چهار سال نخست روند ثبت پایان نامه‌های دانش آموختگان خارج از کشور و از ۲۸ آبان ۱۳۹۷ تا ۲۸ آبان ۱۴۰۱، سه هزار و ۸۳ پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری با تأیید سازمان امور دانشجویان در سامانه ملی ثبت پیشنهاده‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها (SABT.IRANDOC.AC.IR) ثبت شد که هزار و ۸۰۳ رساله دکتری (۵۸.۴۸ درصد) و هزار و ۲۸۰ پایان‌نامه کارشناسی ارشد (۴۱.۵۲ درصد) را در بردارند.

از میان دانش‌آموختگان در این بازه زمانی ۴۰۲ نفر (۱۳.۰۴ درصد)، زن و ۲.۶۸۱ تَن (۸۶.۹۶ درصد)، مرد بوده‌اند. بیشترین دانش‌آموختگان در این بازه زمانی از کشور آمریکا بوده‌اند و کشور‌های ایتالیا، کانادا، مالزی و انگلیس در جایگاه‌های دوم تا پنجم هستند.

همچنین از ۲۸ آبان ۱۳۹۷ تا ۲۸ آبان ۱۴۰۱،  رشته مهندسی برق بیشترین ثبت پارسا را داشته است و رشته‌های مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر در جایگاه‌های دوم تا پنجم هستند.

آرشیو ده‌ها هزار پایان‌نامه و رساله دانش‌آموختگان ایرانی خارج از کشور در ایرانداک که نخستین آن‌ها به سال ۱۹۲۰ میلادی بازمی‌گردد، آینه‌ای فراگیر از تحصیل بسیاری از ایرانیان در کشور‌های دیگر است. تحلیل اطلاعات این مدارک می‌تواند به سیاست‌گذاران علم و فناوری، دست‌مایه‌های ارزشمندی را برای ارزیابی عملکرد این بخش از آموزش عالی کشور بدهد.

«پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» (ایرانداک) سال ۱۳۴۷ پایه‌گذاری شد و پیش از نام کنونی، با نام «مرکز مدارک علمی ایران» در سال ۱۳۵۰، «مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران» در سال ۱۳۷۰ و «پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران» در سال ۱۳۸۴ خوانده شد.

این پژوهشگاه دارای سه پژوهشکده به نام‌های فناوری اطلاعات، علوم اطلاعات و جامعه و اطلاعات است. مأموریت بنیادین ایرانداک بر پایه اساس‌نامه و برنامه راهبردی پژوهش، مدیریت اطلاعات علم و فناوری، آموزش، همکاری‌های پژوهشی و اطلاع‌رسانی و پشتیبانی از سیاست‌گذاری علم و فناوری است.

ایرانداک ۲۸ عضو هیئت‌علمی دارد و خدمات مختلفی از جمله همانندجویی رساله‌ها، پایان‌نامه‌ها و پیشنهاده‌ها، پرسش‌نامه‌ساز، پیشینه پژوهش و تحقیقات مفصل در زمینه سیاست‌گذاری علم و فناوری را ارائه می‌دهد. سامانه همانندجو، تقریبا پرمراجعه‌ترین سامانه این پژوهشگاه است؛ زیرا دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری باید پس از انجام مراحل پایان‌نامه خود و قبل از آغاز مراحل دفاع آن را در این سامانه از جهت مستند بودن، درستی ارجاعات و میزان استفاده از متن‌های دیگر همانندجویی کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.