از افزایش میزان گندم تحویلی کشاورزان بواناتی به مراکز خرید تا رونق کارگاه‌های هویج شویی در بیضا

مدیر جهاد کشاورزی بوانات از افزایش ۱۰ برابری میزان گندم تحویلی گندم کاران این شهرستان به مراکز خرید دولتی خبر داد.

 محمد حسین ترابی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوانات با اشاره به افزایش ۱۰ برابری میزان گندم تحویلی گندم کاران این شهرستان به مراکز خرید دولتی، اظهار کرد: رشد چشمگیر قیمت خرید تضمینی گندم، باعت افزایش قابل توجه این محصول در شهرستان و تحویل آن به مراکز خرید دولتی شده است.

او ادامه داد: در سال زراعی گذشته میزان گندم تحویلی گندم کاران شهرستان ۱۵۰ تن بوده که این عدد در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به هزار و ۵۰۰ تن افزایش پیدا کرده است.

ترابی افزود: اقدامات ترویجی انجام شده توسط مسئولان پهنه شهرستان در جهت اجرای طرح الگوی کشت ملی و اجرای کشت قراردادی و همچنین افزایش قیمت خرید تضمینی باعث ایجاد این روند افزایشی در شهرستان شده است.

رونق کارگاه‌های هویج شویی در بیضا 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: سالانه ۸ هزار تن هویج تولیدی در کارگاه‌های هویج شویی این شهرستان شست و شو و بسته بندی می‌شود. 

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: سالانه ۸ هزار تن هویج تولیدی در کارگاه‌های هویج شویی این شهرستان شست و شو، سورت و بسته بندی می‌شود.

او با بیان اینکه هویج پس از برداشت و پیش از ارائه در بازار مصرف، گل‌آلود است و باید شسته شود، افزود: عملیات هویج شویی همزمان با فصل برداشت از اوایل تیرماه آغاز می‌شود و تا پایان آبان ماه ادامه دارد.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا تصریح کرد: به طور متوسط روزانه ۶۰ تن هویج در این کارگاه‌ها شست و شو و در بسته بندی‌هایی از جنس پلاستیک و یا کارتن آماده ارسال به میادین میوه و تره بار شیراز، اهواز، تهران و اصفهان می‌شود.

 مویدی اضافه کرد: در بیضا ۳ کارگاه هویج شویی مکانیزه با اشتغالزایی مستقیم برای ۲۶ نفر در حال فعالیت است.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا پیش بینی کرد: تا پایان زمان برداشت بالغ بر ۷ هزار و ۴۴۰ تن هویج از سطح ۱۲۴ هکتار از مزارع زیر کشت این محصول در بیضا برداشت شود.

 او با اشاره به اینکه هویج جزو کالا‌های اساسی و استراتژیک کشور نبوده و قیمت آن تابع عرضه و تقاضا است، بیان کرد: هرگونه افزایش تقاضا ناشی از کشش بازار‌های صادراتی و مصرف داخل در افزایش قیمت این محصول موثر خواهد بود.

مویدی گفت: محصول هویج سرشار از انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی است که به صورت تازه خوری، آبمیوه، مربا، افشره و همراه با انواع غذا‌های پخته شده و سالاد به مصرف می‌رسد.

کارگاه هویج شویی

توزیع بیش از ۱۱ میلیون لیتر سوخت ماشین آلات کشاورزی در اقلید

 سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی اقلید از توزیع ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر سوخت ماشین آلات کشاورزی در ۶ ماهه نخست امسال در این شهرستان خبر داد.

ارسلان صالحی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی اقلید با اشاره به توزیع ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر سوخت ماشین آلات کشاورزی در ۶ ماهه نخست امسال در این شهرستان، اظهار کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال با افزایش ۱۶ درصدی همراه بوده است.

 او با اشاره به اینکه سهمیه تخصیصی بخش کشاورزی به ماشین آلات کشاورزی از جمله تراکتور و کمباین، چاه‌های کشاورزی، واحد‌های گلخانه ای، دامداری‌ها و صنایع تبدیلی تخصیص می‌یابد، افزود: عمده سوخت توزیع شده به تراکتور و ادوات برداشت اختصاص یافته است.

صالحی تصریح کرد: این میزان سوخت مصرف شده بر اساس سهمیه تخصیص یافته‌ای است که با هماهنگی و تعامل پخش منطقه، سازمان جهاد کشاورزی و کمیسیون برنامه‌ریزی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ابتدای امسال تعیین شده و بر اساس سطح اراضی زیر کشت و ادوات موجود انجام می‌شود.

 این مقام مسئول گفت: بالغ بر ۳ هزار و ۳۰۰ تراکتور در شهرستان موجود است که با اجرای طرح پلاک گذاری ادوات کشاورزی، علاوه بر نظارت دقیق بر فعالیت، امکان تامین سوخت مورد نیاز آن‌ها نیز فراهم شده است.

 صالحی به شیوه توزیع فرآورده‌های مربوطه از طریق ثبت فعالیت ادوات و ماشین آلات کشاورزی در سامانه سدف، اشاره کرد و ادامه داد: متقاضیان سوخت بخش کشاورزی با مراجعه به این سامانه و تکمیل اطلاعات درخواستی می‌توانند نسبت به ثبت واقعی درخواست برای تحویل سهمیه اختصاصی اقدام کنند.

او تاکید کرد: طرح پایش ماشین آلات کشاورزی هر سال با آغاز فصل کاشت با حضور کارشناسان شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، مسئول مکانیزاسیون مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و کارشناسان مراکزجهاد کشاورزی اجرا می‌شود.

 سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقلید با ابراز اطمینان به کشاورزان شهرستان بابت سوخت‌رسانی مطلوب به بخش کشاورزی تا پایان سال زراعی جاری، ادامه داد: سوخت بخش کشاورزی توسط ۲۴ باب فروشندگی در سطح روستا‌های شهرستان به کشاورزان تحویل می‌شود.

توزیع سوخت ماشین آلات کشاورزی

برداشت زیتون از باغ‌های نی‌ریز

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز از آغاز برداشت زیتون در سطح ۱۳۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان خبر داد.

 علیرضا بصیری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز با اشاره به آغاز برداشت زیتون در سطح ۱۳۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان اظهار کرد: ۷۰ درصد از محصول زیتون شهرستان به منظور تهیه کنسرو استفاده می‌شود.

 او با بیان اینکه و زمان برداشت زیتون کنسروی در شهریورماه و زیتون روغنی در آبان‌ماه است، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال بالغ بر ۱۰۰ تن زیتون در نی‌ریز تولید و روانه بازار مصرف شود.

 این مقام مسئول اضافه کرد: ارقام غالب زیتون در نی‌ریز شامل کنسروالیا، فیشمی، زرد‌زیتون و شیراز است.

زیتون

 او بیان کرد: فرآوری زیتون به‌منظور تهیه کنسرو، ترشی و روغن‌کشی با سود و دستی انجام و به شهرستان‌های اطراف از جمله فسا و سروستان ارسال می‌شود.

 بصیری به عملیات باغی انجام‌شده در قالب طرح اصلاح، بهسازی و توسعه باغ‌های زیتون که هر‌ساله با تخصیص اعتبار دولتی انجام می‌شود، اشاره کرد و ادامه داد: پیوند، هرس و تغذیه از مهم‌ترین این اقدامات در طول یک سال گذشته است.

تسطیح اراضی کشاورزی پایاب سد درودزن در خرامه

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرامه از تسطیح لیزری ۳۵ هکتار از اراضی کشاورزی حوضه آبریز رودخانه کر در این شهرستان خبر داد.

 ایرج دهقانی با اشاره به تسطیح لیزری ۳۵ هکتار از اراضی کشاورزی حوضه آبریز رودخانه کر در این شهرستان، اظهار کرد: این عملیات با اعتبار ۶ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و مشارکت ۱۵ درصدی ذی نفعان انجام شد.

 این مقام مسئول، بکارگیری فناوری‌های نوین در کشاورزی را از ضرورت‌های تولید اقتصادی برشمرد و افزود: با اجرایی شدن این طرح ۱۰ نفر از بهره برداران از مزایای نفوذ دانش برخوردار شدند.

تسطیح اراضی کشاورزی

 دهقانی به اهمیت اعتبارات دولتی در سرعت بخشی عملیات تسطیح در زمین‌های کشاورزی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۳۹۳ نفر از بهره برداران خرامه‌ای متقاضی تسطیح اراضی زراعی خود با استفاده از تکنولوژی لیزر هستند.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرامه ادامه داد: تسطیح لیزری اراضی را می‌توان یکی از چشمگیرترین پیشرفت‌ها در آبیاری سطحی برشمرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۵:۰۳ ۳۱ شهريور ۱۴۰۲
بله گندم در بوانات افزایش داشته ولی کیلو11و500چرااینقدکم..توی تلویزیون میگن 21500ولی واقعیت چیز دیگریست
Iran (Islamic Republic of)
لیلا ایزدی خرامه
۰۶:۰۰ ۳۰ شهريور ۱۴۰۲
آنان که خاک را با نظر کیمیا کنند ,آیا بود که گوشه چشمی به ما نگاه کنند.