مسعود اسداللهی:

ورود افغانستانی‌ها به ایران امنیتی نیست

مسعود اسداللهی، کارشناس امور بین‌الملل گفت: ورود افغانستانی‌ها امنیتی نیست بلکه به خاطر مسئله اقتصاد است.

مسعود اسداللهی، کارشناس امور بین‌الملل درباره حضور اتباع افغانستانی در ایران و مسائل امنیتی مربوط به آنان گفت: دشمنان با عکس‌ها و فیلم‌های دو هفته اخیر از افغانستانی‌های داخل ایران از جمله فیلمی که حضور گسترده ماشین‌های افغانستانی را نشان می‌دهد که مربوط به ۷ شهریور ۱۴۰۰  مرکز کلگان پاکستان است، می‌خواهند احساسات و عواطف مردم ایران را تحریک کنند و با گفتن شروع بحران جمعیت افغانستانی‌ها داخل ایران، مردم را مجبور به واکنش کنند و عوامل اغتشاشات سال گذشته مدیریت این موضوع در همه جای کشور مجدد بحرانی تولید کنند. 

وی افزود: با پروژه امنیتی بسیار سنگینی روبرو هستیم که قطعا توسط سرویس های امنیتی در حال مدیریت است.

اسداللهی گفت: آماری که از مهاجرین افغانستانی در ایران وجود دارد بیش از ۵ میلیون و کمتر از ۶ میلیون است و آمارهای گفته شده دیگر صحت ندارد.

وی گفت: اگر مهاجرین افغانستانی با موضوع امنیتی وارد ایران شده بودند می‌توانستند سال گذشته به اغتشاشات ورود داشته باشند، ولی این حضور بسیار محدود بود و الا با حضور ۶ میلیونی مهاجرین به جنگ داخلی در ایران انجام می انجامید . پس ورود افغانستانی‌ها امنیتی نیست بلکه به خاطر مسأله اقتصاد است.

اسداللهی گفت: افغانستانی‌ها به صورت عمده برای کار به ایران می‌آیند. در جایی در ایران که صنعت و کشاورزی به صورت گسترده وجود دارد دپوی جمعیتی افغانستانی نسبت به جاهای دیگر بیشتر است و در مراسم‌های مذهبی این دوستان در شهرهای بزرگ بیشتر دیده می‌شوند. پس همین شبهه که برای مسأله امنیتی آمده‌اند نقض می‌شود. 

وی گفت: آمریکا در افغانستان بعد از اشغال هدف داشت تا آن را کشوری برای منبع بحران‌های منطقه تولید کند(روسیه، آسیای میانه، ایران چین و هندوستان) و هیچ کار توسعه‌ای در آن انجام نداد.

مسعود اسدالهی درباره معرفی جامعه افغانستانی های مقیم به مردم ایران گفت: باید معرفی دقیقی از جامعه افغانستانی در ایران انجام دهیم و مردم بدانند که تابحال ورود آنها ۱۰ درصد ورود غیر مجاز به ایران بوده و یک و نیم میلیون شیعه در بین این مهاجرین وجود دارد و ۳۵ درصد مهاجرین با خانواده در ایران حضور دارند.

وی افزود: هم اکنون ۷۰۰ هزار دانش آموز افغانستانی در کشور داریم و بیش از ۸۰ هزار دانشجوی مهاجر در کشور در حال تحصیل است که این حضور نخبگانی آنها را نیز نشان می دهد و ۱۹ هزار طلبه در قم در حال تحصیل است. 

اسداللهی گفت: ۴ هزار هیأت مذهبی در ایران به ثبت رسانده اند. در اربعین امسال ۵۷۰ هزار زائر به کربلا رفته است که اکثر آنها را افغانستانی‌ها تشکیل می‌دادند. ما در بین افغانستانی‌ها تجاری داریم که بیشترین صادرات را به افغانستان‌ها آنها انجام می‌دهند و این عملکرد باید تصویرش به مردم ایران نشان داده شود.

اسداللهی، کارشناس امور بین‌الملل درباره سازمان ملی مهاجرت نیز گفت: دولت رئیسی موازی کاری‌ها در حال کنار گذاشته شدن است و یک مرکز به وجود آمده به نام سازمان ملی مهاجرت و در آن سامانه‌ای به وجود آمده به نام سامانه هوشمند مهاجرین و اتباع(سهما)، که در آن خدمات کنسولی هدفمند شده و در این سازمان آثار بیومتریک آنها به خاطر عدم وجود شناسنامه در افغانستان ثبت می‌شود تا افراد غیر مجاز اگر به بیرون از کشور فرستاده شده‌اند دیگر نتوانند به کشور بازگردند.

وی افزود: با هوشمند شدن سیستم از این به بعد کارت هویت به آنها  داده می‌شود؛ کارت مخصوص و عابر بانک مخصوص که بتوانند در کشور از خدماتی ۲۴گانه استفاده کنند.

اسداللهی گفت: وجود سازمان ملی مهاجرت اشراف کامل بر سیستم مهاجرین به وجود خواهد آمد.

اسداللهی در پایان گفت: قسمت زیادی از مهاجرین افغانستانی به مانند ایران به پاکستان هم رفته‌اند و تنها مسیر مهاجرین افغانستانی ایران نیست؛ موضوع مهاجرین در دنیا  چالش نیست و شما اگر به امارات و قطر بروید خیلی کم افراد بومی را مشاهده می‌کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار