افزایش بی‌رویه سطح زیر کشت گندم در استان کرمانشاه

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با ابراز نگرانی از افزایش بی‌رویه سطح زیر کشت گندم در استان کرمانشاه گفت : کمبود ایجاد شده در توزیع بذر اصلاحی ناشی از افزایش بی‌رویه سطح زیر کشت گندم است.

فرهاد شریفی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه در سال زراعی گذشته رکورد تولید دو محصول را در کشور شکست گفت : پارسال تولید گندم در استان برای نخستین بار از مرز یک میلیون تن گذشت و نزدیک به ۸۰۶ هزار تن گندم مازاد از کشاورزان خریداری شد که در طول تاریخ کشاورزی استان بی‌سابقه بوده است.

وی عنوان کرد: در زمینه تولید جو نیز در سال‌های گذشته استان کرمانشاه رتبه سوم و چهارم را کسب کرده بود که سال زراعی گذشته با تولید ۴۴۱ هزار تن رتبه نخست را کسب کرد و رکورد را شکست.

شریفی با بیان اینکه براساس برنامه ابلاغی وزارت کشاورزی باید ۳۰ تا ۴۰ درصد بذور اصلاحی در اختیار کشاورزان قرار بگیرد گفت: امسال در استان کرمانشاه بیش از ۵۰ درصد و بیشتر از برنامه مصوب در حال توزیع است.

وی با اشاره به شلوغی و ازدحام زودهنگام برای تهیه بذور از سوی کشاورزان افزود: پیش‌بینی هواشناسی مبنی بر بارش‌های زودتر از موعد سبب هجوم کشاورزان به مراکز عرضه نهاده‌ها شده است.

شریفی با بیان اینکه امسال بیشتر از برنامه ابلاغی گندم در استان کشت می‌شود گفت: سقف تعیین شده کشت گندم برای استان کرمانشاه در سال زراعی جاری ۴۰۰ هزار هکتار است، اما چون قیمت گندم در سال گذشته از سایر محصولات از جمله جو بیشتر بود بیشتر کشاورزان به کشت این محصول روی آورده‌اند که این هم از دیگر عوامل شلوغی برای تهیه بذور است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: هرچند بذور توزیع شده بیش از میزان مصوب است، اما کمبود ایجاد شده از طریق استان‌های دیگر تأمین و نیاز شهرستان‌های مختلف احصا شده و در روز‌های آینده این کمبود رفع می‌شود.

وی بیان کرد: سال گذشته ۱۲ هزار تن رسوب بذر داشتیم که مجبور شدیم تحویل سیلو دهیم و امسال برای نخستین بار با کمبود مواجه شدیم که در نهایت سبب افزایش بی‌رویه سطح زیر کشت گندم می‌شود که بسیار نگران کننده است.

شریفی با اشاره به اینکه کمبود‌های ایجاد در بذر اصلاحی ناشی از کشت بی‌رویه گندم است گفت: کشاورزان نباید صرف اینکه سال گذشته قیمت گندم بیشتر از جو بوده به کشت این محصول بپردازند و قیمت جو نیز به طور قطع افزایش خواهد یافت؛ بنابراین انتظار می‌رود کشاورزان الگوی کشت را رعایت کنند.

وی به کشاورزان توصیه کرد در کنار تعادل در کشت سایر محصولات در استفاده از کود‌ها نیز دقت داشته باشند و افزود: کشاورزان علاوه بر کود ازته از کود‌های فسفره و پتاسه نیز استفاده کنند، زیرا افزایش عملکرد زمانی محقق می‌شود که تغذیه متعادل داشته باشیم .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
یوسف صادقی کرمانشاه
۰۰:۳۷ ۱۴ آبان ۱۴۰۲
سلام بی توجهی مدیران به آب شرب زیرزمین که چنیدن سال آینده دیگربایداب شورخوردوباعث کاهش آب زی زمینی شدیدخواهیم شد مدیرناکارامدباعث شده از یک چاه مجاز سه چاه غیرمجاز استفاده میکنند؟درضمن آبی که برای چقندرقند وپیازوذرت مصرف میشود صدبرابران هم هزینه آب و خسارات وارده به زیرزمینی و غیره خواهد شد؟ولی شده وفراترازنان مردان خدای به فکر کشور باشندتاپول