از برداشت شلغم تا قلع و قمع باغ شهری در زمین‌های کشاورزی فارس

مدیر جهاد کشاورزی بیضا گفت: پیش بینی می‌شود بالغ بر ۲ هزار و ۵۵۰ تن شلغم در این شهرستان تولید و علاوه بر بازار مصرف داخلی به کشور‌های حوزه خلیج فارس هم صادر شود.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: پیش بینی می‌شود بالغ بر ۲ هزار و ۵۵۰ تن شلغم تولید و علاوه بر بازار مصرف داخلی به کشور‌های حوزه خلیج فارس نیز صادر شود.

او بیان کرد: برداشت این محصول پاییزه از سطح ۸۵ هکتار از مزارع این شهرستان تا اواخر دی ماه ادامه دارد.

مویدی با اشاره به متوسط عملکرد تولید ۳۰ تن شلغم در هر هکتار افزود: تولید شلغم نسبت به پارسال ۶ درصد افزایش دارد.

او گفت: کشت بذری شلغم مکانیزه است و برداشت دستی و سنتی این محصول زمینه اشتغال ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۱۰ نفر به صورت غیرمستقیم را فراهم می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا تصریح کرد: عمده ارقام شلغم کشت شده در شهرستان بیضا محلی، بنفش و سفید است.

مویدی بیان کرد: مزایای کشت این محصول شامل بکارگیری روش‌های نوین آبیاری (تیپ و نواری)، دوره رشد کوتاه، عملکرد بالا، سازگاری با شرایط آب وهوایی منطقه و تناوب با محصولات پاییزه است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا شلغم را یک سبزی بسیار مغذی با خواص ضدمیکروبی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دانست که مصرف آن در زمستان بسیار مفید است.

شلغم

قلع و قمع ۶۱ قطعه باغ شهری در مرودشت 

سرپرست اداره امور اراضی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از تخریب ۶۱ مورد باغ شهری در اراضی کشاورزی روستای ده بید بخش مرکزی این شهرستان خبر داد.

اسماعیل مظفری سرپرست اداره امور اراضی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت اظهار کرد: به منظور اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی، تعداد ۶۱ مورد باغ شهری به مساحت ۶۷ هزار متر مربع در قالب تفکیک اراضی، قطعه بندی، دیوارکشی، فنس کشی و مستحدثات غیر مجاز در روستای ده بید بخش مرکزی شهرستان مرودشت، قلع و قمع شد.

افزود: با جدیت در جهت پدیده زمین‌خواری و همچنین تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات، برخورد خواهد شد و این رویه ادامه خواهد داشت.

سرپرست اداره امور اراضی شهرستان مرودشت، با هشدار به احداث کنندگان بنا در اراضی کشاورزی به مردم توصیه کرد از تفکیک اراضی زراعی و خرید ملک‌های بدون مجوز که در محدوده اراضی زراعی و باغی هستند خودداری کرده و در دام کلاه برداران و سودجویان قرار نگیرند.

مظفری بیان کرد: مردم، هرگونه تغییر کاربری در اراضی کشاورزی را می‌توانند از طریق تلفن ۱۳۱ اطلاع دهند تا از سود جویی ‏برخی افراد و تخریب اراضی ارزشمند کشاورزی که ضامن امنیت غذایی جامعه است جلوگیری شود. ‏

تولید بیش از ١٣ هزار تن خرما در نخلستان‌های داراب 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب گفت: بیش از ١٣ هزار و ۵٠٠ تن خرما در نخلستان‌های داراب تولید و روانه بازار مصرف شد. 

حبیب اله فتحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب با اشاره به اتمام عملیات برداشت خرما در این شهرستان، اظهار کرد: بیش از ١٣ هزار و ۵٠٠ تن خرما در نخلستان‌های داراب تولید و روانه بازار مصرف شد. 

او، سطح زیر کشت نخلستان‌های شهرستان داراب را ۲ هزار و ۵۵۰ هکتار عنوان کرد.

فتحی ادامه داد: مهم‌ترین ارقام خرمای تولید شده در شهرستان داراب، شاهانی، خاصویی، پیارم، گنتار و زاهدی هستند.

این مقام مسئول تصریح کرد: خرمای این شهرستان به علت کیفیت بالایی که دارد مورد استقبال کشور‌های حوزه خلیج فارس، پاکستان، هند و افغانستان قرار گرفته و امسال بیش از هزار و ۳۵۰ تن خرما به این کشور‌ها صادر شده است.

فتحی افزود: به‌منظور بالا بردن میزان تولید خرما در شهرستان داراب، توسعه کشت ارقام صادراتی مجول و پیارم در دستور کار این مدیریت قرار دارد.

خرما

کشف ۱۱۷ راس دام قاچاق در فیروزآباد 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد از توقیف ۱۱۷ دام سبک زنده در بخش مرکزی این شهرستان خبر داد.

حبیب کوهکن مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد اظهار کرد: در بازرسی از تریلر توقیف شده ۱۱۷ راس احشام از نوع گوسفند بدون مجوز دامپزشکی کشف شد.

او با بیان اینکه کارشناسان ارزش ریالی احشام قاچاق مکشوفه را ۵ میلیارد ریال برآورد کرده اند، افزود: این محموله توسط نیروی انتظامی ضبط و توقیف و در این خصوص راننده برای سیر مراحل قانونی روانه دادسرا شد.

کوهکن اضافه کرد: کمبود دام مولد و در نتیجه کاهش زاد و ولد، کمبود گوشت قرمز و افزایش نوسانات قیمت گوشت در بازار مصرف داخلی و قیمت بالای دام مولد در کشور‌های همسایه، موجب افزایش قاچاق دام زنده شده است.

این مقام مسئول تاکید کرد: هر گونه جابجایی و انتقال دام زنده باید پس از گرفتن مجوز‌های لازم از اداره دامپزشکی و جهاد کشاورزی صورت گیرد در غیر این صورت قاچاق محسوب می‌شود.

کوهکن ادامه داد: دام‌های مکشوفه پس از هویت گذاری به محل نگهداری دام‌های مکشوفه استان منتقل می‌یابد که پس از بررسی، دام‌های دارای ارزش ژنتیکی به عنوان دام مولد حفظ و سایر دام‌ها نیز به کشتارگاه ارسال می‌ شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد با اشاره به شعار سال توسط مقام معظم رهبری مبنی بر مهار تورم و رشد تولید، ابراز کرد: مبارزه با هرگونه قاچاق دام زنده به هر نحوی به صورت جدی و بدون هیچ اغماضی برخورد قانونی صورت می‌گیرد، زیرا صیانت از ذخایر ژنتیکی ایرانی و تامین گوشت قرمز مصرف داخلی ضروری است.

برداشت زعفران از مزارع سروستان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروستان از برداشت زعفران از سطح ۱۳۰ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

هومان جلالی دو قزلو مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروستان بیان کرد: برداشت زعفران از اوایل آذرماه از سطح ۱۳۰ هکتار از مزارع این شهرستان آغاز شده و تا پایان آذرماه ادامه دارد.

او ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود میزان ۶۵۰ کیلوگرم زعفران خشک تحت عنوان سوپر نگین تولید و روانه بازار مصرف شود.

مدیر جهاد کشاورزی سروستان افزود: با توجه به اقلیم مناسب شهرستان سروستان و ترویج کشت‌های کم آب بر و همچنین پایین بودن هزینه‌های تولید و امکان صادرات محصول، گیاه زعفران از سال ۹۸ به‌عنوان یک محصول پر بازده و سودآور مورد توجه زارعین منطقه قرار گرفت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروستان تصریح کرد: زعفران از جمله کم مصرف‌ترین گیاهان در زمینه مصرف آب بوده و در طول سال حداکثر به ۳ تا ۴ بار آبیاری نیاز دارد.

زعفران

افزایش کشت خاکشیر در مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: کشت خاکشیر در این شهرستان نسبت به پارسال رشد ۲۸ درصدی داشته است.

منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با بیان اینکه کشت خاکشیر در این شهرستان تا بهمن ماه ادامه دارد، اظهار کرد: تا کنون ۵ هزار هکتار از اراضی شهرستان به کشت خاکشیر اختصاص یافته و کشت این محصول همچنان ادامه دارد و نسبت به پارسال رشد ۲۸ درصدی را شاهد هستیم.

او افزود: با توجه به شرایط خشکسالی‌های اخیر و تنش‌های آبی موجود در منطقه و کاهش آبدهی چاه‌ها و منابع آبی موجود در شهرستان، نیاز به تغییر الگوی کشت از گیاهان با نیاز آبی بالا به سمت گیاهان کم آب بر، از ضروریات است، که این امر مهم در دستور کار کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، در خصوص ترویج کشت گیاهان کم آب بر، قرار گرفته است.

امیریان بیان کرد: کشت گیاهان دارویی از جمله خاکشیر با توجه به نیاز آبی کم، استفاده نکردن از سموم شیمیایی، کم توقع بودن نسبت به عناصر غذایی و استفاده کمتر از کود‌های شیمیایی در مزارع و همچنین قیمت و بازار فروش مناسب، می‌تواند گزینه مناسبی در الگوی کشت شهرستان باشد.

 او تصریح کرد: شهرستان مرودشت مقام اول در میزان سطح زیرکشت و تولید خاکشیر، در استان فارس را داراست.

کاشت رزماری برای نخستین بار در خرامه

مدیر جهاد کشاورزی خرامه از کاشت گیاه دارویی رزماری برای نخستین بار در سطح یک هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد.

ایرج دهقانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرامه اظهار کرد: گیاه دارویی رزماری برای نخستین با در سطح یک هکتار از اراضی کشاورزی شهرک ایثار از توابع بخش مرکزی این شهرستان کشت شد.

او با اشاره به اینکه تکثیر گیاه رزماری به ۳ روش کاشت بذر، خواباندن و قلمه انجام می‌شود، تصریح کرد: در این مزرعه ۴ هزار قلمه ریشه دار کاشته شده است.

دهقانی، بکارگیری روش‌های مدیریتی مصرف بهینه آب در دوران بحرانی کم آبی در کشور را لازمه استمرار کشاورزی دانست و افزود: سطح زیر کشت رزماری در خرامه به روش آبیاری تحت فشار با استفاده از نوار تیپ آبیاری می‌شود.

این مقام مسئول، انتخاب و کشت گیاهان سازگار با شرایط اقلیمی هر منطقه را یک استراتژی در توجه در جایگزینی زراعت‌های اقتصادی رستنی‌های دارویی با کشاورزی مرسوم و سنتی عنوان کرد.

دهقانی بیان کرد: توسعه کشت گیاهان داروئی علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمد زایی در حفظ منابع آبی و جلوگیری از فرسایش خاک موثر خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرامه از نبود صنایع تبدیلی و بازاریابی به عنوان حلقه مفقوده ترویج کشت گیاهان دارویی نام برد و افزود: حذف واسطه‌ها و برقراری ارتباط مستقیم بین کشاورزان و صاحبان صنایع به میزان چشمگیری راه گشاست.

رزماری

برداشت زعفران در شهرستان نی‌ریز 

مدیر جهاد کشاورزی نی‌ریز از برداشت زعفران از ۱۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی این شهرستان خبر داد. 

علیرضا بصیری مدیر جهاد کشاورزی نی‌ریز اظهار کرد: برداشت زعفران از ۱۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان نی‌ریز آغاز شده است و تا اواخر آذرماه ادامه دارد. 

او تصریح کرد: عمده زعفران شهرستان در بخش پشتکوه (مشکان و دهچاه) تولید می‌شود.

بصیری با بیان اینکه متوسط برداشت این محصول در شرایط عادی ۵ کیلوگرم در هر هکتار است؛ افزود: امسال نسبت به پارسال عملکرد بهتری داشته‌ایم و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۴۰۰ کیلوگرم زعفران برداشت شود. 

زعفران

او بیان کرد: بازده اقتصادی گُل‌دهی زعفران از سال سوم کشت پیاز آن شروع می‌شود و برای ۵ تا ۷ سال متوالی ادامه دارد.

بصیری مدت زمان برداشت زعفران را حدود ۲۵ روز اعلام و تصریح کرد: در حال حاضر نبود صنایع بسته‌بندی و تسهیلات از جمله مشکلات زعفران‌کاران است.

این مقام مسئول افزود: زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنعت غذا، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: کُلاله مهم‌ترین قسمت گل زعفران است که از بخش‌های مختلف «نگین»، «سَرگل»، «پوشال» و «دسته» تشکیل شده و مرغوب‌ترین زعفران از «نگین» کلاله به‌دست می‌آید که سرخ‌ترین بخش آن است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار