در نخستین روز از جشنواره آموزشی پر سیمرغ مطرح شد؛

تحصیل بیش از ۸ هزار دانشجوی پزشکی از ۶۰ کشور جهان / دیگر نیازی به اعزام بیمار به خارج از کشور نیست

معاون آموزشی وزارت بهداشت، در نخستین روز از جشنواره آموزشی پر سیمرغ، مرکز مطالعات توسعه آموزش را مغز متفکر دانشگاه‌ها و محل مناسبی برای توسعه و پژوهش دانست.

به نقل از روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، دکتر ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت، صبح امروز ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ در مراسم افتتاحیه جشنواره پر سیمرغ که با هدف افزایش آگاهی و شناخت نسبت به ساختار و عملکرد شبکه دانشجویی توسعه علوم پزشکی کشور برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد گذشته، با اشاره به سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: ایام دهه فجر فرصت مناسبی است تا ضمن مقایسه پیشرفت‌های پزشکی کشور در دوران پیش از انقلاب و پس از انقلاب، به دستاورد‌های انقلاب اشاره کنیم. از جمله آنکه پیش از انقلاب پرشکانی از کشور‌های فیلیپین، اندونزی و پاکستان در کشور طبابت می‌کردند که حتی برخی از آن‌ها پزشک نبودند و این در حالی است که اکنون از همین کشور‌ها دانشجوی پزشکی داریم.

وی تحصیل بیش از ۸ هزار دانشجوی پزشکی از ۶۰ کشور جهان را نشان از قابلیت‌های مختلف کشور در حوزه سلامت خواند و تاکید کرد: در سال‌های قبل از انقلاب کمیسیون عالی پزشکی، مسئولیت صدور مجوز برای اعزام بیماران به خارج از کشور را داشت، اما امروز این کمیسیون تعطیل شده و نیازی به اعزام بیمار به خارج از کشور نیست.

دکتر باقری فرد، تمامی این دستاورد‌ها را مرهون تلاش دانشجویان و اساتید دانست و افزود: علی رغم تمام مشکلات و تحریم‌ها در حوزه دارو، تجهیزات و حتی در بخش چاپ مقالات، خوشبختانه این افتخار نصیب کشور شده و علوم پزشکی توسعه بسیار خوبی داشته است که این امر نیز با تلاش دانشجویان و اساتید بزرگوار محقق شد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، مراکز توسعه آموزش را مغز متفکر دانشگاه‌ها عنوان کرد و گفت: این مراکز می‌توانند مانع از روزمرگی دانشگاه‌ها شوند و با رصد کردن فرآیندها، محلی برای توسعه و پژوهش (R&D) باشند.

دکتر باقری فرد همچنین از دانشجویان به عنوان صاحبان اصلی فرایند‌های آموزشی یاد کرد و افزود: دانشجویان می‌توانند مشکلات و چالش‌ها را به خوبی شناسایی کرده و بهترین راهکار را برای حل آن ارائه دهند. بر این اساس در نخستین گام از رییس مرکز توسعه آموزش خواستم تا کمیته‌های دانشجویی را فعال کند تا آن‌ها عملا در فرآیند تصمیم گیری و حتی اجرا وارد شوند.

وی گفت: شما پر انرژی و نشاط هستید و وزارت بهداشت قصد دارد از این ظرفیت به خوبی استفاده کند. در واقع صاحبان اصلی فرآیند می‌توانند راهکار‌های بهتری ارائه دهند. 

معاون آموزشی وزارت بهداشت، با بیان اینکه "گاهی تغییرات قانون از طریق پیشنهادات شما امکان پذیر است" خاطر نشان کرد: یکی از اولویت‌های معاونت آموزشی بحث ساماندهی رشته‌ها است؛ اینکه آیا باید با همین تعداد ادامه دهیم؟ همچنین بحث اصلاح آزمون‌ها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است لذا می‌خواهم که در جمع‌های خود به این مسائل توجه کنید و راهکار ارائه دهید و امیدوارم که این گردهمایی منجر به تصمیم‌های مهمی در حوزه آموزش علوم پرشکی و موجب تقویت تشکل‌های دانشجویی شود.

دکتر باقری فرد، تقویت تشکل‌های دانشجویی را موجب هویت بخشی آن خواند و افزود: هدف اصلی ما هویت یابی این کمیته‌ها است چرا که بیشترین تصمیمات را شما می‌توانید ارائه دهید.

دانشجو، سرمایه اصلی خانواده بزرگ توسعه آموزش است

دکتر حوریه محمدی، رییس مرکز مطالعات وزارت بهداشت، ضمن قدردانی از حضور دانشجویان، گفت: شکل گیری شبکه دانشجویی، مهم‌ترین هدف مرکز مطالعات است تا به عنوان خانواده بزرگ توسعه آموزش کشور، فعالیت‌های موثر تیمی را ساماندهی کنیم.

وی کمیته‌های دانشجویی توسعه آموزش علوم پزشکی وزارت بهداشت را بزرگ‌ترین تشکل دانشجویی خواند و تاکید کرد: این کمیته سال گذشته موفق به تصویب اساسنامه دانشجویی شد و اکنون یکی از ماموریت‌ها و اهداف این نشست، آشنایی و شناخت هرچه بیشتر دانشگاه‌ها با ساختار و عملکرد کمیته‌ها و کارگروه‌ها است.

رییس مرکز مطالعات وزارت بهداشت، ضمن قدردانی از حمایت‌های دکتر باقری فرد، نخستین ماموریت خود را احیای تشکل‌های دانشجویی عنوان کرد و گفت: ایشان اهمیت زیادی برای تشکل‌های دانشجویی قائل هستند و همواره ازفعالیت‌های دانشجویی استقبال می‌کنند.

وی از دانشجویان به عنوان اعضای اصلی تیم و سرمایه اصلی خانواده بزرگ توسعه آموزش یاد کرد و گفت: همه می‌دانیم که در سیستم آموزشی نواقصی وجود دارد که باید خودمان دست به دست دهیم و مشکلات را بر طرف کنیم.

دکتر محمدی بر ضرورت انتقال تجربه میان دانشگاه‌های کوچک و بزرگ تاکید کرد و گفت: در دانشگاه‌های بزرگ امکانات بیشتر و در دانشگاه‌های کوچک انعطاف پذیری بیشتر وجود دارد. از این رو می‌توانید تجربیات یکدیگر را بومی سازی و باز اندیشی کنید. انتظار اصلی ما این است که بررسی وضع موجود داشته باشید و اصول بازخورد دادن را فراگیرید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۳ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
خب پس چرا آقازاده‌ها اعزام میشن خارج کشور ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۴ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
اگر که برگردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۸ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
ایشون مثل اینکه خبر ندارن ! ی سری شرکت ها هستن بیمارها رو برای درمان به خارج میفرستن ! نمایشگاه گردشگری الان در حال برگزاری هست ! برید ببینید چه خبر هست !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۷ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
الحمدلله
Iran (Islamic Republic of)
A
۲۱:۲۵ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
عجب افتخاری
۸هزار صندلی پزشکی که برا جوانان این مملکت هست را در اختیار یه سری ادمایی که معلوم نیست از کجا و چگونه اومدن گذاشتید و حالا افتخار هم میکنید.واقعا تو مغز شما چی میگذره.البته اگر مغز داشته باشید
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۱:۱۶ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
آخه تا کی حیا و دروغ و وعده های الکی و پوچ.
اینهمه دکتر و پرستار خوب و باتجربه از کشور عزیزمان ایران بزرگ مهاجرت کردند بعد میگین که دکتر و پرستار زیاد و به اندازه کافی داریم واقعاً چه کسی را میخواهید گول بزنید حتماً خودتان را،، شما مسئولین و مقامات بی لیاقت و بی غیرت را به هر کسی که می پرستید و قبول دارید بیشتر به فکر ما مردم و کشور عزیزمان ایران بزرگ باشید و با دنیا سر جنگ نداشته باشید تا این اوضاع خراب و داغون اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، گردشگری و مخصوصاً اقتصادی درست و رونق پیدا کند و ما مردم از اینهمه گرانی نجات پیدا کنیم.
(( لعنت الله اهل الظالمین من الاولین والآخرین ))
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۷ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
الان ی مهندس به زور کار گیر میاره مگه اینکه خودش کارآفرینی کنه !
ولی ی پزشک به برکت سبک زندگی غلط مردم ۳ شیفت در روز کار میکنه !
باز هم پزشک ها اعتراض میکنن درآمدشون کم هست !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
همه افغانی و آفریقایی
Iran (Islamic Republic of)
سرباز
۲۰:۰۲ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
کشور های
۱- سودان
۲- سومالی
۳- کنگو
۴- گینه بیسائو
۵- بورکینافاسو
................
Iran (Islamic Republic of)
مردم
۱۹:۵۹ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
با وجود این همه کمبود پزشک تو کشور جوان های خودمون رو راه به خاطر حفظ منافع خودتون راه نمیدید پزشکی بخونن اونوقت 8000 دانشجوی خارجی میگیرید؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۱ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
مگر غیر از مسولان کسی هم برای معالجه و درمان به خارج می‌رود مردم عادی که برای مدوا به پزشک خانواده هم نمی توانند بروند چرا که خرج و مخارج درمان خیلی خیلی بالاست تازه مردم واسه درمان به پیرو پیامبر خدا و امامزاده ها متوسل میشن و البته بعضی هم شفا می گیرند ولی اونا که مردم را توصیه به این کار ها می کنند چون عقیده ندارند می روند خارج
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۵ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
وارفارین گیر نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۹ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
قطعا از اوردن این دانشجویان از کسورهای دربه داغون و تقبل هزینه انها منظوری داریم دیگه !!!
مثل دانشجویان پزشکی سوری که تعطیلات عیدشونو در کیش میگذرانند با هزینه ایران
این درحالیه که دانشجویان ایرانی پزشکی خوابگاه ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۶ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
لطف کن اون ۶۰ کشور رو هم اعلام کنید تا از ما بد بخت تر ها را بشناسیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
کشوری که 99 درصد داروی موردنیازش رو خودش میسازه و رآکتور اتمی طراحی میکنه و میسازه و به اندازه اروپای 500 میلیون نفری گاز مصرف میکنه بدبخته؟ بدبخت اونی هست که سطح شعور پایینی داره و هرچی مزدورای ماهواره تو حلقش فروکنن باور میکنه.