سرمایه‌گذاری ۱۸۰ هزار میلیاردی بخش خصوصی در صنعت آب و فاضلاب کشور

رئیس هیات مدیره و معاون برنامه‌ریزی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: ۱۸۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه آب و فاضلاب محقق شده است.

مسعود علویان در آیین معارفه مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل با بیان اینکه صنعت آب و فاضلاب نیازمند حضور گسترده سرمایه‌گذاران است، گفت: این صنعت بدون سرمایه‌گذاری موثر راه به جایی نخواهد برد، اما تاکنون این نکته به خوبی بیان نشده است که یکی از پایدارترین حوزه‌های سرمایه‌گذاری آب و فاضلاب است.

او افزود: فاضلاب شهر اردبیل علاوه بر ارتقا نیازمند توسعه است و این مهم فقط با حضور و ورود سرمایه‌گذاران و بهره‌گیری از حوزه صنعت قابل تحقق است.

معاون برنامه‌ریزی شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان اردبیل با بیان اینکه پساب تتولیی در منطقه و استان فرصت بی‌بدیلی در حوزه سرمایه‌گذاری است که نباید از دست برود، خاطرنشان کرد: برای رونق سرمایه‌گذاری در صنعت آب و فاضلاب استان اردبیل باید همه دست به دست هم بدهیم و همه دستگاه‌های مرتبط با جدیت وارد کار شوند.

منابع آب قابل استفاده کشور ۱۰۰ میلیارد متر مکعب است

رئیس هیات مدیره و معاون برنامه‌ریزی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین گفت: بارندگی‌های اخیر کمک ویژه‌ای برای تامین منابع آب کشور کرد، اما از چهارمین سال خشکسالی در کشور عبور می‌کنیم و هنوز به حد متوسط بارندگی نرسیده‌ایم.

علویان صدر ببا تاکید بر لزو نقش آفرینی افراد متنفذ و روحانیون برای مدیریت مصرفه بهینه آب در کشور گفت: ۱۰۰ میلیارد متر مکعب منابع آبی قابل استفاده در کشور داریم که از این میزان هشت میلیارد مترمکعب برای شرب، ۲ میلیارد مترمکعب برای صنعت و ۹۰ میلیارد مترمکعب هم برای کشاورزی است، اما نتوانسته‌ایم مدیریت بهینه مصارف را پیاده کنیم و آب‌هایی که در حوزه کشاورزی استفاده می‌کنیم با مدل علمی همخوانی ندارد.

او بر لزوم پیاده کردن مدل جامع مدیریت مصرف آب در کشور تاکید کرد و گفت: اردبیل همواره به معنی شهری سرشار از آب مطرح بوده، اما امروز در این شهر و استان هم محدودیت آب داریم و باید این امر مهم به مردم منتقل شود که باید مصرف درست آب را در جامعه نهادینه کنیم.

۹۰ بسته سرمایه‌گذاری برای مقابله با هدررفت آب طراحی شد

رئیس هیات مدیره و معاون برنامه‌ریزی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: هدر رفت آب نیز خسران بزرگی است و باید با شناسایی و ورود آگاهانه، هدر رفت آب را به طور موثر کاهش داده و با اقدامات موثر در حوزه پهنه‌بندی و استانداردسازی توزیع و مصرف و رفع مخاطرات شبکه توزیع با هدررفت مقابله کنیم.

علویان صدر ادامه داد: ۹۰ بسته سرمایه‌گذاری در این زمینه طراحی شده است که مدل‌های متناسب با هر استان باید تدوین شود تا برای عملیات اجرا وارد شویم.

او با اشاره به رونق فعالیت‌های عمرانی در دولت مردمی افزود: فعالیت‌های عمرانی شرکت را نه تنها در شهر‌ها بلکه باید به روستا‌ها گسترش دهیم. البته این به این معنی نیست که روستا‌ها آب نداشته‌اند بلکه به این معنی است که پایداری آب روستا‌ها را باید تثبیت کنیم.

آب سه هزار و ۳۶۰ روستا در کشور پایدار شد

رئیس هیات مدیره و معاون برنامه‌ریزی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ضمن قدردانی از قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اظهار کرد: بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ روستا برای پایدار سازی آب هدف‌گذاری شده است که از این میزان آب بیش از سه هزار و ۳۶۰ پایدار شده و تا پایان سال نیز آب ۲ هزار و ۵۰۰ روستا پایدار خواهد شد.

علویان صدر ادامه داد: کار جهادی همکاران ما در آب و فاضلاب کشور دیده نمی‌شود، اما اینکه مردم در خانه خود آب پایدار دارند، به واسطه خدمات شبانه‌روزی همکاران ما در شرکت مهندسی آب و فاضلاب است، آن‌ها مخاطرات را به جان می‌خرند تا مردم در آسایش باشند.

او افزود: خیران آبرسان در این سال‌ها حضور پر منفعتی در حوزه آب داشته‌اند و توانسته‌ایم از حضور آن‌ها در کشور استفاده کنیم و امیدواریم در استان اردبیل هم از حضور با برکت آن‌ها بهره‌برداری شود.

هوشمندسازی مدیریت آب و فاضلاب استان‌ها را ادامه می‌دهیم

رئیس هیات مدیره و معاون برنامه‌ریزی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: هوشمندسازی مدیریت آب و فاضلاب کشور باید مدنظر باشد و وقت آن گذشته است که بخواهیم به شیوه سنتی این حوزه را مدیریت کنیم و اقداماتی که شروع شده باید ادامه یابد و امیدواریم استان اردبیل نیز به عنوان استان هوشمند در حوزه منابع آب معرفی شود.

علویان صدر افزود: صنعت آب و فاضلاب صنعتی یاددگیرنده و نیازمند دانش است و از افراد خوشفکر در حوزه دانش بنیان استفاده می‌کنیم و هوشمندسازی آب و فاضلاب در استان‌ها را با نیرو‌های خلاق دانش بنیاد پیش برده‌ایم و تفکر هوشمندسازی در کشور بومی شده است.

بررسی شعاع ۲۵۰ کیلومتری اردبیل برای تامین آب پایدار 

رئیس هیات مدیره و معاون برنامه‌ریزی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اظهار کرد: تامین آب پایدار و با کیفیت ضرورت دارد، همکاران ما شعاع ۲۵۰ کیلومتری شهر اردبیل را برای تامین هر گونه آب پایدار بررسی کرده‌اند و رهیافت‌های خوبی حاصل شده و برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام گرفته و اعتبار خوبی هم تامین شده است.

او تصریح کرد: اتکا به منابع زیرزمینی واقعا مقدور نیست و باید به حوزه منابع آب تنوع بدهیم و شرکت آب و فاضلاب، شرکتی مهندسی است و باید از ظرفیت همه نیرو‌ها استفاده شود و کشف توان و خلاقیت نیرو‌ها و استفاده بجا از آن‌ها وظیفه ماست و نهضت ملی مسکن نیز بحث جدی دولت است و ما نیز با وجود محدودیت‌هایی که داریم، بنا به دستور وزیر نیرو با جدیت در این راستا همکاری می‌کنیم.

علویان صدر تاکید کرد: هر مشترکی الگوی صحیح مصرف را رعایت کند از او حمایت می‌کنیم و کمترین بها را از او خواهیم گرفت و برای حمایت از مشترکانی که الگوی مصرف بهینه را رعایت نمی‌کنند باید تمهیدات ویژه‌ای اندیشیده شود.

در این آیین از زحمات علیرضا نعمت سلطانی قدردانی و مسعود خیرجو به عنوان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل معرفی شد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار