مشهد/

مسموميت مواد غذايي و گياهان سمي از مسمومیت‌های رایج کشور است

رئیس اداره غذا و دارو دانشکده علوم ‌پزشکی نیشابور گفت: مسموميت ناشي از مواد غذايي و گياهان سمي از مسمومیت‌های رایج کشور است.


سیدحسین حسینی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران  درنیشابور بااعلام این مطلب افزود: مسموميت با مواد غذايي در اثر آلودگي غذا در جريان توليد فرآورده‌هاي غذايي، تهيه و نگهداري مواد غذايي ايجاد می‌شود.

وی ادامه داد: مصرف کنسروهایی كه درب قوطي آنها برآمدگي، فرو رفتگي و زنگ زدگي دارند، توصیه نمی‌شود.

این مقام مسئول بیان کرد: نوعي از مسموميت غذايي به‌نام بوتوليسم از که كشنده‌ترين انواع مسموميت‌ها به‌شمار مي‌رود در اثر مصرف مواد غذايي مانند سوسيس، كالباس، كنسروهای ماهي، ذرت و لوبيا، كشك خام و عسل طبيعي كه در شرايط نامناسب و غير بهداشتي تهيه و نگهداري شده‌اند، ايجاد مي‌شود.

وی با اشاره به علايم و نشانه‌هاي بوتوليسم بیان کرد: تاري ديد، دوبيني، افتادگي پلك، عدم توانايي حركتي، سختي در بلع، اختلال تكلم و يبوست به صورت تاخيري( 12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذاي آلوده به باكتري) علایم آن است.

رئیس اداره غذا و دارو دانشکده علوم ‌پزشکی نیشابور اضافه کرد: مصرف يك گياه توسط حيوانات اهلي و وحشي، دليل بر غير سمي بودن آن براي انسان نيست و برخي از گياهان تزيني موجود در آپارتمان‌ها و باغچه‌ها نیز مي‌تواند سبب بروز مسموميت در انسان شود.

حسینی بیان کرد: كودكان خردسال ممكن است هر چيزي را به دهان ببرند و اين عمل بخشي از درك اين گروه سني از محيط اطرافشان است که زمينه‌ساز بروز مسموميت می‌شود.

وی اقزود: خانواده‌ها باید كيف دستي، ساك خريد و كيسه‌هاي نايلوني را دور از دسترس كودكان قرار دهند زیرا ممكن است وسايل داخل آنها توسط كودك بلعيده شود.

رئیس اداره غذا و دارو دانشکده علوم ‌پزشکی نیشابور ادامه داد: محصولات خانگي مانند مواد آرايشي‌بهداشتي، فرآورده‌هاي شوينده، سفيدكننده و لوله باز‌كن، استون، الكل، ضد يخ  وگياهان آپارتماني سمي هستند و نباید آنها را در دسترس کودکان قرار داد.

حسینی  گفت: خانواده‌‌ها باید نام گياهان دارویی خانگي را روي برچسبي كنار آنها بنویسند زیرا گياهان و گل‌هاي آپارتماني مانند خرزهره و ديفن‌باخيا سمي هستند و حتی تماس پوستی با آنها منجر به مسموميت مي‌شود.

وی ادامه داد: داروهاي خود را در مقابل چشم كودكان نخوريد، چرا كه كودكان از رفتار بزرگ‌سالان تقليد مي‌كنند و ممکن است دور از چشم والدين داروها را استفاده کنند.

حسینی خطاب به والدین، خاطرنشان کرد: اگر به كودك خود دارو مي‌دهيد به او تفهيم كنيد كه اين دارو است و از كلماتي مثل آبنبات، شكلات و يا خوراكي استفاده نكنيد.

وی گفت : بلع نفت و باطري ساعت در كودكان با عوارض جدي همراه است و باید هر چه سريع‌تر به نزديك‌ترين مركز درماني منتقل شوند.

برچسب ها: مسمومیت ، گیاهان ، سمی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.