اراک/

شام بخوريم يا نخوريم؟

بسياري از كساني كه درگير چاقي يا اضافه وزن هستند، سعي مي‌كنند براي لاغر شدن وعده غذايي شام را حذف كنند و در نهايت متوجه مي‌شوند تلاش‌شان ناموفق بوده است چرا كه گرسنگي شديد بخصوص در طول شب و هنگام خواب، پشتكار كافي براي ادامه اين كار را از آنها مي‌گيرد.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، براي اين افراد يك توضيح ساده وجود دارد و آن اين كه، حذف شام مي‌تواند به طور كامل صورت نگيرد و تنها منحصر به زود شام خوردن، البته با در نظر گرفتن كميت و كيفيت آن شود. مصرف غذاهاي چرب و داراي كالري و سديم زياد در وعده شام، مانند فست‌فود‌ها و غذاهاي سرخ شده در روغن‌هاي اشباع شده و حتي انتخاب‌هاي سالم‌تري مانند سالاد (در صورتي كه پوشيده از سس‌هاي پرچرب باشد)‌، باعث افزايش فشار خون، احتباس آب و چاقي مي‌شود. بنابراين لازم است دقت لازم در چگونگي مصرف شام، بويژه براي افرادي كه قصد لاغر شدن دارند، صورت بگيرد.

به گفته متخصصان از آنجا كه متابوليسم بدن ما از ساعت 4 صبح شروع به بالا رفتن مي‌كند و ساعت 4 بعد از ظهر، به بيشترين مقدار خود مي‌رسد. ما بايد وعده صبحانه و ناهار را كامل بخوريم. صبحانه مهم‌ترين وعده غذايي در روز است، از آنجا كه مدت زيادي از خوردن شام گذشته است، صبحانه كامل به شما اين امكان را مي‌دهد كه انرژي و مواد مغذي مورد نياز را براي عملكرد مناسب در تمام روز به دست آوريد و نيز دريافت كالري را براي بقيه روز كاهش مي‌دهد. انتخاب غذاهاي سالم براي ناهار و شام نيز مي‌تواند به شما در رسيدن به هدف كاهش وزن كمك كند.

كمتر شام بخوريد : سيستم بدن ما به گونه‌اي است كه بايد در ساعات روز مشغول فعاليت باشيم و در شب تمامي ارگان‌هاي بدن از جمله معده و روده‌ها استراحت كنند، به طوري كه متابوليسم بدن ما از ساعت 4 بعد از ظهر تا 4 صبح روز بعد، شروع به كند شدن مي‌كند و فعاليت‌هاي پس از شام، اغلب به تماشا كردن تلويزيون و خواب محدود مي‌شود. بنابراين بيشتر غذايي كه در شب مي‌خوريم، تبديل به چربي مي‌شود. ضمن اين كه با ورود غذا به بدنمان، سيستم گردش خون روي دستگاه گوارش متمركز مي‌شود، در حالي كه ساير ارگان‌ها مانند قلب، مغز، ريه، كليه و ماهيچه‌ها در وضعيت كمبود خون قرار مي‌گيرند. به همين دليل بيشتر حمله‌هاي قلبي، در حين خواب شب و پس از مصرف شام زياد اتفاق مي‌افتد. ماهيچه‌ها نيز كه در حالت عادي، قدرت خود را در گردش خون، خوب حفظ مي‌كنند، هنگامي كه در وضعيت كاهش خون‌رساني قرار مي‌گيرند، به دليل متابوليزه نشدن كامل اسيد لاكتيك، نمي‌توانند از شرايط خستگي خارج شوند. مساله ديگر اين است كه كبد، لوزالمعده، معده و روده‌هايمان، تنها وقتي كه ما گرسنه هستيم، مايعات گوارشي را ترشح و سموم را از بدن تخليه مي‌كنند. اگر ما هر وقت احساس گرسنگي كرديم، غذا بخوريم، مايعات گوارشي سمي مجددا به بدنمان بازمي‌گردد. بنابراين اگر ما به خودمان اجازه دهيم كه در شب گرسنه شويم، مايعات هضمي سمي توسط فيبرهاي غذايي در روده جذب و با مدفوع دفع مي‌شوند، همچنين هنگام گرسنگي، بدنمان در بيشترين وضعيت فعاليت براي جويدن و بلع قرار دارد و هنگامي كه به اندازه كافي پروتئين و فيبرهاي غذايي دريافت مي‌كنيم، مقدار مواد بلعيده شده، بيشتر خواهد بود و اگر تنها آب گوشت بخوريم (كه در آن مقدار زيادي پروتئين آسان براي جذب وجود دارد)‌، و آبميوه بنوشيم (كه در آن مقدار زيادي فيبر خوراكي وجود دارد)‌، ممكن است هنوز احساس گرسنگي كنيم، اما اين وضعيت به بلع متامورفيك بافت‌هاي مرده در بدنمان كمك مي‌كند.

زياد شام خوردن بر رشد كودكان نيز تاثير منفي مي‌گذارد. چراكه رشد كودكان به ترشح هورمون رشد از غده هيپوفيز بستگي دارد و اين هورمون تنها هنگامي كه كودكان در خواب عميق هستند، به مقدار زياد توليد مي‌شود. اگر كودكان در شب زياد غذا بخورند، خون بيشتر بر دستگاه گوارش متمركز مي‌شود و غده هيپوفيز در وضعيت كاهش خون قرار مي‌گيرد. بنابراين نمي‌تواند به مقدار كافي هورمون رشد توليد كند، ضمن اين كه زياد شام خوردن در كودكان دانش‌آموز، باعث مي‌شود دستگاه گوارش آنها به كار كردن و مغز آنها به خواب ديدن ادامه دهد، بنابراين آنها نمي‌توانند به ميزان لازم از خوابيدن بهره ببرند./س

برچسب ها: شام ، خوردن ، اضافه وزن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.