مسئول نهاد نماز جمعه استان قم با اشاره به جریان ادعای مالکیت بخشی از زمین مصلای قدس از سوی یک خانم، گفت: اصلا چنین خانمی وجود ندارد و پس از بررسی ها مشاهده کردیم که دست هایی پشت صحنه بوده و نقشه استعماری است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛حجت الاسلام محمدباقر ولدان  در نشستی خبری با أصحاب رسانه استان قم ضمن تبریک سال نو و بهار فاطمی، اظهار داشت: امروز شاهد پدیده ای مبارک در عرصه فرهنگی و مذهبی در شهر مقدس قم هستیم که آن بهره برداری و بازگشایی از فضای معنوی مصلای قدس می باشد.

وی ابراز داشت: مصلای قدس قم زبانزد خاص و عام است و همواره مردم قم و ایران، این شهر مقدس را با حرم حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و با گنبد نقره ای مصلای قدس می شناسند و ان شاءالله آیین بازگشایی این مصلی پس از 9 سال تعطیلی به علت پروژه مقاوم سازی، جمعه، بیستم فروردین ماه سال جاری انجام خواهد شد.

*تاریخچه نماز جمعه قم

مسئول نهاد نماز جمعه قم به تاریخچه مصلای قدس قم اشاره کرد و گفت:  نمازحجت الاسلام محمد باقر  ولدان _مسئول نهاد  نماز جمعه استان قم جمعه قم با فراز و نشیب های زیادی روبرو بوده و مستنداتی از دوران صفویه وجود دارد که نمازجمعه قم از سوی مرحوم میرزای قمی انجام می شده و در طول تاریخ علمای بزرگی این نماز را ادامه داده و در دوران معاصر نیز مرحوم آیت الله اراکی ابتدا در منزل خود و سپس از مسجد امام حسن عسکری(ع) و پس از انقلاب در صحن اتابکی حرم برگزار می شده است.

حجت الاسلام ولدان ادامه داد: پس از حرم مطهر، نمازجمعه مدتی به دبیرستان امام صادق (ع) منتقل و از سال 1366 به مصلای قدس قم منتقل شده است.

وی خاطرنشان ساخت: 19 سال نماز جمعه قم در مصلای قدس قم برگزار و کاربری های دیگری برای آن بوده است.

*دلیل تعطیلی اقامه نماز جمعه در مصلای قدس قم چه بود؟

مسئول نهاد نماز جمعه استان قم تصریح کرد: از سال 1386 کارشناسان استانداری قم اعلام کردند که وضعیت فنی مصلا مناسب نیست و با توجه به اینکه نزدیک خط زلزله قرار داشت، ایمنی آن تحت شعاع قرار گرفت و مقرر شد که عملیات مقاوم سازی انجام شود.

حجت الاسلام ولدان بیان داشت: در ابتدا قرار بود در طول یک سال این مقاوم سازی انجام شود؛ اما به دلیل مشکلات مالی و حوادث غیرمترقبه ای که پیش آمد، سبب شد 9 سال به طول بیانجامد.

وی اظهار داشت: در کنار مقاوم سازی مصلا، 71 منزل نیز با رضایت کامل صاحبان در اطراف آن خریداری و تملک شد تا حیاط مصلا گسترش پیدا کند.

*پاسخ به شبهات پیرامون مصلای قدس قم

مسئول نهاد نمازجمعه استان قم با اشاره به برخی شبهات موجود پیرامون مصلای قم ابراز داشت: گاهی شبهه می شود که این همه زمین از کجا آمده است که در اینجا باید از آیت الله شرعی به نیکی یاد کرد که این زمین را تهیه و در اختیار مصلای قم قرار داد.

حجت الاسلام ولدان با اشاره به اینکه امروز مصلای قدس قم نزدیک به 25 هزار متر فضا دارد، خاطرنشان ساخت: بخشی از این زمین ها متعلق به مرحوم حاج حسین بکائی بوده که از سوی وراث به مصلا تقدیم شده و مستندات آن وجود دارد.

*جریان ادعای مالکیت بخشی از زمین مصلا از سوی یک خانم چیست؟

وی با اشاره به جریان ادعای مالکیت بخشی از زمین مصلای قدس از سوی یک خانم، تصریح کرد: اصلا چنین خانمی وجود ندارد و پس از بررسی ها مشاهده کردیم که دست هایی پشت صحنه بوده و نقشه استعماری است.

مسئول نهاد نمازجمعه استان قم ادامه داد: بارها اعلام کردیم که اگر کسی سندی مبنی بر مالکیت حتی یک وجب از زمین مصلای قدس ارائه دهد، ما مژدگانی و جایزه خوبی برای او در نظر می گیریم و متأسفانه برای برخی از مصلاهای دیگر کشور نیز همین شبهه و شایعه وجود دارد؛ چراکه نمازجمعه عبادتگاه سیاسی و اجتماعی است و دشمن از این وحدت کلمه و تجمع هفتگی هراسان است و بهترین کار، زیرسوال بردن شرعیت زمین آن می باشد.

حجت الاسلام ولدان با اشاره به اینکه امروز در آستانه بازگشایی مجدد مصلای قدس قم هستیم، اظهار داشت: سال گذشته، سال همدلی و همزبانی بود و مردم و مسئولین پای کار آمده و به فرمایش رهبر معظم انقلاب جامه عمل پوشانده و مصلای قدس را راه اندازی کردند و امسال نیز سال اقدام و عمل است و ستاد برگزاری نمازجمعه با حضور 35 دستگاه جلسات گوناگونی را تا به امروز برگزار کرده تا بتواند بهترین برنامه ها را برای مردم داشته باشد.

وی افزود: همچنین ستاد مردمی نیز برای نمازجمعه قم تشکیل شده که متشکل از 200 عضو برادر و 200 عضو خواهر است که مسئولیت انتظامات را بر عهده دارند.

وی ابراز داشت: جمعه این هفته آیین بازگشایی مصلای قدس از ساعت 12 ظهر با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین تقوی، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه آغاز و خطبه این هفته را حجت الاسلام والمسلمین سعیدی ایراد خواهد کرد.

مسئول نهاد نمازجمعه استان قم خاطرنشان ساخت: به غیر از برگزاری نماز جمعه در مصلای قدس قم، 30 کاربرد دیگر نیز برای این مصلا در نظر گرفته شده که در طول هفته و ایام سال انجام خواهد شد.

حجت الاسلام ولدان تصریح کرد: از همین مکان اعلام آمادگی می کنیم که در خدمت دستگاه های مختلف و هیئات مذهبی هستیم تا بتوانند برنامه های خود را در این مکان مقدس برگزار نمایند؛ چراکه این مصلی را قرارگاه فرهنگی ولایت دانسته و این آمادگی را داریم که با همت مسئولان نگاهی قرارگاهی را در آن ایجاد و برنامه های آن را برگزار نماییم.

وی بیان داشت: قریب به 10 میلیارد تومان هزینه مقاوم سازی و تملک های منازل اطراف مصلای قدس قم شده است.

مسئول نهاد نمازجمعه استان قم در پاسخ به این سؤال که نماز جمعه قم، چند امام جمعه دارد؟ اظهار داشت: شهر مقدس قم دارای 5 امام جمعه بزرگوار، آیات امینی، استادی و حسینی بوشهری و حجج اسلام والمسلمین سعیدی و اعرافی می باشد که مستقیما از سوی رهبر معظم انقلاب منصوب شده اند.

*چرا آیات امینی و استادی در قم ایراد خطبه جمعه نمی کنند؟

حجت الاسلام ولدان ابراز داشت: آیات امینی و استادی به دلیل کسالت جسمانی و کهولت سن توان ایراد خطبه نماز جمعه را نداشته و حتی آیت الله استادی سخنرانی تریبونی نیز ندارند؛ چراکه با زانو درد مواجه بوده و نمی توانند سرپا بایستند.

*امام جمعه اول قم کیست؟

وی خاطرنشان ساخت: قم امام جمعه اول ندارد و سه بزرگواری که در حال حاضر نماز جمعه قم را اقامه می کنند، به صورت ترتیبی ایراد خطبه می کنند؛ مگر اینکه عزیزی در سفر باشد و بزرگوار دیگر جایگزین او شود.

مسئول نهاد نمازجمعه استان قم در پایان گفت: انتقال نمازجمعه به مصلای قدس به این معنا نیست که تمام نمازها در آن برگزار شود؛ بلکه احتمال دارد به دلائل گوناگون در حرم مطهر نیز اقامه گردد.

برچسب ها: قم ، مصلی قم ، تاریخچه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار