گلایه وزیر بهداشت از کاهش بودجه طرح تحول سلامت/ حیف اسم رفاه که برای وزارت رفاه انتخاب کردند

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کمترین بودجه در سال‌های گذشته به وزارت بهداشت و بخش سلامت اختصاص داده شده است.

گلایه وزیر بهداشت از کاهش بودجه طرح تحول سلامت/ حیف اسم رفاه که برای وزارت رفاه انتخاب کردندبه گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سومین نشست هم اندیشی اساتید بسیجی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور که امروز (پنج شنبه) در مجتمع فرهنگی_آموزشی آدینه برگزار شد، اظهار داشت: در حوزه طرح تحول سلامت با کاهش پرداخت ها مواجه بودیم .

وی افزود: می گویند طرح تحول سلامت خلاف قانون بوده و یا قانونی برای آن وجود نداشته، در حالی که قانون وجود داشته و در طول این سال ها اجرا نشده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید پرداختی از جیب مردم را به 30 درصد کاهش می دادیم و این موضوع از تأکیدات مقام معظم رهبری بود و ما آن را به 42 درصد کاهش دادیم.

قاضی زاده هاشمی بیان داشت: در رابطه با خرید لوازم پزشکی از بیرون از بیمارستان ها تا 37 درصد کاهش داشتیم، در گذشته مردم باید نخ بخیه، لباس عمل و حتی دمپایی را از بیرون بیمارستان ‌ها خریداری می کردند.

وی ادامه داد: در این مدت 21 میلیون نفر بستری شدند و از 6 درصد خدمات بهره‌مند شدند و 10 تا 11 میلیون نفر بیمه شدند و حدود 77/40 درصد از مردم حفاظت مالی شدند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: در فرستادن بیماران به خارج بیمارستان برای خرید تجهیزات، 97 درصد موفق بودیم و در حال حاضر 3 درصد از لوازم از بیرون بیمارستان تهیه می شود که خلاف قانون است.

وی گفت: 1 میلیون و 313 نفر به صورت رایگان، زایمان طبیعی داشتند و 102 میلیون نفر با 3 هزار تومان ویزیت زایمان شدند.

قاضی زاده هاشمی در مورد پرستاران گفت: 2 میلیون و 150 هزار تومان حقوق بوده که این رقم به 3 میلیون و 150 هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: زمانی که قصد افتتاح بیمارستان فرقانی را در شهر قم داشتم، خجالت کشیدم وقتی که گفتند بعد از انقلاب اسلامی، این اولین بیمارستانی است که در این شهر افتتاح می شود.

قاضی زاده هاشمی گفت: پرداخت از جیب را به 40 درصد رساندیم و تا هدفمان که 30 درصد است، فاصله داریم.

وی افزود: 5 هزار و 749 پزشک عمومی و متخصص را در 338 بیمارستان و به 301 شهر و روستا فرستادیم و 843 پزشک متخصص در 19 رشته تخصصی داریم و خدمات سرپایی در 385 شهر ارائه می شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد تمام وقتی بیان داشت: تمام وقتی از میزان 5 درصد در گذشته، امروز به 100 درصد رسیده است .

وی افزود: در اورژانس هوایی 5 هزار و 562 مصدوم را در قالب 21 پایگاه توانستیم از مرگ و معلولیت نجات دهیم و در مورد ریت سزارین که در طول این سال ها فزاینده بوده، نه تنها متوقف شده بلکه 6/5 درصد کاهش داشتیم، همچنین در مورد خانه های بهداشت یک هزار و 874  خانه بهداشت ساختیم که حدود 500 مورد هم تا پایان سال تحویل داده می شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: 263 مرکز جامعه خدمات روستایی تحویل داده شده و 700 مورد دیگر هم در حال تجهیز و آماده سازی است.

قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: پروژه های زایمانی حدود 60 مورد است که 6 مورد از آن ها تکمیل شده و 54 مورد دیگر نیز تا پایان دولت تمام می شود و در مورد محیط زیست پزشک و پرستار کار بزرگی انجام شد و در بحث توسعه شبکه بهداشت بعد از گذشت 30 سال که فقط شبکه بهداشت در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر وجود داشت، امروز کل استان ها تحت پوشش شبکه بهداشت هستند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: به ازای هر 3 هزار نفر، یک مراقب بهداشت داریم که آن ها در حال تکمیل پرونده سلامت ایرانیان هستند.

وی گفت: توانستیم در این مدت حدود 40 هزار پایگاه سلامت ایجاد کنیم و نزدیک به 2 هزار مرکز جامعه سلامت داریم و این در شرایطی است که دولت حتی برای یک نفر هم بودجه نداده است و ما تمام خدمات را از بخش خصوصی خرید خدمت کردیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: بعد از 50 سال، 13 هزار تخت بیمارستانی تعویض شده است، در حالی که در دولت های قبلی، فقط 2 هزار تخت نوسازی شده و در نظر داریم 44 هزار تخت را نوسازی کنیم، در مورد تخت‌های تخصصی هم 44 درصد تخت های ICU و 27 درصد تخت های NICU نوسازی شدند.

وی افزود: در گذشته بخش زایمان طبیعی در بسیاری از بیمارستان های خصوصی وجود نداشت و امروز زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی به 90 درصد رسیده و آمار زایمان سزارین نیز به 11 درصد کاهش پیدا کرده و 2 هزار اتاق IDR تأسیس شده و اتاق های تک نفره زایمان در بیمارستان ها ساخته شده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: اورژانس ها پیشانی خدمات درمانی محسوب می شوند و 40 درصد بیماران فقط به اورژانس مراجعه می کنند،حدود 130 هزار مترمربع فضای جدید اورژانس اضافه شده و 125 بیمارستان به بخش اورژانس تجهیز شده اند.

قاضی زاده هاشمی بیان داشت: بودجه طرح تحول سلامت در ابتدا 6 هزار و 250 ملیلیارد تومان بود و مبلغی که نوبخت معاون رئیس جمهور و سخنگوی دولت قبول کرد 5 هزار و 500 میلیارد بود، در حالی که 8 هزار میلیارد بدهی داشت و ما با 5 هزار و 500 میلیارد کار را شروع کردیم.

وی افزود: 6 هزار و 250 میلیارد به ما پول دادند و بعد گفتند که بروید و طرح را شروع کنید و این کل پول طرح تحول سلامت از بابت هدفمندی است، البته پول دیگری آمده است که ربطی به طرح تحول ندارد و آن یک درصد مالیات بر ارزش افزوده است که در مجلس گذشته آن را تصویب کردند که هنوز بخشی از آن پرداخت نشده است و همان یک درصد هم که گفته اند، باید در بخش بهداشت در شهر های زیر 20 هزار نفر خرج شود و اخیرا هم مبلغ یک هزار و 500 میلیارد تومان برای تجهیز بیمارستان های نیمه تمام در نظر گرفتند، یعنی ما از این بودجه نمی توانیم یک نفر را استخدام کنیم، اگر در جای دیگری هزینه کنیم، دیوان محاسبات برای ما پرونده درست می کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از پول طرح تحول سلامت که این قدر به خاطر آن بر سر ما زدند، از نایب رئیس مجلس گرفته تا خود دولتی ها، فقط 6 هزار و 250 میلیارد در سال 93 بوده و در طول این مدت، فقط در آخرین پروژه که پروژه گندم است و قرار بود از تفاوت قیمت گندم وارداتی و تولیدی، 7 هزار میلیارد دولت پرداخت کرد.

وی افزود: اما هر کجا که تریبون به دست افراد افتاد، گفتند که هر چه پول بوده به بخش بهداشت و درمان پرداخت شده و این فقط به خارج دولت برنمی گردد و خود دولتی ها هم این صحبت ها را مطرح می کردند، در سال 94، بودجه به 4 هزار و 250 میلیارد تومان کاهش پیدا کرد و این رقم در سال جاری به 4 هزار میلیارد تومان رسیده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تمام این رقم ها فقط روی کاغذ آمده، در صورتی که در سال 94 از بودجه اختصاص داده شده فقط 3 هزار و 380 میلیارد تومان و از ابتدای سال 95 تا به امروز، مبلغ یک هزار و 300 میلیارد تومان پرداخت شده است، اما پزشکان 24 ساعته در حال کار هستند.

قاضی زاده هاشمی بیان داشت: بهترین ردیف بودجه که در مجلس برای وزارت بهداشت تصویب شده، 65 درصد بوده است و در بخش اعتبارات عمومی که هم سازمان  مدیریت و هم مجلس حضور دارند، برای وزارت کشور و وزارت امور خارجه افزایش بودجه را در نظر گرفتند، اما کمترین رشد بودجه در این سال ها مربوط به وزارت بهداشت بوده، در حالی که در تریبون ها می گویند هر چه پول بوده به وزارت بهداشت پرداخت شده است.

وی گفت: مثلا اگر در یک دستگاهی یک سال پول کمتر پرداخت شده، سال بعد جبران کردند و یکی از ارگان هایی که جبران نشده وزارت بهداشت بوده، زیرا فکر می کردند که ما یک درصد مالیات بر ارزش افزوده و هدفمندسازی یارانه ها را داریم، اما از هر دو طرف بودجه ای به ما ندادند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ردیف بودجه سیاست افزایش جمعیت که این قدر مورد تأکید مقام معظم رهبری است و ما به خاطر آن زایمان طبیعی را رایگان کردیم، فقط  42 درصد بوده است، رشد بودجه ما در مقایسه با دستگاه های دیگر از 12 درصد به 11 درصد و بعد به 9 درصد رسیده و این در شرایطی است که می‌گویند سلامت در اولویت است.

قاضی زاده هاشمی گفت: به طور متوسط دستگاه قضایی رشد 27 درصد بودجه را داشته است.

وی افزود: ما باید کار پیشگیری را آغاز کنیم و حریف درمان نمی شویم، این همه مرگ به خاطر سکته های مغزی و قبلی وجود دارد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: می‌گویند پول طرح تحول به جیب پزشکان رفته است و ما یکی از کارهای مهمی که باید با بودجه طرح تحول انجام می دادیم، حفاظت مالی از مردم بود، یعنی باید پول دارو و آزمایش بیماران را پرداخت می کردیم، در نتیجه قسمت عمده پول هدفمندسازی به این موضوع اختصاص پیدا کرده است، تازه به فروشنده های دارو و تجهیزات هم بدهکار هستیم .

وی ادامه داد: 20 درصد از بودجه هدفمندسازی را به دستمزدها اختصاص دادیم که بخش عمده دستمزد به زایمان طبیعی باز می‌گردد که رایگان بود و بعد آن به ماندگاری اختصاص پیدا کرده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: امروز اگر دریافتی پزشکان افزایش پیدا کرده است، به دلیل افزایش ساعت کاری آن ها است اما برخی می گویند این موضوع باعث بی عدالتی بین گروه های مختلف پزشکان شده است، در صورتی که قبل از شروع طرح تحول نسبت 11 به یک بود و امروز 5 به 1 است، در آمریکا درآمد پزشک نسبت به پرستار 2/4 است و در ایران 1/75 است، حال این بی عدالتی است.

قاضی زاده هاشمی گفت: از زمانی که بیمارستان ها خودگردان شدند و گفتند دولت فقط پول ساخت و تجهیز بیمارستان ها را تأمین می کند و حقوق پزشکان را به درآمد تبدیل کردند، همین کار را هم با شهرداری ها کردند، بعد می گویند شهرداری، شهر فروشی می کند چون آن را از بودجه عمومی جدا کردید، به ما هم گفتند هر طور که می توانید دست در جیب مردم کنید و درآمد زایی کنید.

وی بیان داشت: ما برنامه ریزی کردیم که در سال اول کتاب تعرفه و سال دوم ویزیت را اصلاح کنیم و بنده اعتقاد دارم که به جامعه پزشکی ظلم می شود و باید آن را اصلاح کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز شما اسم هر پزشکی را ببرید، بنده می توانم بگویم که چه مقدار دریافتی دارد و این فقط در وزارت بهداشت است و یک انظباط پرداختی در وزارت بهداشت ایجاد شده است.

وی تأکید کرد: ما یک درصد پرداختی هایمان بالای 60 میلیون است و حالا کسانی که انصاف ندارند این حرف بنده را از مجموع صحبت هایم ، تیتر می کنند، در صورتی که پزشکی که بالای 60 میلیون دریافتی دارد حداقل 300 میلیون تومان در ماه کار می کند، یعنی این پزشک کارگر است و ما به چه زبانی بگوییم که این رقم حقوق نیست و اگر این پزشک کار نکند، چیزی هم دریافت نمی کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: شما به پزشک بیمارستان، تجهیزات و بیمار داده اید و می گویید هر چه قدر که کار کردی 30 درصد آن را دریافتی داری، اگر این پزشک کار نکند که درآمد اختصاصی بیمارستان ها تأمین نمی شود.

قاضی زاده تصریح کرد: کارانه پزشکان تخصص و فوق تخصص دانشگاه های علوم پزشکی 7 میلیون و 600 هزار تومان بوده، قبل از اجرای کتاب ازرش نسبی که به 14 میلیون و 400 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، بعد این موضوع را در رسانه ها اعلام می کنند که ببنید کارانه پزشکان 2 برابر شده است، در صورتی که رشد حقوق برای کارگران 14 درصد بوده و باید گفت که این مبلغ حقوق نیست، پزشک کار بیشتری کرده و مریض بیشتری ویزیت کرده  است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رابطه با حقوق پزشکان گفت: رتبه ما در پرداخت حقوق بعد از 14 وزارتخانه است و زمانی که بنده آن را اعلام می کنم، همه به من می خندند و مسخره می کنند، حقوق یک پزشک فوق تخصص 2 میلیون و 300 هزار تومان است.

وی گفت: حقوق بنده بعد 30 و چندسال کار 9 میلیون است، آیا کسی بالای 10 میلیون دریافتی دارد، اما به گونه ای به مردم القا کرده اند که مردم می گویند مگر می شود یک استاد فوق تخصص حقوق 5 میلیونی دریافت کند، البته حق هم دارند زمانی که می بینند در شب یلدا یک غذا 350هزار تومان هزینه دارد و یک آرایشگر چه درآمدی دارند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ما 47 درصد طرح تمام وقتی را اجرا کردیم، بعد بنده چگونه رویم می شود که به یک پزشک بگویم شما تا آخر عمر در بیمارستان کار کن و حقوق یک سال را هم دریافت نکن، شما اول وضعیت بیمه را درست کنید، خزانه را درست کنید بعد روی پزشکان فشار بیاورید، این که چوب زدن به بار شیشه است، می گویند شما قانون را اجرا نکرده اید و فقط به یک بند اشاره می کنند و بند ها دیگر را نمی بینند کی شما آمدید در مورد بیمه صحبت کردید.

وی گفت: بیمه ها موظف شدند 60 درصد پول را به محض تحویل سند پرداخت کنند و 40 درصد مابقی را ظرف 3 ماه پرداخت کنند و اگر هم تأخیر داشتند، جریمه پرداخت کنند، امروز بیمه ها باید هزار میلیارد تومان جریمه پرداخت کنند، اما این هزار میلیارد را به چه کسی باید پرداخت کنند؟ به کسی که دارو و تجهیزات فروخته است و یا پزشکی که خدمات ارائه داده است؟، پزشکی که یک سال است که من پولی به وی پرداخت نکردم، باید جریمه دیرکرد دریافت کند، اما از کجا دریافت کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حال و روز من این است که باید بروم برای بیمه ها وام بگیرم، بهره پول را هم من پرداخت کنم تا بیمه بتواند بدهی من را پرداخت کند، آیا خنده دارتر از این وجود دارد، بعد از تریبون های که برای آن ها کار می کنند، باید حرف و حدیث هم بشنویم.

قاضی زاده هاشمی بیان داشت: در مورد پرستاران برخی تا توانستند علیه پزشک و پرستار صبحت کردند و حقوق پرستاران 2 میلیون و 150 هزار تومان بود و این مبلغ امروز به 3 میلیون و 360 هزار تومان افزایش پیدا کرده  است، ما یک طرح پلکانی هم گذاشته ایم، یعنی بعد از این همه کسورات، مقداری هم خود ما از حقوق کسر می کنیم و حتی دانشگاه تهران برای دریافت مالیات سقف تعیین کرده است، بعد می‌خواهید چه کار کنیم؟ همه مردم را به بخش خصوصی ارجاع دهید که پوستشان کنده شود و 5 برابر پرداخت کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: رهبری مظلوم است، عده‌ای از اسم ایشان به نفع خودشان استفاده می‌کنند، بعضی‌ها بنا دارند از بزرگان ما خرج کنند، باید گفت ببینید که مراجع و رهبری چه گفته‌اند، این افراد اگر ادامه دهند، معنایش این است که کسی را قبول ندارند و متأسفانه راست نمی‌گویند.

قاضی زاده هاشمی بیان  کرد: من خدمت رهبری رسیدم و گزارش حوزه سلامت را به ایشان دادم، من به سراغ حقوق‌ها رفتم و به رهبری گفتم پزشکی که 570 عمل انجام داده و 540 میلیون درآمد ایجاد کرده است، 30 درصد این رقم به او تعلق گرفته است، وقتی شهر محل خدمت پزشک را گفتم، با تعجب پرسیدند مگر کسی به آن جا می‌رود؟ در ادامه گفتم فقط 18 متخصص در آن شهر داریم و رهبری معظم در جواب من گفتند حقوق نجومی که ما می‌گوییم این نیست، بلکه آن 60 میلیون تومان است، تعبیراتی داشتند و در ادامه فرمودند این مانند حق‌الکشف می‌ ماند، یعنی پول برای کشور و مردم درست کرده است. 

وی گفت: می‌گویند طرح تحول سلامت باعث افزایش تقاضای القایی شده است، روز اول قرار بود بیمه‌ها را خودمان اداره کنیم، فکر می‌کنم این آخرین تریبونی است که با هم سخن می‌گوییم، زیرا این آخرین سال دولت یازدهم است و می‌رود تا سال آینده و بهتر است بنده بگویم اگر بیمه درست نشود، سلامت مردم درست نخواهد شد، بیمه امروز همان دفتر رسیدگی و اسناد پزشکی قبل است، ما یک صندوق خزانه دوم درست کردیم، خزانه اول داریم که همان اقتصاد است، بعد پول را می‌دهیم دست این خزانه و او هم اگر داشت می‌دهد و اگر نداشت نمی‌دهد. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ظلم بزرگی دیگری که کرده‌ایم این است که 12 سال پیش سلامت مردم را دست بنگاه اقتصادی دادیم و سلامت مردم به وزارت رفاه رفت. اسم آن را گذاشتند رفاه و بنده معتقدم حیف این اسم است. این وزارت چه چیز برایش مهم است؟ برای او حقوق و سرمایه‌گذاری مهم است و بعد هم می‌گوید حقوق باید به دست کارگران و بازنشستگان برسد زیرا پزشکان وضعیت مالی خوبی دارند و این بدبختی ما شده است. 

هاشمی گفت: بنده می‌گویم تا بیمه درست نشود، طرح تحول که هیچ، از سلامت هم چیزی نمی‌ماند. بیمه کارش ریسک‌پذیری است، کارش حمایت از مردم است، حکومت وظیفه‌اش تأمین امنیت، رفاه و دانش مردم است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در تأمین اجتماعی در طول 30 سال گذشته پولی برای درمان کارگران نیامده است و در جاهای دیگر خرج شده است یا سرمایه گذاری کرده اند و یا برای مستمری پرداخت شده است.

وی گفت: در این دولت فقط 11هزار و 100میلیارد از طرف تامین اجتماعی پرداخت شده است در حالی که بیمه در یک ماه بالای 4هزار میلیارد تومان از کارگران پول دریافت می کند و 30درصد آن باید در بخش درمان هزینه می شد.

قاضی زاده هاشمی گفت: 23/6 درصد در جامعه اختلالات روانی دارند، این رقم یعنی از هر 4 نفر، یک نفر دچار اختلال هستند و 12/7 درصد افسردگی اساسی دارند و 1درصد جامعه دچار سایکوز (روان پریشی) هستند و بیش از 50 درصد تخت های روانپزشکی اشغال هستند.

 انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی عابدیان زیدی
۲۰:۳۳ ۰۲ دی ۱۳۹۵
اول به فکر بیماران یتیمان صغیران نیازمندان درمان گاه هان فقیران ره گذران معلولان باشید
آخرین اخبار