رئیس دهمین کنگره بین‌المللی آزمایشگاه و بالین:

جایگاه شانزدهم ایران در حوزه علوم مرهون دستاورد‌های انقلاب است

عزیزی گفت: قبل از انقلاب دانشگاه‌ها تولید علم نداشتند، اما اکنون در این حوزه رتبه شانزدهم دنیا را داریم.

قبل از انقلاب دانشگاه‌های کشور تولید علم نداشتند/ جایگاه شانزدهم ایران در حوزه علوم مرهون دستاورد‌های انقلاب استبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  فریدون عزیزی رئیس دهمین کنگره بین‌المللی آزمایشگاه و بالین و رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاحیه این کنگره که در دانشگاه‌ علوم پزشکی آجا برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه پزشکی گفت: قبل از انقلاب تحقیق و تولید علم در ایران بسیار اندک بود و دانشگاه‌های ما تولید علم نداشتند.

وی افزود: سال 58 در کشور 9 دانشکده پزشکی داشتیم و هیچ دانشگاه علوم پزشکی در کشور فعالیت نداشت، اکنون دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به 42 و تعداد دانشکده‌های پزشکی به 72 رسیده است، در سال 55، ما 25هزار دانشگاه گروه‌های پزشکی داشتیم که این تعداد در سال 93 به 134هزار نفر رسیده بود.

رتبه تولید علم ایران قبل از انقلاب 50 بود

عزیزی تصریح کرد: در سال 2010 ایران بیشترین رشد تحقیقات در دنیا را داشت و حتی از کشور چین نیز پیشی گرفت، رتبه تولید علم ایران قبل از انقلاب 50 و 60 بود، اما اکنون در جایگاه شانزدهم دنیا قرار داریم.

رئیس دهمین کنگره بین‌المللی آزمایشگاه و بالین با بیان اینکه ایران از نظر تعداد مقالات در رتبه پانزدهم قرار دارد، افزود: تعداد مقالات دانشمندان ایرانی در حوزه پزشکی جایگاه هجدهم و در منطقه در کل علوم رتبه اول را داریم، البته از نظر تعداد مقالات پزشکی رتبه اول مربوط به کشور ترکیه و ایران در جایگاه دوم قرار دارد.

رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: باید مقالات محققان ایرانی از نظر کیفی نیز رشد پیدا کند، اکنون ارجاعات و مقالات ایرانی کم است و از نظر تعداد مقالات یک درصد برتر دنیا جایگاه سی و پنجم را از آن خود کرده‌ایم.

 پیشبرد علم در حوزه پزشکی با ژنوم ایرانیان

عزیزی با اشاره به پروژه ژنوم ایرانیان گفت: ژنوم ایرانیان کاربردهای زیادی چون پیشبرد علم در حوزه پزشکی دارد، به کمک این پروژه می‌توان در تشخیص زودهنگام بیماریها قدم‌های خوبی برداریم و به سمت پزشکی شخصی یا فرد محور پیش ببریم.

وی با بیان اینکه باید زیرساخت‌های پژوهشی برای رسیدن به مرجعیت علمی در کشور ایجاد شود؛ گفت: نیروی انسانی علاقه‌مند تشخیص بودجه و افزایش سهم تحقیقات از درآمد ناخالص ملی باید در دستور کار قرار گیرد تا بتوانیم به مرجعیت علمی در آن منطقه دست پیدا کنیم.

عزیزی ادامه داد: ایجاد تولیت واحد در سیاستگذاری در اجرای علم و فناوری کشور، همچنین ایجاد نظام نوآوری سلامت به رشد ما در دنیا کمک زیادی می‌کند، باید فرهنگ نوآوری در دانش‌آموزان و دانشجویان ایجاد شود و روش‌های تدریس در مدارس و دانشگاه‌ها به سمت خلاقیت پیش رود.

عزیزی تجاری‌سازی و خلق ثروت از علم را یکی از ضروریات در حوزه علم‌ و فناوری دانست و گفت: متاسفانه تصمیم‌گیری‌های کشور بر اساس یافته‌های تحقیقاتی نیست، در صورتی که به گفته مقام معظم رهبری برای علم و دانش برای یک ملت قدرت و اقتدار به همراه می‌آورد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار