فواید "تحمل گرسنگی"در یک نگاه

در منابع روایی ما احادیث صحیح‌السند فراوانی در بیان "فواید گرسنگی" وجود دارد که حکایت از سود بردن بدن انسان به واسطه تحمل گرسنگی برای ساعتی از طول روز دارد.

فواید به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  بار دیگر ماه مبارک رمضان فرا رسیده است تا فرصتی باشد برای تمرین بندگی و البته مسیری بسیار نزدیک برای دست‌یابی به "تندرستی و سلامت" اما در این مطلب قصد بررسی مختصر یک "تصور غلط" را داریم.

برخی این تصور را دارند که "تحمل گرسنگی" در ساعتی از روز می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به برخی بیماریها یا ایجاد عوارضی برای جسم انسان شود! این افراد در طول سال با همین تصور به محض احساس کم‌ترین میزان از گرسنگی به سراغ مصرف مواد غذایی مختلف می‌روند تا مبادا مثلا دچار برخی ناراحتی‌های معده‌ای و گوارشی شوند.

اما آیا این تصور بر اساس آموزه‌های دینی و مبانی طب سنتی ایرانی ـ اسلامی ما نیز صحیح است؟!

در پاسخ به این سؤال باید گفت "خیر" اما چطور؟

در منابع روایی ما احادیث صحیح‌السند فراوانی در بیان "فواید گرسنگی" وجود دارد که حکایت از سود بردن بدن انسان به واسطه تحمل گرسنگی برای ساعتی از طول روز دارد تا جایی که حتی در بیان ائمه اطهار تاکید شده است که "هیچ بیماری با گرسنگی جمع نمی‌شود" و روزه‌داری در ماه مبارک رمضان، تمرینی برای تحمل گرسنگی و رسیدن به سلامت جسمی در کنار تزکیه نفسانی است.

از سوی دیگر بسیاری از اساتید طب سنتی نیز برای حصول به فواید مختلف تحمل گرسنگی و البته با احتساب برخی شرایط در افراد، توصیه به "ترک وعده ناهار" دارند و اینکه ترک وعده ناهار هم باعث حفظ تندرستی، کاهش چاقی شحمی و افزایش کارایی مغز برای فعالیت‌های روزانه می‌شود و البته امروزه نیز در قالب مقالات علمی مختلف نیز فواید تحمل گرسنگی برای حفظ سلامت و تندرستی به اثبات رسیده است.



 احادیث در باب فواید و سودمندی گرسنگی:

امام علی علیه‌السلام‌: «هیچ بیماری با گرسنگی جمع نمی‌شود»

همچنین فرمودند: روزه بگیرید تا تندرست باشید. نهج الفصاحه، ح 1854

امام هادی علیه‌السلام: "گرسنگی بر خوشمزه بودن غذا می‌افزاید. بحار ج4 ص 369

توضیح حدیث: علاوه بر این غذا برای بدن سودمند‌تر می‌شود و بدن از غذا بهتر استفاده می‌کند چرا که غذا خوردن در حالی که به غذا اشتها داریم باعث می‌شود آنزیم‌های هضم غذا بهتر ترشح شوند و کار معده و دستگاه گوارش بهتر باشد.

امام على علیه‌السلام: از پرخورى بپرهیز که هر کس پایبند آن شود بیماری‌هایش زیاد مى‌شود. غرر‌الحکم ح 2639

امام علی علیه السلام: همیشه سیر بودن عامل انواع درد‌ها است. غررر‌الحکم ح 1363

پیامبر خدا صلى‌الله علیه و آله: پُرخورى نکنید که نور معرفت در دلهاى شما خاموش مى‌شود. مکارم الأخلاق ص 1026

امام علی علیه‌السلام: سیری یاور خوبی برای گناهان است. غرر‌الحکم ح 9922

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

فواید گرسنگی از منظر دین

برچسب ها: خواندنی ، احادیث ، رمضان 97
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.