مجری طرح ساخت نیروگاه خورشیدی؛

طراحی و ساخت نیروگاه فتوولتائیک توسط محققان دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان‌شرقی

محققان دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان‌شرقی موفق به طراحی و ساخت نیروگاه فتوولتائیک شدند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ نوید نکته‌سنج اول، مجری طرح ساخت نیروگاه خورشیدی  گفت: طراحی و ساخت نیروگاه خورشیدی با استفاده از فناوری‌های سیستم‌های فتوولتاییک به منظور تولید ۱۰۰ کیلووات برق و هوشمندسازی ساختمان مرکز آموزش علمی_کاربردی شرکت کمپرسورسازی تبریز برای حمایت از کالای ایرانی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه عنصر اصلی فناوری فتوولتاییک، سلول خورشیدی است، تصریح کرد: فتوولتاییک یکی از انواع سامانه‌های تولید برق از انرژی خورشیدی است و در واقع در این روش با به کارگیری سلول‌های خورشیدی، تولید مستقیم الکتریسیته از تابش خورشید امکان‌پذیر می‌شود.

وی اضافه کرد: با حمایت مسوولان و دستگاه‌های ذی‌ربط در سالی که به نام حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده، با اجرای این پروژه سعی در بومی‌سازی سیستم‌های فتوولتائیک و تجهیزات این بخش در کشور هستیم.

دانش‌آموخته رشته مهندسی مکامیک تاسیسات حرارت و برودتی دانشگاه علمی_ اربردی کمپرسورسازی تبریز در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به ساخت نیروگاه خورشیدی با استفاده از فناوری‌های سیستم‌های فتوولتاییک گفت: در این روش ضمن تولید برق توسط انرژی خورشیدی بدون نیاز به سوخت‌های فسیلی، می‌توان انرژی مورد نیاز مناطق فاقد شبکه سراسری برق، مناطق دورافتاده، سیستم‌های مخابراتی از راه دور، پمپاژ کردن آب، سیستم‌های تصفیه آب، تأمین برق مناطق روستایی، چادر‌های عشایری، پارک‌ها، اتومبیل، ماشین حساب و ... را تامین کرد.

وی، جلوگیری از آلودگی هوا، صرفه‌جویی از انرژی و هزینه را از دیگر مزیت‌های اجرای این طرح بیان و خاطرنشان کرد: با تجاری‌سازی و بومی‌سازی تولید برق، از این شیوه می‌توان به خودکفایی در تولید برق بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی دست یافت.

نوید نکته‌سنج اول، در ادامه با اشاره به لزوم اجرای این پروژه گفت: پیشرفت علم و فناوری علاوه بر دستاورد‌های فراوان برای آسایش و رفاه بشر، همواره مشکلات تازه‌ای را به همراه داشته است که آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از سوخت‌های فسیلی از آن جمله است.

نکته‌سنج اول، یادآور شد: با استفاده از انرژی‌های پاک نظیر انرژی خورشیدی، بادی، زمین گرمایی، امواج و ... به جای انرژی‌های حاصل از سوخت‌های فسیلی، از آلودگی‌های زیست محیطی و خطرات مترتب بر آن جلوگیری خواهد شد.

به گفته وی، در همین راستا با شناخت فناوری‌های نوین و مزایای استفاده از آنهاست که با معماری هوشمند ساختمان می‌توان ضمن کاهش مصرف انرژی، شرایط آسایش مطلوبی را برای ساکنان آن فراهم کرد. 

 

انتهای پیام/ش

نیروگاه فتوولتائیک توسط محققان تبریزی ساخته شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.