به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،محمد مکی نیا مدیر روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک گفت: استرس گرمایی یکی از عواملی است که به دلیل ایجاد ضرر مالی ناشی از کاهش عملکرد طیور و افزایش تلفات، میتواند به عنوان یک مشکل جدی برای پرورش دهندگان طیور مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به این که دمای مطلوب در سالنهای مرغداری با توجه به سن جوجهها متفاوت است، افزود: در دماهای بالاتر از حد مطلوب تنفس شدیدتر، اشتهای آن کمتر و تشنگی بیشتر میشود که در مرغداریها با تجمع بیشتر جوجهها در اطراف آبخوریها و هواکشها همراه است.
مکی نیا با بیان اینکه علاوه بر به کارگیری روشهای مناسب مدیریتی به منظور کاهش درجه حرارت محیط از قبیل؛ کاهش تراکم سالنها، جمع آوری سریع تلفات احتمالی و بهبود جیرههای غذایی از نکاتی است که توجه به آن حائز اهمیت است به دیگر راهکارهای توصیه شده در این زمینه اشاره و تصریح کرد: مرغداران میتوانند با درختکاری در محوطه مرغداری، جلوگیری از تابش مستقیم خورشید و رنگ آمیزی دیوارهای بیرونی سالن با رنگ سفید برای انعکاس نور آفتاب، ایزولاسیون سقف سالنها با مواد عایق مثل پشم شیشه، استفاده بهینه از مه پاش، کولر آبی یا پوشال مرطوب در مدخل ورودی هوای سالنها و افزایش نسبی تهویه و سرعت جریان هوا البته تا حدی که باعث افزایش تبخیر در طیور نشود، از بروز خسارات مستقیم و غیر مستقیم استرس حرارتی جلوگیری کنند.
مکی نیا یادآور شد: افزایش میزان مواد معدنی در جیره غذایی جوجه ها، استفاده از دان "پلت"، افزودن ویتامین C، استفاده از یخ در آب آشامیدنی طیور و افزودن ملاس و تحریک اشتها، از دیگر روشهای مقابله با تنش گرمایی در مرغداریها محسوب میشوند.
انتهای پیام/ی