اختصاص هزینه‌های میلیاردی برای دفع زباله در شیراز

رئیس کمسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر شیراز، گفت: روزانه یک و نیم میلیارد ریال برای دفع زباله در شیراز هزینه می‌شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ علی ناصری، رئیس کمسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر شیراز در نشست خبری هفته محیط زیست با اشاره به اینکه یک و نیم میلیارد ریال برای دفع زباله اختصاص می‌یابد بیان کرد: میزان مصرف آب مردم شیراز در تابستان ۶ و نیم متر مکعب در ثانیه است.

وی تصریح کرد: با توجه به کاهش آب در روستا‌ها شاهد مهاجرت روستائیان به شهر‌ها هستیم که شیراز در رتبه بالایی در مهاجرت قرار دارد، و میانگین ورود مهاجران به کلان شهر‌ها در کشور، ۲ و نیم درصد و در شیراز ۴ درصد بوده که این رقم در حاشیه شهر شیراز بسیار بیشتر است.

ناصری ادامه داد: در شیراز ۲۵۰ هزار نفر حاشیه نشین وجود دارد که مسائل زیست محیطی و خشکسالی، استفاده نکردن بهینه آب در بخش کشاورزی و کمبود آب موجب از دست رفتن زندگی کشاورزان شده است.

رئیس کمسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه روی بیشتر رودخانه‌های داخلی کشور سد ساخته شده است، افزود: بسیاری از سد‌ها که کارشناسی دقیق روی آن انجام نشده باعث شده تا تالاب‌ها و رودخانه‌ها خشک شود.

وی اضافه کرد: طبق آمار‌های وزارت نیرو از ۱۳۰ میلیارد متر مکعب پتانسیل سالانه آب تجدید شونده، ۹۲ درصد در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش آب شرب شهری و روستایی و ۲ درصد در بخش صنعت مصرف می‌شود.

رئیس کمسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر شیراز با تاکید بر اینکه طبق میانگین جهانی، سهم کشاورزی از پتانسیل منابع آب تجدید شونده ۷۰ درصد، سهم مصرف آب شرب ۸ درصد و سهم صنعت ۲۲ درصد است، اظهارکرد: سالانه یک درصد به مساحت بیابان‌های ایران افزوده می‌شود که بر اساس تحقیقات انجام شده، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کشور در ۳۰ سال گذشته حدود ۳۰ درصد به بیابان‌های کشور اضافه شده است.

وی تاکید کرد: از ۱۶۴ میلیون هکتار محدوده کشور ۳۲ میلیون هکتار در محدوده بیابانی و ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار در کانون بحران هستند که تا کنون ۹۸ درصد از نظام تولید کشاورزی کشور در شهر شیراز و محصولات باغی و زراعی مبتنی بر استفاده از مواد شیمیایی هستند و سموم استفاده شده بیش از حد استاندارد بوده، که پرداخت یارانه به سموم باعث شده است کشاورزان چندان علاقه‌ای به سایر روش‌های مقابله با آفات نداشته باشند.

ناصری گفت: سرانه فضای سبز شیراز ۷ متر مربع به ازای هر نفر بوده که با احتساب ارتفاعات پیرامونی ۲۱ و ۶۶ صدم متر مربع متوسط سرانه فضای سبز کشور بوده و بین هفت تا ۱۲ متر مربع برای هر نفر میزان پسماند‌های ورودی به سایت دفن زباله برمشور، یک هزار و یکصد تن در روز و به طور خاص ۹۴۴ تن زباله خانگی و هفت تن پسماند بیمارستانی و عفونی است.

رئیس کمسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر شیرازبیان کرد: روزانه ۷۰۰ تن در شیراز تفکیک می‌شود، که میزان پسماند‌های دفن شده حدود ۴۰۰ تن در روز بوده، و هزینه جمع آوری زباله در سال ۳۴۲ میلیارد ریال، هزینه حمل زباله ۷۲ میلیارد ریال و هزینه دفع آن ۱۱۴ میلیارد ریال است که در مجموع ۵۲۸ میلیارد ریال برای زباله سالانه جمع آوری می‌شود و به شکل روزانه یک میلیارد و ۴۴۶ میلیون و ۵۷۵ هزار و ۳۴۲ ریال برای جمع آوری، تفکیک، حمل و دفن زباله هزینه می‌شود.

وی تاکید کرد: ۱۹ درصد زباله‌های ورودی به سایت، پلاستیک و محصولات پلاستیکی بوده که تصفیه خانه شماره ۲ اسفند ماه امسال افتتاح می‌شود و از ۳ هزار و ۲۰۰ کیلومتر، حدود ۲ هزار و یکصد کیلومتر در شیراز فاضلاب شهری کشیده شده و یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر باقی مانده که ۱۵۰ کیلومتر آن مربوط به شهر صدرا است.

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تاکید بر اینکه جامعه پایدار در حفظ محیط زیست، پایدار می‌ماند، افزود: باید محیط زیست به سبد زندگی افراد اضافه شود و تمام تلاش باید برای حفظ محیط زیست باشد.

انتهای پیام/ت

اختصاص اعتبار برای دفع زباله در شیراز

برچسب ها: شورای شهر ، محیط زیست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار