مقیمی:

۵۵ محله در استان تهران در مرحله فرسودگی قرار دارند/ پشتیبان سرمایه‌گذاران شهرستان‌ها باشیم

استاندار تهران گفت: ما به عنوان ناظر در استان تهران باید پشتیبان سرمایه‌گذاران در فعالیت‌های تولیدی در شهرستان‌های استان تهران باشیم.

55 محله در استان تهران در مرحله فرسودگی قرار دارند/ پشتیبان سرمایه‌گذاران شهرستان‌ها باشیمبه گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد حسین مقیمی‌ استاندار تهران در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان تهران که امروز شنبه در استاندار برگزار شد، در رابطه با توقف بودجه سال گذشته و آغاز به کار بودجه سال جاری، اظهار کرد: تمام مدیران استان باید پولی که در خزانه است را جذب استان کنند یا اینکه سازمان برنامه و بودجه پولی که در خزانه است را گرفته و از این پول استفاده کند.

وی ادامه داد: بودجه سال جاری تا تاریخ 31 تیر ماه نباید در خزانه باشد، باید این پول در کارهای فنی و سالم به کار گرفته شود؛ مشکلاتی که برای پول داریم نباید به خزانه برگردد.

استاندار تهران گفت: در رابطه با سال آینده یک بودجه استانی در نظر گرفته شده است که این بودجه ملی باید استانی شده و مالیات بر ارزش افزوده این بودجه در استان صرف شود.

وی از اعتبار 400 میلیارد تومانی برای بودجه استان خبر داد و گفت: ما در استان 2 اعتبار داریم که یکی مالیات بر ارزش افزوده که در اختیار دهیاری‌ها، بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها قرار می‌گیرند و تمام تلاشمان را برای استفاده و صرف هزینه‌های جاری در استان خواهیم کرد. موضوع بحث مالیات ارزش بر افزوده حداکثر باید تا پایان سال به کار تبدیل شود.

مقیمی‌ در ادامه تصریح کرد: پولی که در خزانه است را باید در اشتغال به کار ببریم و طبق ضوابط قانونی در بودجه سال 97 این پول باید لحاظ شود. اشتغال و کار را باید در جایی انجام دهیم که حداقل امکانات را داشته باشد.

وی افزود: مهمترین موضوع استفاده از منابع ملی است. استانداری تهران با وزارتخانه‌ها زمانی صحبت می‌کند که آنها اعتبارات را به استانداری اختصاص دهند. لذا باید با نمایندگان استان وارد مذاکره شویم که اگر کسی کمبودی‌ در استان داشته باشد، این کمبود مورد بررسی قرار گیرد.

استاندار تهران با اشاره به توجه استانداری به دولت الکترونیک، گفت: در استان تهران باید به دولت الکترونیک توجه شود چرا که تنها در این دولت است که می‌توان شفاف‌سازی صورت گیرد.

وی افزود: از پتانسیل‌های سمن‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد استفاده کنیم. این سازمان‌ها می‌توانند اطلاعات دقیقی از مشکلات مردم را به ما بدهند.

مقیمی‌ گفت: بودجه‌ای که به استان می‌دهیم به شوراهای استان‌ها نیز باید تعلق گیرد. بگذارید که مردم ارتباط سیستماتیک‌ با شوراها برقرار کنند. ما باید از نظرات مردم و شوراهای استان‌ها استفاده کنیم.

وی با اشاره به تصویب بودجه استان‌ها در مجلس شورای اسلامی، گفت: بودجه سال آینده تا پایان مردادماه در کمیته‌ای مشترک بین استانداری و نمایندگان مجلس به تصویب می‌رسد که اگر این بودجه در دولت به تصویب رسد، در مجلس نیز راحت‌تر پیشنهاد داده می‌شود.

استاندار تهران با بیان اینکه باید به محدودیت‌هایمان توجه کنیم، تصریح کرد: تحریم‌ها و فشارهایی‌ که بر مسائل اقتصادی غلبه کرده را باید با تدبیر، برنامه و تصمیم‌گیری ارزشمند جبران کنیم. طبق گفته رئیس جمهور 4 مورد رفع فقر، افزایش تولید، اشتغال و صرفه‌جویی در بودجه را باید مورد توجه قرار دهیم.

وی در ادامه افزود:  بحث بافت‌های فرسوده، طرح بازآفرینی‌ در این مناطق در دستور کار قرار داده شده است. همه دستگاه‌های دولتی اگر در شهرستان زمینی دارند، در اختیار بازآفرینی‌ قرار دهند.

مقیمی‌ با بیان اینکه در استان تهران 55 محله در مرحله فرسودگی قرار دارند، گفت: در آغاز سال 97، در استان تهران به بررسی محله‌های فرسوده پرداخته‌ایم که 17 محله در شهر تهران و 38 محله در شهرستان‌های استان در مرحله فرسودگی قرار داشتند.

وی با بیان اینکه در شهرستان بهارستان طرح‌های عمرانی به مرحله اجرا در آمده است و این شهرستان هم‌اکنون یکی از شهرستان‌های توسعه یافته محسوب می‌شود،‌ افزود: در کشور 31 شهرستان توسعه یافته داریم که به صورت ویژه به آنها توجه شده است و طرح‌های عمرانی در این شهرستان‌ها به صورت کلی به تصویب رسیده و به اجرا در آمده است.

استاندار تهران با تأکید بر اینکه فرمانداران‌ در شهرستان‌ها باید محور خود را توسعه قرار دهند، تصریح کرد: باید تمام فرمانداران‌ شهرستان‌های تهران به مسئله گردشگری تمام قد وارد شده و در بخش‌های کشاورزی، برق، آب و گاز تا آنجایی که در توانشان‌ است، صرفه‌جویی کنند. همچنین برخورد با فقر و ایجاد شغل باید در اولویت تمام فرمانداران‌ قرار گیرد.

وی در ادامه افزود: فرمانداران‌ نباید اجازه دهند سرمایه‌گذاران سرمایه‌های خود را در اشتغال‌های نامناسب صرف کنند تا این موضوع باعث توقف سرمایه‌گذاری آنها و جلوگیری از اشتغال شود.

مقیمی‌ با اشاره به اینکه فرمانداران‌ باید تمام تلاش خود را برای پاسخگویی به مشکلات مردم صرف کنند، گفت: فرمانداری که نتواند مسائل شهرستان خود را حل کند باید پاسخگو باشد. ما برای سرمایه‌گذاری در شهرستان‌ها از سرمایه‌گذاران خواهش کردیم تا سرمایه‌های خود را شهرستان‌های استان سرمایه‌گذاری کنند.

وی با بیان اینکه تمام هزینه‌های استان به عنوان بیت‌المال محسوب می‌شوند، افزود: زمانی که 200 میلیارد تومان برای سرمایه‌گذاری در شهرستانی هزینه می‌کنیم یعنی بیت‌المال را در آن شهرستان هزینه کرده‌ایم. مگر می‌شود بدون سرمایه‌گذاری شغلی ایجاد کرد. اگر اشتغال ایجاد نشود مردم به کارهای دیگر از جمله دزدی و اعتیاد روی می‌آورند.

مقیمی‌ در ادامه تصریح کرد: تمام مدیران استان موظف هستند که وام‌های اشتغال را در ضوابط قانونی به اجرا در آورند. یک بار هم ما به عنوان ناظر پاسخگوی مردم باشیم. اگر کسی در امر تولید در شهرستانی سرمایه‌گذاری می‌کند ما باید پشتیبان فعالیت این فرد باشیم.

وی در ادامه اظهار کرد: در استان تهران پول صنعت برق را گرفته ولی برای آن کاری انجام نداده‌ایم و کسی هم در این خصوص حرفی نزده است؟ در شهرک عباس‌آباد تهران حدود 300 مگابایت‌ برای صرف برق پول داده‌ایم اما در این شهرستان هیچ کابل برقی  راه‌اندازی نشده است. پس چطور توقع داریم که در شهرستان‌های استان سرمایه‌گذاری صورت گیرد. چگونه توقع داریم که مشکلات اقتصادی کشور حل شوند. چرا نباید یک نفر در این استان فریاد بزند؟

استاندار تهران با تأکید بر اینکه فرمانداران‌ نباید یک لحظه بیکار باشند، گفت: ما باید برای حل مشکلات مردم وقت بگذاریم و فرمانداران‌ نباید لحظه‌ای برای حل کردن مشکلات مردم بیکار باشند. چرا باید 200 نفر را از یک پروژه اخراج کنند و کسی حرفی در اینجا نزند؟

وی با بیان اینکه رئیس جمهور از تمام دستگاه‌ها درخواست کرده است که پیگیر حل مشکلات مردم باشند، افزود: تمام مصوبات دولت باید در زمان خود انجام شود؛ مانند ساختمان پلاسکو‌ که قول احداث آن را دو ساله داده‌ایم، نباید به دو سال و یک روز بیانجامد. اگر اینگونه باشد باید پاسخگو باشیم چرا که چشمان مردم به دست‌های شما مدیران است.

مقیمی‌ گفت: اگر در شهرستان‌ها دفتری برای حل مشکلات مردم ارائه نشده است هرچه زودتر باید این دفتر راه‌اندازی شود چرا که تکریم ارباب رجوع برای ما در اولویت است اگر نتوانیم مسائل مردمی را حل کنیم به چه چیز دیگری باید تکیه کنیم؟

وی ادامه داد: ارزی که در بازار برای کار و اشتغال داده شده است، در کجا مصرف شده؟ قیمت‌ها در بازار و مسائل اجتماعی همچون آن باید هرچه زودتر پیگیری شوند چرا که مردم از ما توقع خدمت رسانی دارند. ما خدمت گذار مردم هستیم.

استاندار تهران در رابطه با اشتغال روستایی نیز گفت: در اشتغال روستایی اگر طرح استاد شاگردی و کارورزی‌ را اگر رها کنیم به نتیجه نمی‌رسیم. ما در این رابطه تکلیف داریم. شورای برنامه‌ریزی استان باید در امورات استان نظارت و برنامه‌ریزی کند.

مقیمی‌ در پایان تصریح کرد: ما مسئول امنیت شغلی مردم در جامعه هستیم، باید برای ایجاد اشتغال جوانان در جامعه از مشاورین امین استفاده کنیم تا بتوانیم زندگی مردم را از این بحران نجات دهیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار