باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

بازی دو سر باخت نمایندگان مجلس در جلسه استیضاح وزیر کار/ جزای سکوت یا جرم اتهام؟

در جریان استیضاح علی ربیعی وزیر کار، مسائل و ادعاهایی مطرح شد که همین موضوع بازی دو سر باختی برای نمایندگان مجلس بود.

به گزارش حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛  اگرچه استیضاح و برکناری علی ربیعی با بیکار شدن او از مسند وزارت کار پایان یافت، اما ترکشهای این استیضاح قصد دارد عده دیگری را هم بیکار کند و جالبتر اینکه این عده همان نمایندگانی هستند که با افشاگریهای خود ربیعی را از کرسی وزارت پایین آوردند.

افشاگری هایی که حالا برای نمایندگان دردسرساز شده و مطابق صحبت های سخنگوی قوه قضاییه آنها باید توضیح دهند که آیا این موارد صحت دارد یا خیر و اگر صحت دارد چرا تابحال گزارش نشده است؟

همان افشاگریهایی که نمایندگان مجلس با تکیه بر آن توانستند وزیر کار را بیکار کنند، حالا دامن گیر خودشان شده و این سوال را به وجود آورده که چرا نمایندگانی که این اطلاعات را داشتند، از گزارش آن به مراجع قضایی خودداری کرده بودند.

این افشاگریها آنقدر عجیب بود که حتی علی لاریجانی رییس مجلس نیز به آنها واکنش نشان داد و گفت: هیات نظارت باید بر اساس مدارک و مستندات صحت ادعاهای مطرح شده در جلسه استیضاح را بررسی و نتیجه آن را اعلام نماید.

وی با تاکید بر اینکه نباید در جلسه اسمی از افراد برده شود، گفت: اکنون این اتفاق رخ داده و حالا هیات نظارت باید اسناد را مورد رسیدگی قرار دهد. ما حتما این موضوع را پیگیری می‌کنیم و از هیات نظارت می‌خواهیم جمع‌بندی خود را اعلام کند.

اظهارات برخی نمایندگان مجلس در جلسه استیضاح وزیر کار

فریدون حسنوند با بیان اینکه ربیعی در ستاد انتخابات میرحسین موسوی مسئول اتاق فکر او بوده و در سال 88 به همراه میرحسن پشت تریبون رفته و اعلام پیروزی کرده است، گفت: ای کاش همان روز رای اعتماد، مردانه می گفتید که از میرحسین دفاع می کنم! اما وقتی مجلس اصولگرا به شما خرده گرفت که چرا در ستاد او فعال بودید، گفتید که نفوذی نظام در ستاد میرحسین بودم که باید به شما در بیان این واقعیت آفرین گفت.

وی به اشاره به مراجعات ربیعی به دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب مجلس گفت: شما به فراکسیون امید مراجعه کردید و گفتید چون اصولگراها از من امتیاز می‌خواهند من نمی خواهم به آنها امتیاز دهم؛ کمکم کنید و به اصولگراها هم مراجعه کردید و گفتید چون نمی‌خواهم از اصلاح‌طلبان کمک بگیرم، شما همراهی کنید تا استیضاح رای نیاورد.

بازی دو سر باخت نمایندگان در جلسه استیضاح وزیر کار

نماینده بعدی که یکی از طراحان اصلی استیضاح ربیعی بود، هنگام استیضاح، ترجیح داد که یکی به نعل بزند و یکی به میخ! غلامرضا تاجگردون با اشاره به روزهایی که از ربیعی حمایت می کرد، گفت: ما پشت تو آمدیم که با هیچ کس حتی تاجگردون معامله نکنی و مستقل بایستی، ما 4 سال و 6 ماه با شما همکاری کردیم که خوب کاری کنی و برنامه‌هایت را  اجرا کنی، اما عنان را رها کردی و بسیاری از بخشهای مهم کشور را معطل تصمیمات خود کردی. البته هیچ چیزی از دوستی ما کم نمی شود.

محمد رضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نماینده دیگری بود که ضمن حمایت جدی از استیضاح ربیعی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس را هم به زیر تیغ افشاگریهای خود برد.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به جلسه ای که در آن عنوان شد ربیعی در منطقه فقیرنشین جوادیه به دنیا آمده است، گفت: سوال این است که اکنون او در شمال شهر هست یا جنوب شهر؟ او در خانه چند صد میلیونی زندگی می کنند یا چند صد میلیاردی؟ فرزندان او اکنون چه می‌کنند؟

وی در ادامه در واکنش به دفاع پزشکیان از ربیعی گفت: آقای پزشکیان! شما باید از وزیر دفاع کنید! دختر شما در پروژه فاینانس شریک بوده است و بگویید  که در حال حاضر در کدام پتروشیمی مشغول کار است و با چه حقوق مزایایی کار می‌کند؟ شما باید بیایید و بگویید که خانواده‌تان چه امتیازاتی گرفته‌ است.

عبدالحمید خدری نماینده بوشهر در جلسه استیضاح ربیعی به قدری نسبت به خانه میلیاردی او در شمال تهران اعتراض کرد که چندین مرتبه فریادهای او نظم جلسه علنی را برهم زد.

نماینده بعدی که به شدت از ربیعی انتقاد کرد، حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار بود که ربیعی را لابی گر و رند فتنه ها خطاب کرد.

وی با بیان اینکه امروز حرمت امامزاده را بعضا برخی از نمایندگان مجلس از بین برده‌اند؛ گفت: آقای ربیعی! شما رند لابیگری و احساساتی و رند همه فتنه‌هایی هستید که مجلس را گرفتار کرده است! بانک توسعه تعاون یک و نیم میلیارد دلار از ذخیره و آینده این مملکت پول برداشت کرده است. برای همکارانی که می‌گویند فلان نماینده به خاطر تعویض فلان رئیس، استیضاح وزیر کار را امضا کرده است، متاسفم.

مقصودی تصریح کرد:‌ لابی‌گری و دروغگویی و بازی کردن با احساسات مردم ویژگی‌ آقای ربیعی است. قرار نیست ما به هر قیمتی بمانیم، آقای ربیعی، یک بخش تعاونی را بگویید که از دست شما جان سالم به در برده باشد.

حسن نوروزی، نماینده رباط‌ کریم استیضاح ربیعی در اوضاع پر تلاطم نرخ ارز را اقدامی مرتبط با این وضعیت برشمرد و گفت: به ما می گویند در این وضعیت دلار چرا وزیر تعاون را استیضاح می‌کنید؟ اتفاقا او مقصر است! پتروشیمی‌ها دلارهای خود را به بازار برنگردانده‌اند، دلیل این امر چیست؟ لازم است وزیر در این باره توضیح دهد.

وی ادامه داد: پسر حضرتعالی با پسر آقای تقی‌زاده معاون شما در دبی شرکت دارند و رابط‌شان هم آقای عبدالناصر موسوی الجزایری است، اگر این موضوع درست نیست حرف شما را قبول می‌کنیم ولی درباره آن توضیح بدهید.

علی رستمیان دیگر نماینده موافق استیضاح ربیعی پای سازمان بهزیستی را هم به ماجرا باز کرد و گفت: آقای محسنی بندپی معاون وزير کار از طريق يک خيريه به من پيشنهاد ۵۰۰ ميليون تومان رشوه كرده است كه دهانم قرص باشد و گزارش استان‌های پايلوت را برای مجلس و كميسيون اجتماعی ارائه ندهم.

واکنش علی ربیعی به اظهارات نمایندگان

سپس ربیعی وزیر کار با قرار گرفتن در پشت تریبون مجلس، گفت: من نمی‌خواستم این مسائل را بیان کنم و بازگو کردن این مطالب کار اشتباهی است؛ اما حال که بحث افشاگری مطرح است بگذارید من هم بگویم.

ربیعی با بیان اینکه یکی از همین نمایندگان استیضاح‌کننده به دفتر من آمده بود گفت: او از من خواست که یا فلان شخص را در جایی منصوب می‌کنید و ۵۰۰ میلیون تومان به حساب او می‌ریزید و یا اینکه شما را استیضاح می‌کنیم.

واکنش سخنگوی قوه قضاییه به ادعاهای مطرح شده در جلسه استیضاح ربیعی

اکنون که نمایندگان مجلس با تکیه بر این سخنان توانستند وزیر کار را بیکار کنند، سخنگوی قوه قضائیه هم نسبت به این رویکرد موضع گیری کرده و با تاکید بر اینکه مسئولان نباید بدون مدرک صحبت کنند، گفته است: به دادستان تاکید شده است تا این صحبت‌ها را پیگیری کند که آیا این افراد دلیل و مدرکی برای ادعا‌های خود دارند؟ که اگر مدرکی دارند، چرا تا امروز اطلاع نداده‌اند.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در یکصد و بیست و نهمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که روز یکشنبه 21 مردادماه برگزار شد، در خصوص اینکه آیا دادستانی کل کشور در این زمینه ورود پیدا می کند یا خیر گفت: این مدیران باید اتهامات را اطلاع دهند و اگر اطلاع ندهند خودشان به عنوان مجرم تحت تعقیب قرار می‌گیرند و مدعی العموم به سراغ آن‌ها می‌رود، حتی اگر شکایتی وجود نداشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه در مجلس هیاتی وجود دارد که می تواند مواردی طرح شده  خارج از وظایف نمایندگان را با شاکی خصوصی به قوه قضاییه اطلاع دهد، گفت: حالا باید هیات مسئول موارد مطروحه را بررسی کند تا ببینند موارد با وظایف نمایندگان تطبیق دارد یا نه.

موضع گیری های صریح و بی پرده سخنگوی قوه قضائیه، نمایندگان مجلس را شبیه سکه پولی در حال چرخشی کرده است که همگان منتظرند ببیند با افتادن آن روی توهین و افترای آن نمایان خواهد شد و یا روی تخلف خودداری از ارائه گزارش اقدامات وزیر کار به دستگاه قضایی.

انتهای پیام/

برچسب ها: قوه قضاییه ، دادگاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۲۲ مرداد ۱۳۹۷
ای وای
ای داد بیداد
چه می بینم و چه می خوانم؟!
اون وقت توقع دارم که یک جوان با نشاط باشم و هم اکنون سر کار و فعالیت!!
خدایا خودت شاهد باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۲۲ مرداد ۱۳۹۷
نمایندگانی که درخواست پول میکنند، درخواست میز ریاست برای نزدیکان خود می کنند خدایا ما به کیا دل خوش کردیم
Iran (Islamic Republic of)
مرادی
۰۹:۵۰ ۲۲ مرداد ۱۳۹۷
در چنين شرايطى چگونه مى شود اعتماد مردم را احيا كرد ؟
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۰۹:۴۸ ۲۲ مرداد ۱۳۹۷
البته الف جان مردم خیلی وقت هست که دیگراعتمادی به مسئولین را ندارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۲ مرداد ۱۳۹۷
چرا گرانی رسیدگی نمیشه؟
United States of America
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۲ مرداد ۱۳۹۷
عزيزم اين اخبار كه نوشتي مال استيضاح قبلي ربيعي بود نه استيضاح جديدش!!!
آخرین اخبار