کم شدن درک طعم و مزه غذا با مصرف طولانی مدت داروی فشارخون بالا

بیماری فشار خون یک بیماری مزمن است که بفرد مبتلا، نیاز به مصرف طولانی مدت دارو‌های کنترل کننده فشار خون دارد.

کم شدن درک طعم و مزه غذا با مصرف طولانی مدت داروی فشارخون بالابه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ فاطمه فاقعی کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: بعضی از این دارو‌ها مانند «کاپتو پریل» در صورت مصرف طولانی مدت باعث کاهش «زینک» (روی) در بدن و به دنبال آن باعث کم شدن ادراک طعم و مزه غذا می‌شود، «کاپتو پریل»، از دسته دارو‌های مهار کننده آنژیوتانسین است که با مهار ساخت آنژیوتانسین باعث گشادی عروق و کاهش فشار خون می‌شود.

وی افزود: این دارو برای درمان فشار خون بالا، نارسایی احتقانی قلب، مشکلات کلیه ناشی از دیابت و بهتر شدن کیفیت زندگی پس از حمله قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این دکتر داروساز با بیان اینکه زینک یکی از عناصر طبیعی و موردنیاز بدن است، توضیح داد: وجود زینک برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود رشد و سلامتی نوزادان و کودکان، پیشگیری از عفونت‌های دستگاه تنفسی، بیماری التهابی روده، اختلال بیش فعالی و افزایش توانایی باروری در بانوان ضروری است.

فاقعی ادامه داد: از آنجا که بدن انسان مقدار زیادی زینک را ذخیره نمی‌کند، باید به طور منظم به کمک رژیم غذایی مصرف شود، زینک به طور معمول در غذا‌هایی مانند گوجه فرنگی، گوشت قرمز، مرغ و ماهی، حبوبات، آجیل مانند بادام زمینی و بادام وجود دارد.

وی بیان کرد: بیمارانی که دارو‌های فشارخون بالا مصرف می‌کنند و در درک مزه و احساس چشایی خود احساس تغییر دارند، باید مراقب کم شدن زینک در بدن خود باشند، بیماران می‌توانند با توصیه پزشک، به صورت روزانه مکمل زینک را مصرف کنند تا از عارضه داروی «کاپتو پریل» جلوگیری کنند.

مردم استان فارس برای مصرف مکمل زینک و یا آگاهی بیشتر از دارو‌های کاهنده فشار خون می‌توانند پرسش‌های خود را با کارشناسان مرکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم و یا شماره‌های ۱۴۹۰ و ۰۷۱۳۲۳۳۱۰۱۷ در میان بگذارند.
انتهای پیام/ر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار