عصاره مطرح کرد؛

صادرات ۵۲۰ میلیون دلاری محصولات دانش بنیان/ افتتاح پالایشگاه فرآوری گیاهان دارویی

دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی از افتتاح پالایشگاه فرآوری گیاهان دارویی خبر داد.

برگزاری نمایشگاه ویژه گیاهان دارویی با هدف رشد اقتصادیبه گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد حسین عصاره دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی در نشست خبری این جشنواره که صبح امروز در معاونت علمی برگزار شد،گفت: این نمایشگاه ۲۱ تا ۲۴ آبان ماه در مصلی تهران برگزار می‌شود.

وی با اشاره به سابقه برگزاری این جشنواره اظهار کرد: جشنواره گیاهان دارویی دوسالانه است که برگزاری آن از سال ۸۵ با فرمایش مقام معظم رهبری آغاز شد.

تدوین نقشه عملیاتی گیاهان دارویی

عصاره ادامه داد: شورای راهبری گیاهان دارویی بر اساس سند راهبردی علمی کشور تشکیل شد و برای تبدیل آن به نقشه عملیاتی دستگاه های مختلفی چون وزارت علوم، وزارت صمت، وزات بهداشت و بسیاری از سازمان‌های دیگر با معاونت علمی همکاری کردند.

دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی با بیان اینکه نمایشگاه به صورت ویژه افتتاح می‌شود، گفت: با هدف رشد اقتصادی و آشنا کردن فناوران و مسئولان با یکدیگر نمایشگاه ویژه ای در دل جشنواره اصلی برگزار می‌شود و در این نمایشگاه ۴۷ موضوع وجود دارد و آنها ذیل صنایع عطر، غذا و به طور کلی کشت و گیاهان ‌وجود دارد و تنها برای بازدید مسئولان است.

عرضه ۵ هزار محصول در نمایشگاه گیاهان دارویی

وی با اشاره به آمار شرکت‌های دانش بنیان گفت: در جشنواره اولیه که سال ۹۱ برگزار شد تنها یک شرکت دانش بنیان وجود داشت و امسال تعداد شرکت‌های دانش بنیان به ۱۷۰ عدد رسیده است؛ امسال ۵ هزار و ۸۲ محصول در نمایشگاه گیاهان دارویی عرضه می‌شود.

دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی با بیان اینکه بخش فن بازار در نمایشگاه وجود دارد، گفت: انتظار ما این است که اختراع و فناوری جوانان به ثروت تبدیل شود و در همین راستا معاملات تجاری از جنس فناوری در بخش فن بازار نمایشگاه انجام می‌شوند.

وی ادامه داد: صاحبان فناوری و ایده باید به سرمایه گذاران متصل شوند تا قراردادهای میلیاردی منعقد شوند و بخش فن بازار برای تحقق این هدف تشکیل شده است.

برگزاری جشنواره دانش آموزی با ۱۷۰ طرح

عصاره با اشاره به بخش دانش آموزی نمایشگاه اظهار کرد : سال ۹۵ جشنواره دانش آموزی در بخش گیاهان دارویی برگزار شد و امسال بالغ بر هزار طرح دانش آموزی به دبیر خانه رسید و ۱۷۰ مورد آن برای سرمایه گزاری و ارائه بورسیه در جشنواره دانش آموزی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی درباره طب سنتی گفت: با توجه به رویکرد های منفی طب نوین  باید به سمت طب سنتی حرکت کنیم و اکنون ۱۷ دانشکده طب سنتی بصورت تخصصی در ایران وجود دارد.

وی ادامه داد: برای کمک به مردم و حفظ سلامتی آنها اکنون سلامتکده های مخصوصی بوجود آمده‌اند و این بخش در دل نمایشگاه وجود دارد.

عصاره با اشاره به بخش دیگر نمایشگاه گفت: بخش مهمی به نام موزه گیاهان دارویی امسال همانند سال‌های گذشته در داخل نمایشگاه برگزار می‌شود.

دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی درباره صادرات گیاهان دارویی گفت: صادرات اولیه محصولات گیاهان دارویی به ۴۵ میلیارد دلار رسیده و همچنین میزان صادرات محصولات دانش بنیان ۵۲۰ میلیون دلار است.

 اولین پالایشگاه گیاهان دارویی افتتاح می‌شود

وی با اشاره به استاندارد سازی گیاهان دارویی اظهار کرد: کارگروه تخصصی استاندارد مواد با کمک پژوهشکده گیاهان دارویی و معاونت علمی و پژوهشکده استاندارد تدوین و ابلاغ شد و به زودی پالایشگاه فرآوری گیاهان دارویی با ظرفیت تولید ۲ هزار و پانصد تن مواد اولیه تاسیس می‌شود.

عصاره درباره مجوز برای فرآورده های طب سنتی گفت: مجوز فرآورده ها در سال ۹۷ به ۱۳۴۶ قلم و مجوز فرآورده گیاهان دارویی به ۲۶۵۸ عدد رسیده است.

دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی با اشاره به مراکز رشد اظهار کرد: بخشی از نمایشگاه برای حضور استارت آپ هاست و ۱۱۰ مورد از آنها در این دوره از نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار