عوارض وحشتناک خروپف در بدن/ خوابی که خاطراتتان را پاک می‌کند

خواب کافی و عمیق می‌تواند حافظه‌ را تقویت کند و خواب ناکافی و همراه با خروپف فراوان فرد را با چالشی بزرگ در سلول‌های مغزی مواجه می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند افرادی که دچار آپنه انسدادی به اختصار (OSA) در طول خواب هستند، بیش از دیگران دچار مشکل‌هایی چون فراموش کردن نام و آدرس‌های مختلف حتی آدرس خانه خود می‌شوند، زیرا در اثر آپنه انسدادی بخش‌هایی از مغز آن‌ها دچار آسیب دائم می‌شود.

آپنه خواب که با نام رایج خروپف شناخته می‌شود بر کیفیت خواب افراد با اختلال در تنفس آن‌ها اثر می‌گذارد.
 

بیشتر بخوانیدچرا خروپف می‌کنیم؟
 
کمبود دریافت اکسیژن به وسیله بدن در اثر این عارضه سبب ازبین رفتن ماده خاکستری سلول‌های مغزی می‌شود که برای ذخیره خاطره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 

افرادی که سال‌هاست دچار مشکل آپنه خواب هستند، معمولاً نیاز به یادآوری مطالب و نوشتن جزئیات در زندگی روزمره شخصی، خانوادگی و اجتماعی خود دارند، زیرا حافظه آن‌ها ضعیف است.
 
تحقیق درباره ارتباط آپنه انسدادی خواب با آسیب به سلول‌های خاکستری و ناتوانی در به یاد آوردن خاطره‌ها به وسیله محققان استرالیایی دانشگاه RMIT انجام شده است.
 
به گفته محققان مغز انسان از نوعی سیستم کدگذاری داده‌ها برای به خاطر سپردن و بازیابی خاطره‌ها و رویداد‌ها استفاده می‌کند که در سلول‌های خاکستری مغز انباشت می‌شوند، در اثر بروز آپنه انسدادی خواب و کاهش دریافت اکسیژن، سلول‌های خاکستری از بین رفته و مغز قادربه بازیابی خاطره‌ها نخواهد شد.
 
 
کارشناسان این نتیجه‌ها را با انجام آزمون تست حافظه از دو گروه داوطلب که گروه اول مبتلا به آپنه انسدادی درحین خواب بودند به دست آورده‌اند؛ نتیجه اسکن مغزی داوطلبان گروه اول همچنین نشان داده است سلول‌های بخش خاکستری مغز آن‌ها در اثر خروپف شدیدا تخریب شده‌اند.
 
آپنه انسدادی خواب در اثر موارد مختلفی در افراد روی می‌دهد و تنها مخصوص سالمندان نیست و جوانان یا حتی کودکان تحت تاثیر وضعیت خاصی می‌توانند دچار این مشکل شوند.
 
عوارض وحشتناک خروپف در بدن/ خوابی که خاطراتتان را پاک می‌کند
 
در اثر بروز آپنه انسدادی تنفس افراد دچار اختلال می‌شود که حتی می‌تواند سبب قطع تنفس یا بروز صدای شدید خروپف شود.
 
آپنه انسدادی بین میلیون‌ها نفر در سراسر جهان وجود دارد و کارشناسان راهکار‌های درمانی مختلفی برای آن اندیشیده‌اند، درمرحله اول فرد باید به متخصص مراجعه کند تا با معاینه دقیق علت بروز آپنه تنفسی در او شناسایی شود، برخی تکنیک‌ها برای خواب، استفاده از ماسک یا حتی جراحی برای رفع گرفتگی مسیر تنفسی می‌تواند سبب از بین رفتن مشکل آپنه انسدادی در طول خواب شود.
 
برخی موارد سبب تشدید آپنه انسدادی در افراد می‌شوند، از جمله این مشکل در مردان شایع‌تر از زنان است، اضافه وزن افراد می‌تواند زمینه ساز این مشکل شود، در افراد سالمند این مشکل بیش از جوان‌ها شایع است، برخی از بانوان نیز در دوران یائسگی به دلیل دگرگونی‌های هورمونی دچار این مشکل می‌شوند.
 
افزون بر آسیب به حافظه و سلول‌های خاکستری مغز، آپنه انسدادی خواب سبب افزایش خطر فشارخون بالا، سکته مغزی، حمله قلبی و دیابت نوع دو در افراد می‌شود.
 
منبع:Dailymail
انتهای پیام/

تاثیر آپنه انسدادی خواب بر سلول‌های مغزی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.