فلوشیپ بیماری‌های متابولیک:

چاقی مهم‌ترین مشکل تغذیه در جامعه امروز است

فلوشیپ بیماری‌های متابولیک گفت:چاقی و اضافه وزن مهم‌ترین مشکل تغذیه‌ای در جامعه امروز به شمارمی رود.

چاقی مهم‌ترین مشکل تغذیه در جامعه امروز استبه گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، عبدالرضا نوروزی دانشیار گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سلامت ما ارتباط مستقیمی با وضعیت تغذیه دارد، گفت: ۲۰ سال پیش مهمترین موضوع مشکل سوء تغذیه بود، ولی در حال حاضر چاقی و اضافه وزن مهم‌ترین مشکل تغذیه جامعه است.

وی با بیان اینکه چاقی یک بیماری است که زمینه ساز بیماری‌های بسیاری می‌شود، تصریح کرد: طرح‌های پژوهشی ۲۰سال اخیر نشان می‌دهد که روز به روز به تعداد بیمارانی که زمینه چاقی دارند، افزوده می‌شود.

فلوشیپ بیماری‌های متابولیک با اشاره به اینکه بیماری‌های قلبی و عروقی، چربی خون، دیابت و کبد چرب در افراد چاق بیشتر دیده می‌شود، گفت: ۲۶ درصد افراد جامعه مبتلا به کبد چرب هستند که این بیماری باعث از بین رفتن کبد می‌شود.

نوروزی با تاکید براینکه شیوع چاقی در بزرگسالان مشهدی ۵۵درصد است، ابراز کرد:شیوع چاقی در کودکان ۳۶درصد و ۱۶نوع سرطان هم با چاقی ارتباط دارند.

وی ادامه داد:چاقی هم باعث ابتلا به برخی سرطان‌ها و هم باعث عود بیماری می‌شود و در افرادی که اضافه وزن شدیدتر دارند اختلالات گوارشی به دلیل تجمع چربی در ناحیه شکم دیده می‌شود.

فلوشیپ بیماری‌های متابولیک با بیان اینکه اختلالات گوارشی و سنگ کیسه صفرا از جمله بیماری‌هایی است که به دلیل چاقی ایجاد می‌شود، گفت: کیفیت کاهش وزن نیز در سلامتی از اهمیت بسزایی برخوردار است به عنوان نمونه باید بافت چربی از بین برود و آب و بافت عضلانی تا حد امکان در جای خود بماند بنابراین رژیم‌هایی مانند گیاه خواری و آب تنها باعث از بین رفتن بافت عضلانی بدن می‌شوند.

نوروزی افزود: رژیم‌های غیر اصولی احتمال برگشت وزن را تا حدود ۹۰درصد افزایش می‌دهد بنابراین نباید در رژیم غذایی خود ما بافت عضلانی را از دست بدهیم.

وی تصریح کرد: برای بعضی از افرادی که نشانه‌هایی از درد‌های مبهم شکمی و کمبود وزن و یا سوء تغذیه دارند باید بررسی‌های بعدی انجام شود.

فلوشیپ بیماری‌های متابولیک با بیان اینکه افرادی که مبتلا به سوء تغذیه هستند دارای علایمی می‌باشند، گفت: جویدن ناخن، احساس دفعات اجابت مزاج به شکل اسهال و یبوست بعد از صرف غذا، تکرار مدفوع به دلیل کمبود آهن، روی، سلنیوم از جمله علایم سوء تغذیه است.

نوروزی افزود: استفاده از گروه‌های غذایی مختلف مانند سبزیجات، میوه جات، حبوبات، پروتئین برای افرادی که تمایل به گرفتن رژیم لاغری دارند بسیار مفید است.

وی با بیان اینکه رژیم غذایی نادرست علاوه بر برگشت وزن باعث تجمع چربی بیشتری در بدن می‌شود، تصریح کرد: مصرف متفورمین برای کاهش وزن به دلیل ایجاد مشکلات گوارشی توصیه نمی‌شود می‌توان به جای آن رژیم غذایی مناسب و ورزش به صورت منظم انجام داد.

فلوشیپ بیماری‌های متابولیک به سایر آثار منفی چاقی اشاره کرد و گفت: چاقی باعث ایجاد فشار به ریه‌ها و نرسیدن اکسیژن کافی به بدن می‌شود که خود چاقی هم باعث تشدیدآسم خواهد شد.

نوروزی افزود: یک فرد بزرگسال اگر ۲۰درصد اضافه وزن داشته باشد دچار کبد چرب می‌شود و یک کودک با ده درصد اضافه وزن دچار کبد چرب می‌شود بنابراین باید رژیم غذایی مناسبی برای کودکان انتخاب شود.
 
انتهای پیام//ج.ر
 

یک فرد بزرگسال اگر ۲۰ درصد اضافه وزن داشته باشد دچار کبد چرب می‌شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.