رئیس دانشکده علوم محیطی دانشگاه تبریز مطرح کرد ؛

هاله حرارتی عامل عدم ورود سامانه‌های بارشی به دریاچه ارومیه

رئیس دانشکده علوم محیطی دانشگاه تبریز گفت: پدیده‌ای با عنوان هاله حرارتی ذر دریاچه ارومیه به وجود آمده و توده‌هوای باران‌زا به این‌هاله می‌خورد نمی‌تواند آن را متأثر کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،بهروز ساری‌صراف رئیس دانشکده علوم محیطی دانشگاه تبریز ظهر امروز در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران آذربایجان شرقی با اشاره به تغییرات آب و هوایی در حوزه دریاچه ارومیه، اظهار داشت: اخیراً پس از ماه‌ها متوجه یک پدیده‌ای شدیم، بر اساس نقشه‌های ماهواره‌ای پدیده‌ای با عنوان هاله حرارتی دریاچه ارومیه در حوزه آبگیر به وجود آمده است.

وی افزود: بر روی دریاچه ارومیه به دلیل خشک‌سالی‌های پیاپی و افزایش پهنه نمکی براثر جذب انرژی حرارتی و از دست دادن گرما در عمق اتمسفر تأثیرگذار شده است.

رئیس دانشکده علوم محیطی دانشگاه تبریز ادامه داد: گرمایش زمین و تشعشع حرارتی زمین در چندین سال مستمر ساختار اتمسفر را دست‌کاری کرده و هرزمان توده‌هوای باران‌زا به این‌هاله می‌خورد نمی‌تواند آن را متأثر کند.

وی ادامه داد: حوزه آبگیر دریاچه ارومیه مساحتی حدود ۵ برابر است و به عبارت بهتر این‌هاله حرارتی ۲۵ هزار کیلومترمربع را از ورود باران محروم کرده و به لحاظ اقتصادی دلیل این پدیده میلیون‌ها مترمکعب آب را در طی چند سال گذشته ازدست‌داده‌ایم.

صراف با اشاره به بارش‌های اخیر و افزایش حجم آب دریاچه، گفت: در ۱۰ روز اخیر یک میلیارد مترمکعب حال دریاچه را خوب کرده و اگر در این ۸ سال این پدیده پیش نمی‌آمد این مشکل پیش نمی‌آمد.

وی تأکید کرد: امروز با یک پدیده زمینی روبه‌رو هستیم، همیشه در پیش‌بینی‌های هواشناسی گفته می‌شود که توده‌هوایی به سمت استان می‌آید، اما این موضوع رخ نمی‌دهد و آن توده‌هوا به سمت کشور‌های همسایه و استان‌های دیگر می‌رود و نمی‌تواند وارد استان شود.

عضو هیئت‌علمی دانشکده برنامه‌ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز گفت: باید مراقب باشیم دریاچه خشک نشود چراکه اگر خشک شود کل منطقه را بیابانی می‌کند و این سلول به یک سلول سرطانی تبدیل می‌شود.

وی اضافه کرد: برخی مسوولان می‌گویند وارد دوره ترسالی شده‌ایم، اما همه این‌ها احتمالات بوده و آمار چیزی را نشان نمی‌دهد.

صراف بیان کرد: در سال ۴۰ بارش خیلی کمی داشتیم، اما در سال بعد از آن بارش ۵۴۷ میلی‌متری داشتیم که اوج بارش بوده و تا به امروز تکرار نشده است، نمی‌توان بر اساس یک پدیده به‌صورت قطعی حرف زد.

انتهای پیام / ا

تغییرات آب و هوایی در حوزه دریاچه ارومیه

برچسب ها: محیط زیست ، آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
عالی
آخرین اخبار