در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

«لیلة القدر»؛ «لیلة التفکر»/ چگونه می‌توان از لیالی قدر بیشترین بهره را برد؟

حجت الاسلام آذرطوسی با اشاره به اهمیت لیالی قدر، درباره چگونگی بهره بردن از برکات این شب‌های با عظمت گفت.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، شب قدر فرصتی طلایی برای شستشوی دل است. این شب بهترین زمان برای رسیدگی به امور دنیوی و اُخروی است؛ شبی است که باید به کارنامه اعمال خود نگاهی بیندازیم و برای رسیدن به کمال در یک سال آینده برنامه ریزی درست داشته باشیم.

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛


بیشتر بخوانید: "فضیلت شب قدر" در روایات و احادیث


حجت الاسلام و المسلمین مهدی آذرطوسی خطیب و کارشناس امور دینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اهمیت لیالی قدر اظهار کرد: «در شب قدر جنون جز قصه لیلا مگو/ فجر امشب میدمد بیهوده از فردا نگو»؛ شب قدر به همان شکل که در قرآن بارها از آن یاد شده است، از جمله روز و شب هایی است که به راحتی به دست نخواهد آمد، به قول سعدی «غافل مباش ار عاقلی دریاب اگر صاحب دلی. باشد که نتوان یافتن دیگر چنین ایام را». همانطور که همه می دانید قرآن در این شب به صورت کامل و دفعی بر پیامبر (ص) نازل شده است؛ مثل پایان نامه و مقاله‌ای که چکیده دارد، قرآن هم در شب قدر به این شکل بر حضرت محمد مصطفی (ص) نازل شد.

تعبیر مرحوم علامه طباطبایی درباره اهمیت لیالي قدر/ مهمترین اصل در اسلام چیست؟

این خطیب و کارشناس امور دینی با اشاره به اینکه چگونه می‌توان از لیالی قدر بیشترین بهره را برد، گفت: به تعبیر مرحوم علامه طباطبایی کلمه قدر به معنی اندازه‌گیری شیءو هندسه است. متاسفانه یکی از اشکالات ما این است که در شب قدر به فکر اندازه‌گیری اعمال سالانه خودمان نیستیم. عمده مشکل ما عدم برنامه ریزی است تا حداقل بتوانیم این شب‌ها را به خوبی درک کنیم.

وی در ادامه با اشاره به روایتی از حضرت امیرالمومنین (ع) درباره برنامه ریزی و نظم در کارها، بیان کرد: داشتن نظم و برنامه ریزی در روایات ائمه اطهار(ع) بارها مورد تاکید قرار گرفته است. حتی حضرت علی (ع) در آخرین لحظات عمر خودشان چنین وصیت کردند «اوصيكم بتقوی الله و نظم امركم»؛ درواقع انسان زمانی به موفقیت می رسد که با برنامه ریزی درست زندگی کند و با بزرگان معاشرت نماید.

حجت الاسلام و المسلمین آذرطوسی عنوان کرد: همه روزه ما انرژی بسیاری صرف زندگی می‌کنیم؛ ولی چون برنامه ریزی درستی نداریم، آن انرژی هدر می‌رود. بیاییم در این شب‌های به نام امام علی (ع) برای هشتاد سال آینده خود برنامه ریزی کنیم.

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

وی ادامه داد: تمامی دستورات و کارهایی که به ما سفارش شده، خوب است؛ اما در اسلام یک اصل به نام اولویت بندی وجود دارد که امری ضروری است. به این معنی که باید هر کدام از کارهای ما براساس اولویت انجام شود. به همین منظور «لیلة القدر» را می‌توانیم «لیلة التفکر» نامگذاری کنیم؛ چراکه شبی است که باید فکر کنیم و برای زندگی برنامه ریزی کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۶ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
لبیک یا امام علی _ع_