سفیر ایران در پاکستان در جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی؛

جلوگیری از تکرار حادثه سراوان نیاز به اجماع جمعی دارد/تلاش‌ها برای حفظ جان و بازگشت مرزبانان ایرانی ادامه دارد/ حجم مبادلات اقتصادی دو کشور به ۵ میلیارد در سال می‌رسد

تلاش‌ها برای حفظ جان و بازگشت مرزبانان ایرانی ادامه دارد/ حجم مبادلات اقتصادی دو کشور به ۵ میلیارد در سال می‌رسدسفیر ایران در پاکستان در جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی گفت که برای تکرار نشدن حادثه تروریستی سروان نیاز به اجماع جهانی است.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی به ریاست معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و با حضور سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشور‌های افغانستان و پاکستان و استانداران استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد امروز یکشنبه ۳۰ تیر در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

مهدی هنردوست سفیر ایران در پاکستان ظهر امروز یکشنبه در حاشیه جلسه ستاد هماهنگی روابط خارجی در جمع خبرنگاران درخصوص درگیری‌های روز گذشته در مرز ایران و پاکستان که به  درگیری با گروه‌های تروریستی در این منطقه منجر شد گفت: متاسفانه برخی از طرف‌های سوم از حسن روابط ایران و تعاملات دو جانبه بین ایران و پاکستان راضی نیستند و در همین چارچوب برای خدشه وارد کردن به این روابط دست به انجام برخی از خرابکاری‌ها می‌زنند. در واقع هر اتفاق سویی که در این چارچوب رخ می‌دهد باید بدانید توسط کسانی صورت می‌گیرد که از مناسبات موجود بین دو کشور ایران و پاکستان راضی نیستند و سعی می‌کنند در این روابط خدشه وارد کنند.

وی خاطرنشان کرد: حادثه تاسف بار دیشب، نه حادثه اول بوده و اگر تلاش جمعی برای مبارزه با تروریسم صورت نگیرد حادثه آخر از این جنس نخواهد بود.

این دیپلمات ارشد کشورمان در اسلام آباد با اشاره به اینکه دو کشور ایران و پاکستان تا کنون همکاری‌هایی برای مبارزه با این پدیده شوم تروریسم انجام داده‌اند ادامه داد: در پی این همکاری‌ها دو کشور توانسته‌اند در این حوزه به دستاورد‌های خوبی دست پیدا کنند. البته باید به این توجه داشت که گروه‌های تروریستی در این منطقه تا کنون به دنبال هدف‌های بیشتری بودند و تلاش‌هایی نیز انجام داده‌اند، ولی خیلی از این تلاش‌ها به شکست انجامیده است.

هنردوست همچنین در مورد آخرین وضعیت سربازان ربوده شده ایرانی که توسط گروه‌های تروریستی به پاکستان منتقل شده‌اند، گفت: در پی تلاش‌های دو جانبه‌ای که بین دو کشور ایران و پاکستان صورت گرفت، ۹ تن از این سربازان چندی پیش آزاد شدند و به کشور بازگردانده شده‌اند، ولی همچنان سه تن از این سربازان در پاکستان هستند و تلاش‌ها برای آزادی آن‌ها ادامه دارد.

وی با توصیف وضعیت جغرافیایی منطقه‌ای که این سربازان در آنجا در دست گروه‌های تروریستی قرار دارند خاطرنشان کرد: این منطقه منطقه ساده‌ای نیست، منطقه پیچیده‌ای است. قبایل مختلف در دو طرف مرز قرار دارند و به گفته مقامات پاکستانی پوپولوژی منطقه به گونه‌ای است که انجام کار عملیاتی را در آنجا سخت می‌کند.

سفیر ایران در پاکستان خاطرنشان کرد: تلاش‌ها برای حفظ جان این عزیزان و بازگرداندن آن‌ها به وطن ادامه دارد.

هنردوست که در حاشیه جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی که در وزارت خارجه برگزار شده بود با خبرنگاران گفتگو می‌کرد در پاسخ به سوال دیگری در مورد روابط تجاری و اقتصادی ایران و پاکستان نیز اظهار کرد: یکی از ابعاد مورد توجه در روابط دو کشور گسترش روابط تجاری و سرمایه گذاری است. دو کشور ایران و پاکستان از اقتصاد مکملی برخوردارند و این بستر مناسبی را فراهم می‌کند که سرمایه گذاری‌ها از سوی دو کشور گسترش پیدا کند و همکاری‌های مناسبی در این زمینه با یکدیگر داشته باشند.

وی ادامه داد: فشار‌ها و محدودیت‌های تحمیل شده، قدری کار را برای پیشبرد این هدف سخت می‌کند، ولی این به منزله عدم انجام امور و پیشبرد توافقات حاصل شده بین دو کشور نیست. دو کشور در راستای تحقق توافقات صورت گرفته و تقویت مناسبات تلاش می‌کنند چنانکه اکنون حجم روابط اقتصادی ما با این کشور یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون دلار است که می‌توان گفت از رشد چند درصدی برخوردار شده است.

این دیپلمات ارشد ایرانی در پاکستان ادامه داد: پتانسیل موجود در دو کشور و مکمل بودن اقتصاد ایران و پاکستان می‌طلبد که تلاش‌های بیشتری از سوی تهران و اسلام آباد برای ارتقای مناسبات اقتصادی و تجاری انجام شود و ما هدف‌مان این است که در گام اول سقف تعاملات دو کشور را به پنج میلیارد دلار ارتقا دهیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: ایران ، پاکستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار