اجرای ۱۹۴ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع در خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت: ۱۹۴ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع در سال مالی ۹۷ ـ ۹۸ در استان اجرا شده است.

صفوی نژاد مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، گفت: اجرای ۱۶۰ کیلومتر خط انتقال، ۳۴ کیلومتر شبکه توزیع و بیش از ۹.۵ کیلومتر خط برق جهت تامین آب پایدار روستا‌های استان در سال مال ۹۷ منتهی به تیرماه ۹۸ است.

او افزود: در راستای کاهش هدر رفت آب طی سال گذشته ۷۴ کیلومتر از شبکه توزیع فرسوده و همچنین ۱۶.۵ کیلومتر از خطوط انتقال آب فرسوده در روستا‌های استان مورد اصلاح و بازسازی واقع شده است.

صفوی نژاد بیان کرد: خراسان جنوبی دارای هزار و ۷۵۳ آبادی دارای سکنه با جمعیت ۳۱۵ هزارو ۷۰ نفر می‌باشد که از این تعداد ۹۱۸ روستا دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار و ۸۳۵ روستا آن دارای جمعیت کمتر از ۲۰ خانوار می‌باشد. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی ادامه داد: این آمار در حالی است که ۱۴۸ روستای بالای ۲۰ خانوار استان از نعمت آب شرب و بهداشت محروم می‌باشند.

او اظهار کرد: به طورکلی ۹۶۱ آبادی در سطح استان با جمعیتی بیش از ۲۷۶ هزار و ۵۷۹ نفر تحت پوشش شبکه‌های آبرسانی روستایی هستند.

صفوی نژاد با بیان اینکه ۱۳۱ هزار و ۴۱۳ فقره انشعاب فعال مشترکین عنوان کرد: تاسیسات آبرسانی روستایی استان در حال حاضر شامل ۴ هزارو ۲۸۰ کیلومتر خط انتقال، ۳ هزارو ۵۳۳ کیلومتر شبکه توزیع و ۹۶۸ باب مخزن ذخیره با حجم ۱۲۰ هزار و ۳۵۸ مترمکعب می‌باشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گفت: کاهش آبدهی و کیفیت منابع تامین آب، فرسودگی تاسیسات آبرسانی، کمبود ظرفیت ذخیره آب و پراکندگی قابل توجه روستا‌های استان است.

او با اشاره به اینکه  در حال حاضرتامین آب ۴۴۷ روستا با جمعیت ۵۵ هزار و ۵۸۲ نفر را از طریق آبرسانی سیار تامین  می شود ادامه داد:  با توجه به افزایش چشمگیر دما و میزان مصرف آب، این تعداد به بیش از ۵۰۰ روستا افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی عنوان کرد: در سال گذشته با خرید تجهیزات نشت یابی و راه اندازی اکیپ میدانی  بیش از ۶۰ کیلومتر خط انتقال، ۳۲۵ کیلومتر شبکه توزیع و هزار و ۵۰ فقره انشعاب آب را مورد بررسی قرار داده است.

او اظهار کرد: این شرکت بیش از ۲۶۶ مورد نشت نامرئی را کشف و رفع نماید و بدینصورت در کوتاه مدت از تنش آبی روستا‌های استان جلوگیری شده است.

صفوی نژاد ادامه داد: نصب ۱۱ دیزل ژنراتور با قدرت ۶۱۵.۵ کیلو ولت آمپر برای استفاده در موارد قطع برق و مشابه آن در سطح منابع تامین آب مهم و حیاتی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی در خصوص برنامه‌های بلند مدت گفت: تکمیل ۳۴ مجتمع آبرسانی نیمه تمام با اعتبار مورد نیاز ۲ هزار و ۸۳۲ میلیارد ریال و تکمیل ۶ پروژه آبرسانی تک روستایی خارج از محدوده مجتمع ها، با اعتبار مورد نیاز ۶۰ میلیارد ریال از مهمترین اقدامات و برنامه‌های بلند مدت در این شرکت خواهد بود.

او افزود: در حال حاضر بیش هزارو ۵۴ کیلومتر شبکه توزیع و ۳۳۳ کیلومتر خط انتقال فرسوده و ۹ هزارو ۸۵۵ فقره کنتور خراب مشترکین آب در سطح روستا‌های استان می‌باشد که این شرکت در سال ۱۳۹۷ توانسته ۱۶.۵ کیلومتر از خطوط انتقال و ۷۴ کیلومتر از شبکه توزیع فرسوده را اصلاح نماید.

صفوی نژاد با توجه به حفر و تجهیز چاه‌های آب شرب بیان کرد: این شرکت در سال ۱۳۹۷ جهت تامین منبع آب پایدار برای روستا‌های استان اقدام به حفر و تجهیز ۱۱ حلقه چاه آب شرب نموده است که از این تعداد ۵ حلقه چاه اصلی با دبی ۳۴ لیتر بر ثانیه و ۶ حلقه چاه رزرو با دبی ۷۴ لیتر بر ثانیه بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی شبکه فاضلاب در ۶ روستای استان گفت: این فرآیند در روستا‌های یگی، مجد و خانیک شهرستان بشرویه، زول شهرستان قاینات، دهک شهرستان نهبندان و چنشت سربیشه با تامین اعتبار از محل بانک توسعه اسلامی آغاز شده و در دست اجرا می‌باشد.

انتهای پیام / ط آ

اجرای عملیات خطوط انتقال و شبکه توزیع

برچسب ها: بحران آب ، وزارت نیرو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.