مرز قصرشیرین میزبان زائران اربعین/دستگاه‌های متولی آماده تامین زیرساخت‌ها برای ارائه خدمت در مرز خسروی هستند

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه گفت: شهرستان مرزی قصرشیرین میزبان اصلی زائران اربعین حسینی و عتبات عالیات است از این رو دستگاه‌های متولی و خدمات رسان استان آماده تامین زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارائه خدمت در مرز خسروی هستند.

مرز قصرشیرین میزبان زائران اربعین/دستگاه‌های متولی آماده تامین زیرساخت‌ها برای ارائه خدمت در مرز خسروی هستندبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، مهرداد سالاری معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه روز سه شنبه در حاشیه بازدید از زیرساخت‌های اربعین در مرز خسروی افزود: مجموعه دستگاه‌های خدمات رسان باید نیازمندی‌های خود را برای جلسه زیرساخت‌های اربعین در اواخر هفته جاری ارائه کنند و نیاز است با توجه به حجم انبوه زائرانی که اربعین امسال از مرز خسروی تردد می‌کنند پیش بینی‌ها برای پنج برابر جمعیت فعال شهرستان قصرشیرین باشد.

وی اظهار داشت: زیرساخت‌های موجود در مرز خسروی از جمله توقف گاه‌های خودروها، مسیر تردد زائران و حمل و نقل زائران آمارگیری شود تا به عنوان یک بیس اولیه برای آن تصمیم گیری کنیم.

معاون عمرانی استاندار کرمانشاه گفت: همچنین بخش راه آهن و امکانات هوایی نیز متناسب با خدمات دهی به زائران تجهیز می‌شود و از این رو مسیر حرکت‌های زائران در شورای ترافیک استان مطرح و مدیریت و سامان دهی خواهد شد.

سالاری در ادامه گفت: باید در توقف گاه‌ها امکانات رفاهی و سرویس‌های بهداشتی متناسب با جمعیت به بخش خصوصی واگذار و از کمک آن‌ها در این رابطه بهره بگیریم ضمن اینکه چندین استراحت گاه موقت در محوطه مرز رسمی خسروی برای سرویس دهی به زائران مشخص و مدیریت آن به جمعیت هلال احمر واگذار و از ظرفیت مساجد و مدارس و مراکز اقامتی برای اسکان زائران استفاده کنیم.

او ادامه داد: از ظرفیت استان‌های معین برای ایجاد موکب و خدمات رسانی به زوار استفاده می‌شود و باید هنر استان کرمانشاه را در این رویداد بزرگ جهان اسلام نمایش دهیم.

سالاری با بیان این که قرار نیست اربعین را دولتی کنیم، گفت: فراهم کردن زیرساخت‌ها وظیفه اصلی ما است و برای این کار بزرگ از ظرفیت تمامی شهرداری‌های سطح استان کرمانشاه استفاده می‌کنیم.

او از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواست از این فرصت برای معرفی استان و عرضه صنایع دستی و سوغات کرمانشاه بهره بگیرد.

فرماندار قصرشیرین نیز گفت: تمهیداتی که برای تردد زائران در سال ۹۶ با ۵۰۰ هزار زائر در نظر گرفته شده بود، کافی نبود و نواقصی در زیرساخت‌ها و از جمله در توقف گاه‌ها داریم و در این رابطه دستوراتی برای شهرداری به عنوان متولی کار پارکینگ‌ها صادر شده و نیاز است ستاد‌های معین زودتر در شهرستان مستقر شوند تا در اسرع وقت نسبت به ایجاد زیرساخت‌های مناسب اقدام‌های لازم را انجام دهند.

مرادعلی تاتار گفت: در قصرشیرین ۱۶۰ هکتار توقفگاه با ظرفیت بیش از ۷۰ هزار خودروی سواری ایجاد شده و همچنین امکانات اقامتی و مدارس و مساجد نیز برای اسکان زائران آماده سازی خواهد شد.

او از شور و اشتیاق مرزنشینان قصرشیرین برای بازگشایی مرز خسروی به عنوان یک خواسته اصلی برای تردد زائران اربعیبن خبرداد و گفت: مردم بی صبرانه منتظر ورود اولین کاروان در آینده‌ای نزدیک هستند.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز رسمی تا بغداد پایتخت کشور عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد.

عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
قصرشیرین با ۲۷ هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد و در امتداد این مرز‌های طولانی ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

۵۴ درصد صادرات کشورمان به عراق از مرز رسمی پرویزخان انجام می‌شود.

انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.