اولین وزیر میراث فرهنگی را بیشتر بشناسید + سوابق و برنامه‌ها

در این گزارش با علی‌اصغر مونسان که نخستین وزیر وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شد، آشنا شوید.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، علی‌اصغر مونسان که امروز با ۱۶۳ رأی موافق نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اولین وزیر وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شد، در ماه اخیر و پس از آنکه شورای نگهبان طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه را تأیید کرد، سرپرست وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود.

او پیش از این در مرداد ماه سال ۱۳۹۶ از سوی رئیس جمهور به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انتخاب شده بود.

مونسان در این سمت همواره صنایع دستی و گردشگری را دو بال برای به پرواز درآمدن صنعت گردشگری کشور می‌دانست. او در مدتی که بر کرسی ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نشسته بود، تلاش کرد طرح‌هایی را برای حفاظت هرچه بیشتر از بناها و میراث تاریخی کشور اجرایی کند. البته در برخی مواقع شاهد تخریب بناهای تاریخی هم بودیم که مسئولان سازمان میراث فرهنگی آن را ناشی از ناآگاهی مردم نسبت به میزان اهمیت آثار و بناهای تاریخی می‌دانستند.

در حوزه صنایع دستی هم شاهد تلاش‌های مونسان برای افزایش حمایت از فعالان رشته‌های مختلف صنایع دستی بودیم. البته فعالان این رشته همچنان به میزان و نحوه حمایت سازمان میراث فرهنگی از خودشان انتقاد دارند.

مونسان در حوزه گردشگری هم مدعی افزایش تعداد اقامتگاه‌های بوم‌گردی در مناطق مختلف کشور است. البته برخی از کارشناسان به صدور تعداد زیاد مجوز برای ایجاد این اقامتگاه‌ها اعتراض دارند و می‌گویند این کار نیازمند آموزش بیش از پیش به افرادی است که مایل به کسب مجوز راه‌اندازی اقامتگاه‌های بومگردی هستند.

یکی دیگر از اقدامات مونسان در حوزه گردشگری تلاش برای لغو روادید برای گردشگران چینی و عمانی است. وی با این کار تلاش کرد که گامی مثبت برای جذب هرچه بیشتر گردشگر بردارد.

مونسان طرح  حذف مهر ویزای ایران در پاسپورت اروپایی‌ها را هم مطرح و عملیاتی کرد.

اجرای کامل طرح شهر گردشگر، رسیدگی به وضعیت فعالیت استارت آپ‌های گردشگری، نظارت بر نحوه فعالیت فعالان گردشگری در فضای مجازی و انجام بیمه همه فعالان حوزه صنایع دستی برنامه‌هایی هستند که وزارتخانه میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در دستور کار خودش قرار داده است. البته تا امروز تعدادی از هنرمندان صنایع دستی کشور بیمه شده‌اند.

مونسان در سال ۱۳۴۹ در تهران متولد شد و پس از دریافت مدارک کارشناسی ارشد مدیریت ساخت از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی از سازمان مدیریت صنعتی و کارشناسی عمران از دانشگاه صنعتی شریف رئیس هیئت مدیره منطقه آزاد کیش شد.

او مدیرعاملی منطقه آزاد کیش، مدیرعاملی سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، مدیرعاملی شرکت آتی‌ساز (بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی)، معاونت اجرایی شرکت هریس (ستاد اجرایی فرمان امام) و عضویت هیأت مدیره و معاونت اجرایی شرکت دی (بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی) را نیز در کارنامه کاری خودش دارد.

وزیر فعلی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال ۱۳۹۱ مدیر نمونه شهرداری تهران شد و در سال ۱۳۹۳ به عضویت هیأت مدیره باشگاه پرسپولیس درآمد.

او در سال ۱۳۹۵ چهره سال صنعت ساختمان در گروه «مدیران دولتی» شد.

برخی رسانه‌ها در دوره‌ای به نسبت خانوادگی مونسان و حسن روحانی ـ رییس‌جمهور اشاره کردند، اما مونسان بار‌ها و بار‌ها این خبر را تکذیب کرد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Romania
صادق
۲۲:۲۱ ۱۲ شهريور ۱۳۹۸
جای ناسف است که هر روز دولت بزرگتر می شود.و هزینه های آن بیشتر و عدالت اجتناعی کمتر
آخرین اخبار