در مراسم هفتادمین سالگرد تصویب کنوانسیون‌های ژنو مطرح شد؛

نقش صلیب سرخ در انتقال نامه اسرا به خانواده هایشان هنگام جنگ

رئیس اسناد و مدارک دفاع مقدس گفت: سازمان صلیب سرخ ۱۳ میلیون و ۱۷۰ هزار نامه اسرای ایران و عراق را به خانواده هایشان رساند.

نقش صلیب سرخ در انتقال نامه اسرا به خانواده هایشان هنگام جنگبه گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علاماتی رئیس اسناد و مدارک دفاع مقدس در مراسم هفتادمین سالگرد تصویب کنوانسیون‌های ژنو و افتتاح نمایشگاه عکس اظهار کرد: جنگ یک پدیده ناپسند است که با بشر متولد شده و راه گریزی از آن نداریم همچنین جنگ ابزاری برای دولت‌ها برای رسیدن به اهدافشان است.

علاماتی بیان کرد: در ۳۱ شهریور ۵۹ عراق جنگ را به ما تحمیل کرد و کیلومتر‌ها از مرز‌های غربی کشورمان را اشغال کرد.

او افزود: در جنگ بعضی از سازمان مانند صلیب سرخ نقش اساسی و پیش برنده داشته اند و در طول جنگ تحمیلی عراق و جمهوری اسلامی ۹۵ هزار ۸۳۵ نفر از دو کشور به اسارت رفتند.

ریس اسناد و مدارک دفاع مقدس ادامه داد: ۳۹ هزار ۱۴۰ نفر اسیر ایرانی و ۵۶ هزار ۶۹۵ نفر اسیر عراقی بود که براساس کنوانسیون ژنو باید رفتار انسان دوستانه با اسرا میشد و بعد از اتمام جنگ اسرا باید بازمیگشتند.

علاماتی اضافه کرد: طرف عراقی رفتار انسان دوستانه با اسرای ایرانی نداشت و تنها جمهوری اسلامی یک طرفه پایند به اصول کنوانسیون ژنو بود.


بیشتر بخوانید: توضیحات رئیس سازمان امداد و نجات درباره بالگرد‌های زمین گیر شده


او افزود: صلیب سرخ برای نظارت در تبادل اسرای ایران و عراق همچنین انتقال پیکر شهدای ایرانی و جسد‌های عراقی داشت.

رئیس اسناد و مدارک دفاع مقدس گفت: انتقال ۵۷۰ هزار شهید ایرانی و ۱۶۲ هزار جسد عراقی با نظارت صلیب سرخ صورت گرفت.

علاماتی گفت: سازمان صلیب سرخ ۱۳ میلیون و ۱۷۰ هزار نامه اسرای ایران و عراق را به خانواده هایشان رساند.

او بیان کرد: ایران پیشرو از صلیب سرخ در رفتار‌های انسان دوستانه در جنگ بود به عنوان نمونه می‌توان به دیدار ملاقات همسران اسرای عراقی در ایران با اسرای عراق اشاره کرد.

او گفت: از صلیب سرخ درخواست داریم تا گزارش شفاهی ۲۰۰ نفر از نمایندگان شان که از اردوگاه‌های عراق هنگام جنگ بازدید داشته اند به ما نشان دهند.

حفاظت از غیرنظامیان هنگام بروز جنگ از وظایف صلیب سرخ است

همچنین در ادامه مراسم رتواشتوکر رئیس دفتر نمایندگی کمیته بین المللی صلیب سرخ در ایران در این مراسم اظهار کرد: ۷۰ سال پیش سال ۱۹۴۹ یعنی ۴ سال بعد از اتمام جنگ جهانی دوم سازمان ملل تاسیس شد و کنوانسیون ژنو تصویب کردند.

رتواشتوکر گفت: وظیفه صلیب سرخ آن است که از کودکان، زنان، مجروحان جنگ و اسرا هنگام جنگ حفاظت کنیم و قوانین انسان دوستانه دو طرف درگیری رعایت کنند.

او ادامه داد: صلیب سرخ در جنگ ایران و عراق توانست به زخمی‌ها و مجروحان کمک کند و کنوانسیون ژنو به آزاد شدن اسرای ایران بعد از گذشت ۱۰ از تمام شدن جنگ خاتمه داد.

رتواشتوکر با بیان اینکه کنوانسیون ژنو اصل جنگ را زیر سئوال نمی‌برد، گفت: این کنوانسیون کمک به کاهش رنج مردم چنگ زده و صلح در کشور‌ها می‌کند.

او افزود: نقض حقوق بشر هنگام بروز جنگ بین دو کشور در حال حاضر عادی شده که به زیرساخت‌های یکدیگر و نیروی‌های غیرنظامی حمله می‌کنند.

رتواشتوکر گفت: کمیته بین المللی صلیب سرخ در حال تکامل است، اما اصول اصلی باقی می‌ماند و از مردم جنگ زده حفاظت می‌کند.

او با بیان اینکه به ازای کشته شدن یک نیروی نظامی در جنگ ۱۰ نیروی غیر نظامی کشته می‌شود، اضافه کرد: موسسات پزشکی نیز داریم که وظیفه ارائه خدمات پزشکی به جامعه آسیب دیده در جنگ است.

رتواشتوکر گفت: مناطقی مانند افغانستان و سوریه که در حال حاضر درگیر جنگ هستند آرزو دارند که جنگ خاتمه یابد، اما متخصیص ایرانی که از جنگ با عراق تجربه کسب کردند به این کشور‌ها کمک می‌کند.

او خاطرنشان کرد: اسناد و مدارک جنگ بین ایران و عراق را دراختیار پژوهشگران ایرانی برای ساخت مستند قرار خواهیم داد

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار