رئیس سازمان پدافند غیرعامل؛

نقایص شبکه ملی اطلاعات در موتورهای جستجو، ایمنی و سیستم‌های زیرساختی برطرف شود

سردار جلالی گفت: شبکه ملی اطلاعات در ارتباطات کشور نقش مهمی دارد و برای تمام کشورهای دنیا در کارکردهای فضای سایبری‌ اهمیت دارد.

نقایص شبکه ملی اطلاعات در موتورهای جستجو، ایمنی و سیستم‌های زیرساختی برطرف شودبه گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان،  سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل در ارزیابی وضعیت پیاده‌سازی شبکه‌ ملی اطلاعات، گفت: شبکه ملی اطلاعات در ارتباطات کشور نقش مهمی دارد و برای تمام کشورهای دنیا در کارکردهای فضای سایبری‌ اهمیت دارد؛ چرا که در زمان قطع ارتباطات می‌توانیم خدماتی مانند سرویس‌های بانکی را به مردم ارائه دهیم، بنابراین الگوی کلی کشور برای این کار شبکه ملی اطلاعات است تا بتواند خدماتی که مبدا و مقصدشان داخل کشور است را با کیفیت مطلوب و سرعت بالا و اطمینان در تداوم، به انجام رساند که این نکته دلیل اهمیت این شبکه است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل، اظهار کرد: سند این کار توسط شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسیده است و در لایه‌های زیرساخت، محتوا و کاربر وظایفی تعیین تکلیف شده است.

او ادامه داد: ما برای ارزیابی، گزارش اولیه‌ای از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دریافت کردیم و طرح مانوری تنظیم کردیم تا بتوانیم تمام اجزاء را ارزیابی کنیم. سه مرحله از این ارزیابی را انجام دادیم و مراحل بعدی به دلایلی متوقف شد.

سردار جلالی، افزود: در این سه مرحله که مورد ارزیابی قرار گرفت، در سطح ارتباطات، نمره قبولی اخذ شد، ولی در سطوح دیگر مشکلاتی مانند موتورهای جستجو، ایمنی و سیستم‌های زیرساختی وجود داشت که وزیر ارتباطات عقیده دارند که در حوزه اختیارات ایشان نیست و ما نیز تأکید داریم که مسئول این خدمات حتی اگر نقصی هم وجود داشته باشد وزارت ارتباطات است و باید این کار را تداوم بخشند، ما نیز به عنوان بخش پدافند و حتی نیروهای مسلح آمادگی داریم تا هر کمکی که از ما بر می‌آید برای اینکه نقایص یک مجموعه برطرف شود را خدمتشان ارائه دهیم.

سردار جلالی، خاطرنشان کرد: ما حمله را در سه لایه کنترل می‌کنیم، یکی لایه‌ ملی است که شرکت ارتباطات زیرساخت انجام می‌دهد، یکی لایه‌ موضوعی و جغرافیایی است، یعنی در استان و در صنعت ذیربط رخ می‌دهد و لایه‌ سوم در زیرساخت است، مثلا در نیروگاه یا پالایشگاه کنترل می‌کنیم؛ و در واقع سه گزارش متفاوت از هم را داریم.

او ادامه داد: در لایه‌ ملی مسئولیت بر عهده شرکت ارتباطات زیرساخت است که SOCها (مرکز عملیات امنیتی) نصب هستند و در گزارش‌ها نیز آمده است. در لایه‌ دستگاهی و لایه‌های زیرساختی تلاش کردیم و دستگاه‌ها را تقویت و کنترل کردیم و با انجام رزمایش‌ها یعنی کشف اشکالات، برطرف کردن معایب و تقویت مجدد آن‌ها توانستیم بخش زیادی از مشکلات را برطرف کنیم و به نتیجه رسانیم و در حوادث اخیر که آمریکایی‌ها مدعی بودند به حوزه‌های زیرساختی ما حمله کردند، خوشبختانه آثار مخربی نداشتیم و توانستیم حمله‌ دشمن را در این لایه کنترل و متوقف کنیم.

سردار جلالی در ادامه پیرامون میزان آمار حمله‌های سایبری به کشور،گفت: حملات سه دسته هستند؛ یکی حملات بی ارزش یا کم ارزش که با تعریف وزارت ارتباطات هر نوع تلاش برای رخنه به سیستم را نوعی حمله تلقی می‌کنند که آمارش میلیونی است و این آمار دراختیار وزارت ارتباطات است و ما نیز گزارشی از آنها می‌گیریم اما به صورت عمومی دست آنهاست. حملات دوم قوی‌تر هستند که در سطوح تروریستی انجام می‌شود و برای اهداف خاصی هستند که ما آن را دنبال می‎کنیم و حملات سوم که سطح بالاتری دارند حملات جنگی هستند که می‌توانند شبکه‌های زیرساختی را مورد حمله قرار دهند و آمریکایی‌ها مدعی این نوع حمله بودند که خوشبختانه هیچگونه موفقیتی نداشتند، چراکه ما هرگونه حمله در این سطح را مدیریت و کنترل می‌کنیم.

منبع: سیتنا

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار