پاییز فصلی رنگارنگ/علت علمی برگ ریزان در فصل پاییز

هر فصلی از سال را می‌توان با رنگ و ویژگی‌های بخصوصی به یاد آورد. فصل پاییز یادآور رنگ‌های زرد و نارنجی و برگ ریزان‌های زیباست. اما چه دلایل علمی در پس این وقایع نهفته اند.

تغییر رنگ برگ‌ درختان در فصل پاییز/علت علمی برگ ریزان در فصل پاییزبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، قبل از اینکه تغییرات جوی و فرآیند‌های شیمیایی فصل پاییز را مورد بررسی قرار دهیم، به علت تغییرات فصلی می پردازیم. در قرن‌های گذشته، ستاره شناسان بر این باور بودند که تغییر جایگاه خورشید در آسمان باعث تغییر فصل‌ها می‌شود، اما در سال‌های بعد، انسان پی به علت تغییر فصول برد.
 
زمین در مسیر بیضی شکلی به دور خورشید در حال چرخش است و به صورت همزمان حول مداری که نسبت به این سطح شیب دار است نیز در حرکت است، اما با وجود این شیب باز هم نیم کره‌های مختلف زمین در طول سال قادر به دریافت نور خورشید هستند که  تغییر آن در شدت یا تابش فصل‌های بهار، تابستان، پاییز و زمستان را رقم می‌زند.

با فرا رسیدن فصل پاییز، درختانی که پیش از این به عمل فتوسنتز می‌پرداختند، فعالیت‌های خود را متوقف و مواد غذایی را در ریشه‌های خود ذخیره می‌کنند تا برای این فصل آماده شوند.
 
تغییر رنگ برگ‌ درختان در فصل پاییز/علت علمی برگ ریزان در فصل پاییز


علت علمی تغییر رنگ برگ‌ها


احمد فهادان کارشناس باغبانی در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، با اشاره به اینکه علت تغییر رنگ برگ‌ها در درختان در فصل پاییز رنگدانه‌ها یا پیگمان‌ها است، گفت: این اتفاق با توجه به نرسیدن نور خورشید به درختان در فصل پاییز به دلیل کوتاهی روز‌ها و فاصله زمین با خورشید به وجود می‌آید.

او ادامه داد: کاروتیویید‌ها که رنگ نارنجی و زرد را سبب می‌شوند در برگ‌ها وجود دارند وبا تجزیه کلروفیل تظاهر می‌یابند و آنتوسیانین‌ها که رنگ قرمز راسبب می‌شوند از اواخر تابستان طی فرایندی تولید می‌شوند.


آغاز برگ ریزان پاییزی پس از تغییر رنگ برگ ها/فرایند جدا شدن برگ از درخت


کارشناس باغبانی گفت: با از بین رفتن کروفیل دیواره سلولی تخریب شده و ارتباط دم برگ و شاخه و در نهایت ارتباط آوندی قطع می‌گردد.

تغییر رنگ برگ‌ درختان در فصل پاییز/علت علمی برگ ریزان در فصل پاییز
 
فهادان علت علت ریزش برگ‌ها را تشکیل لایه جداکننده یا abscissionlayer دانست و افزود: تشکیل لایه جداکننده ولایه محافظ، تبدیل ماده پکتیکی دیواره سلولی به اسید پکتیک و پکتین محلول در آب، بسته شدن آوند‌ها و ریزش برگ را موجب می‌گردند.
برگ‌هایی که دوباره به خاک بر می‌گردند

کارشناس باغبانی گفت: برگ‌های ریزش کرده پس از تخریب توسط میکروارگانیسم‌های خاک موجب افزایش مواد الی خاک می‌شوند.

انتهای پیام// ز.ق


دلایل علمی ریزش برگ در پاییز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
چقدر قشنگ