مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران مطرح کرد؛

آبیاری ۶۳ درصد از فضای سبز پایتخت به روش مکانیزه/ احداث ۵۵ بوستان در سال گذشته

مختاری درباره آبیاری مکانیزه فضای سبز پایتخت، جنگل کاری کمربند تهران و برنامه مدیریت شهری برای افق 1410 توضیحاتی داد.

آبیاری ۶۳ درصد از فضای سبز پایتخت به روش مکانیزه / احداث ۵۵ بوستان در سال گذشتهبه گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی محمد مختاری مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران در نشست تخصصی آب، فضای سبز و مدیریت شهری با تاکید بر این نکته که باید در مدیریت شهری ببینیم چه بودیم و امروز در چه جایگاهی در حوزه توسعه فضای سبز هستیم، گفت: ما در زمان پیش از انقلاب ۳.۵ میلیون نفر جمعیت داشتیم که برای آن‌ها ۷۵ پارک محله‌ای، منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای احداث شده بود که سه بوستان لویزان، چیتگر و سرخه حصار نیز در خارج از محدوده پایتخت وجود داشت.

مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران با اشاره به این نکته که امروز ۸ میلیون نفر در پایتخت ساکن هستند، گفت: پیش از انقلاب سرانه فضای سبز برای هر فرد زیر یک متر مربع بود و مجموع مساحت بوستان‌ها ۳ هزار و ۴۲۰ هکتار بود، اما می‌توان گفت که امروز ۲ هزار و ۲۶۸ بوستان در پایتخت برای شهروندان وجود دارد که می‌توانند از آن استفاده کنند.

او تصریح کرد: ما در مدیریت شهری تلاش کردیم بوستان‌های محلی را برای استفاده شهروندان افزایش دهیم تا برای دسترسی به فضای سبز نیازی به سفر‌های درونشهری نداشته باشند و در کنار آن نیز بوستان‌های موضوعی و موضعی احداث شد که می‌توان به بوستان مرحوم مرضیه دباغ حدیده‌چی که مختص بانوان است اشاره کنم.

مختاری با اشاره به آخرین اقدام‌های انجام شده در توسعه فضای سبز حاشیه بزرگراه‌ها گفت: در سال ۶۵ هیچ توسعه فضای سبزی در حاشیه بزرگراه‌ها نداشتیم و آمار آن زمان حاکی از آن بود که تنها ۱۴ کیلومتر فضای سبز در حاشیه بزرگراه‌ها وجود داشت که امروز با نگاهی گذرا متوجه می‌شوید که بیشتر بزرگراه‌های پایتخت حاشیه سبزی دارند.

مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران با اشاره به وجود ۲ میلیون وسیله دود زا گفت: در کنار این آمار تعداد زیادی از صنایع آلاینده نیز در اطراف تهران قرار دارد و به زبان ساده باید گفت به دلیل وجود سلایق مختلف در پایتخت مدیریت شهری در حوزه فضای سبز موضوعی پیچیده شده است.

او با اشاره به این نکته که نزدیک به ۲۵۲ هکتار رود دره در پایتخت وجود دارد، گفت: طراحی فضای سبز آن‌ها بر عهده ما در حوزه مدیریت شهری نبود و ما تنها طرح تصویب شده را اجرا کردیم.

مختاری ادامه داد: فضای سبز در اختیار شهروندان که پیش از انقلاب یک متر مربع بود و امروز به ۱۶.۵ متر رسیده است و در بخش برون شهری نیز از عدد ۲۴ متر مربع فراتر رفته است.

مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران با اشاره به طرح جامع شهری گفت: بر اساس طرح جامع قرار بود این عدد در حدود ۱۰ متر مربع برای هر فرد باشد که خوشبختانه ما این آمار را رد و به آماری فراتر دست پیدا کردیم.

او در تشریح وضعیت بوستان‌ها در بافت فرسوده گفت: در مناطق بافت فرسوده متاسفانه سرانه فضای سبز کمتری داریم و می‌توان گفت در این مناطق بسیار گران است و به همین علت توسعه فضای سبز در مناطق فرسوده سخت و پیچیده شده است.

مختاری ادامه داد: ما در پایتخت ۳۵۲ محله داریم که از این تعداد ۱۷ محله هیچ پارک و بوستانی ندارند که خوشبختانه با دستورات مدیریت شهری در سال جاری ۵ محله از آن‌ها صاحب بوستان شدند.

مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران با اشاره به آمار ساخت بوستان در سال ۹۷ گفت: ۵۵ بوستان در سال ۹۷ ساخته شد و در کنار آن ۱۲۵۰ هکتار جنگل کاری نیز داشتیم.

او در تشریح آخرین وضعیت کمربند سبز پیرامون پایتخت گفت: طرح کمربند سبز پیرامون شهر تهران را در سال ۷۶ به هیئت دولت بردیم و در کنار آن نیز منتظر نبودیم که آن‌ها ان را تصویب کنند و می‌توان گفت امروز ۴۱ هزار هکتار از کمربند پیرامون شهر تهران اجرا شده است.

مختاری با اشاره به سیل نوروز امسال گفت: سیلاب‌هایی که در ابتدای سال ۹۸ در برخی از شهر‌ها خساراتی را بر جای گذاشت به دلیل تخریبی بود که در جنگل‌ها حادث شد، اما می‌توان گفت: جنگل کاری در شمال شهر تهران باعث شد تا پایتخت از سیلاب‌های نوروز ۹۸ ایمن بماند.

مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران با اشاره به منابع آبی پایتخت گفت: در سال ۶۵ تمام آب مصرفی در فضای سبز پایتخت آب شرب بود که امروز این آمار به صفر رسیده است.

او ادامه داد: ۶۳ درصد از فضای سبز پایتخت به صورت مکانیزه آبیاری می‌شود و ۱۳۳ میلیون متر مکعب از آب مورد استفاده برای ابیاری فضای سبز آب چاه است.

مختاری با اشاره به برنامه افق ۱۴۱۰ گفت: با شرکت آب و فاضلاب توافق کردیم تا در افق سال ۱۴۱۰ استفاده از آب چاه‌ها برای آبیاری فضای سبز به ۷۰ میلیون متر مکعب برسد.

مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران ادامه داد: در افق ۱۴۱۰ قرار است شرکت آب و فاضلاب به شهرداری تهران ۲۰۰ میلیون متر مکعب پساب بدهد تا شهرداری به طور کامل از پساب در جهت آبیاری فضای سبز استفاده کند.

انتهای پیام /

برچسب ها: اخبار شهری ، بوستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار