حضرت فاطمه(س) بانویی که تاریخ جهان را عوض کرد

این ایام بوی فاطمه بهترین آموزگار عالم می دهد، بیاییم در ایام شهادت حضرت فاطمه (س) از مادر هستی درس زندگی بیاموزیم تا علاوه بر رحمت و برکت، زندگی سرشار از معنویت و با نشاطی برایمان رقم بزند.

 به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، زندگی اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) راهنمای بسیار روشنی است برای کسانی که بخواهند به بهترین حیات دنیوی و اخروی دست یابند. این مساله آنقدر پر اهمیت است که در برخی احادیث شیعه و پیروی از ایشان به التزام و تبعیت عملی از سبک زندگی ایشان در آمده است.

حضرت زهرا (س) و خاندانش متعلق به همه عالمند و وجود آنها باعث مسّرت و امیدواری جامعه انسانی است، ما در زندگی خود می توانیم از آن ها سر مشق بگیریم.

معصومین (ع) تنها کسانی هستند که جز نیکی و زیبایی از ایشان چیزی به انجام نرسیده است؛ از این رو الگو شایسته ای برای زندگی انسان هستند. لازم است الگوی خود در زندگی را حضرت فاطمه زهرا(س) قرار دهیم و این بانوی بزرگوار جهان اسلام را به نسل نوجوان و جامعه معرفی کنند.

زنان، همسرداری فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) را الگوی خود قرار دهند/ حضرت فاطمه(س) بانویی که تاریخ جهان را عوض کرد

فاطمه الزهرا(س) الگوست

سکینه نیک مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، با بیان اینکه همسرداری حضرت فاطمه(س) را الگوی زندگی خود قرار دهیم، می‌گوید: یکی از ویژگی‌های مطلوب حضرت فاطمه(س) که همه‌ی ما باید الگوی زندگی خود قرار دهیم، همسرداری ایشان است، آنگونه که خدا برایشان در نظر داشتن به ازدواج با حضرت علی (ع) با سکوت خود جواب مثبت دادند.

او ادامه می‌دهد: این بانوی بزرگوار تمام جوانب را رعایت می‌کردند و هیچگاه همسر خود را عصبانی نکردند که حضرت علی علیه السلام فرمودند: «فاطمه هیچ گاه مرا ناراحت نکرده و از درخواستم سرپیچی نکرده است، من هم هیچ گاه او را خشمگین نکرده و به کاری وادار نکردم.»

 

تقسیم کار در زندگی مشترک این دو زوج گرانقدر

تقسیم کار در صورتی بر پایه‌  عدالت است که به شئونات و استعداد‌های تکوینی زن و مرد توجه شود. در مورد زن، مهم این است که لطافت و ظرافت روحیه‌ی او، پوشیدگی و دوری نامحرمان و توانایی وی در انجام امور مورد توجه قرار گیرد.

مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) در این زمینه می گوید: در زندگی فاطمه (س) و علی (ع) این تقسیم کار به بهترین شکل صورت گرفته بود. تقسیم کار را پیامبر اکرم (ص) پیشنهاد دادند، تدبیر کار‌های منزل بر عهده‌ی زهرا (س) و اداره‌  بیرون منزل بر دوش علی (ع) قرار گرفت؛ و آن هنگام فاطمه (س) خوشحالی و رضایت خود را این گونه ابراز داشت: جز خدا کسی نمی‌داند که از این تقسیم کار تا چه اندازه مسرور و خوشحال شدم؛ چرا که رسول خدا مرا از انجام کار‌هایی که مربوط به مردان است بازداشت.

حضرت فاطمه(س) و امام علی (ع) هم کف هم بودند

ویژگی هم کف و هم‌شأن بودن زن و مرد، بسیار اهمیت دارد. این معیار، موجب تفاهم زن و شوهر و مهم‌ترین عامل پرورش صحیح فرزند و استحکام خانواده است.

نیک با اشاره به اینکه این دو زوج گرانقدر هم کف هم بودند، می‌افزاید: مسئله هم شأن بودن در امر ازدواج به قدری مهم است که امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند: اگر خداوند، امیرالمومنین (علیه السلام) را برای فاطمه (علیهم السلام) نمی‌آفرید، در روی زمین از آدم و غیر آن همبستگی برای او پیدا نمی‌شد.
 
زنان، همسرداری فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) را الگوی خود قرار دهند/ حضرت فاطمه(س) بانویی که تاریخ جهان را عوض کرد

عشق علاقه در کنار سختی‌های زندگی

 
او تصریح می کند: اگر چه خانه علی (ع) و زهرا (س)، کانون ساده زیستی، زهد، ایثار، انفاق، جهاد، سیاست، اندیشه، شجاعت و هزاران فضیلت دیگر بود و اگر چه آن‌ها مظلوم‌ترین انسان‌های عالم هستند و عمری پررنج و مصیبت داشتند! و لیکن زندگی آنان خالی از لحظات شیرین و دلپسند تفریح و شادی هم نبود. درس محبت در خانه حضرت زهرا سلام اللّه علی‌ها بطور کامل ارائه می‌شد و آن حضرت که خود از سرچشمه محبت وعطوفت رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم سیراب شده و قلبش کانون محبت به همسرو فرزندانش بود.
 
هنگامی که به تاریخ زندگی بانوی اسلام فاطمه زهرا (علی‌ها السلام) مراجعه می‌کنیم می‌بینیم او در این زمینه یک وضع استثنائی دارد که در تاریخ شخصیت‌های بزرگ جهان اعم از مرد و زن بی نظیر است.

تجمع فاطمیون در عرصه میدان شهدا

همزمان با سالروز شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، تجمع فاطمیون ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه با حضور زائران و مجاوران اقا علی ابن موسی الرضا، از میدان شهدا به سمت حرم برگزار می شود و در پایان این مراسم از صحبت های امام جمعه مشهد بهره مند خواهیم بود.

ویژه برنامه‌‏های حرم مطهر رضوی در ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

حجت الاسلام حسین شریعتی نژاد معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی در گفت و گو با خبرنگار خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، می گوید: این برنامه‌ها در رواق‌های امام خمینی (ره)، دارالحجه، غدیر، کوثر، دارالرحمه، رواق حضرت زهرا (س) برگزار می‌شود.

او ادامه می دهد: حاج علی اکبری، انصاری بحرینی، سیدهادی طباطبایی، سیدمحمودمدنی، شیخ مهدی شریف، هادی عباسی، سخنرانانی هستند که با موضوعات «سبک زندگی از منظر حضرت زهرا (س)»، «شخصیت معنوی حضرت زهرا (س)»، «ارزش‌ها و آرمان‌ها در سیره سیاسی حضرت زهرا (س)» و «الگوی فاطمی در سبک زندگی دینی» و «مهارت‏های زندگی در سیره صدیقه کبری» در حرم مطهر رضوی در این ایام سخنرانی خواهند کرد و ذاکران و مداحان خاندان عصمت و طهارت (ع)، چون احمدواعظی، امیرعباسی، سیدجعفرماهرخ زار، سیدمهدی میرداماد به مرثیه سرایی خواهند پرداخت.

معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی می گوید: ویژه برنامه‌های سخنرانی برای زائران غیرایرانی به زبان‌های عربی، اردو و آذری زبان‌ها در رواق‌های دارالرحمه، غدیر، با موضوع تبیین ابعاد مختلف شخصیت حضرت زهرا (س) از سوی مدیریت امور زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی تدارک دیده شده است.

حجت الاسلام شریعتی نژاد می افزاید: در رواق حضرت زهرا برگزاری مسابقات ویژه بانوان و خدمات مشاوره ارائه می شود و مهدکودک برای کودکان بین ۴ تا ۶ سال دایر است، همچنین در این ایام شماره ۱۰۸ پاسخگوی مردم در خصوص سوالات و برنامه های حرم خواهد بود.

 
سبک زندگی حضرت فاطمه(س) / ویژه برنامه های ایام شهادت حضرت فاطمه(س)
 

اقدامات شهرداری ثامن در ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

سید مصطفی نعمتی شهردارمنطقه ثامن در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، با اشاره به آماده‎سازی فضای شهر مشهد همزمان با فرا رسیدن ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) می گوید: به مناسبت فرا رسیدن ایام شهادت ، با مشارکت شهرداری منطقه ثامن، شورای اجتماعی محلات و کسبه نسبت به برنامه ‏ریزی و اجرای برنامه‏ های مختلف در این ایام  اقدامات ویژه‎ای انجام می شود.

او ادامه می دهد: بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ بیرق عزا، ریسه و پارچه مشکی، پلاکارهای مزین به نام حضرت زهرا (س) در خیابان هاو بلوارها، حسینه ها، مسیرهای بی آرتی با همکاری معاونت فرهنگی شهرداری ثامن نصب می شود.

 شهردارمنطقه ثامن با اشاره به اینکه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ نیروی کارگری به صورت شیفتی در خیابان های اطراف حرم  در این ایام خدمات‎رسانی می کنند، می گوید: با توجه به هشدارهای هواشناسی نیروهای خدمات شهری در صورت بارش برف و باران برای جلوگیری از آبگرفتگی و لغزندگی خیابان ها در حالت آماده باش هستند.

نعمتی با بیان اینکه تمام ماشین آلات خدمات شهری در حالت آماده باش قرار می گیرند، می افزاید: اقداماتی همچون پاشیدن شن و نمک در صورت لغزندگی خیابان ها و به محض شروع برف تمام پیاده روها به سمت حرم با کیسه گونی( کتایی) برای رفاه حال زائرین و مجاورین پوشیده خواهد شد.

 

سبک زندگی حضرت فاطمه(س) / ویژه برنامه های ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

 

برپایی ایستگاه های صلواتی در ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

مهدی رمضانی مسئول تشکلات اداره تبلیغات اداره تبلیغات خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  می گوید: هر ساله در ایام شهادت و عزاداری در تمام نقاط شهر تعداد ۶۰۰ ایستگاه های صلواتی جهت توزیع نزورات بر پا می شود و با توجه به فرارسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه(س) این ایستگاه ها دایر خواهد بود.

 

سبک زندگی حضرت فاطمه(س) / ویژه برنامه های ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

 

ایام شهادت «حضرت فاطمه زهرا(س)» ایام خوبی برای بازخوانی شخصیت «صدیقه کبری (س)» است و این که در هر شرایط انسان باید به وظایف شرعی خود عمل کند و در دفاع از اصول و مبانی شرعی و دینی فرو گذار نباشد.

شاد کردن حضرت فاطمه(س) ، شاد کردن خداست

حجت الاسلام حسین ابراهیمی کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، می گوید: هر سال ایام فاطمیه فرصتی می شود برای یاد کردن بزرگ بانوی اسلام، کسی که بزرگان دینی ما از سخن گفتن در باب مقامات معنوی و شخصیتی او عاجزند، که خاتم پیامبران می دانست وجود فاطمه (س )چه گوهری است که درباره او می گفت: فداها ابوها یعنی پدر فاطمه فدای او، و اهل بیت علیهم السلام درباره او گفته اند تنها فردی که فاطمه (س) را بشناسد می تواند به راستی شب قدر را بشناسد و به درک آن موفق شود، کسی که شاد کردن او شاد کردن پیامبر خدا و آزار او آزار ایشان است.

کارشناس مذهبی می گوید: همیشه سوال اینجاست که این همه مقامات والایی که برای حضرت زهرا سلام الله علیها نقل می شود، حضرت چگونه به این مقامات رسیده اند که این سوال پاسخ های متعددی دارد، آن کسی که کفو علی مرتضی و مادر ائمه هدی و حجت خدا بر حجت های الهی است صفاتی دارد که کسی در آن صفات به او نمی رسد.

 

حضرت فاطمه(س) سرور زنان عالم

او تصریح می دهد: همه ما شیعیان بارها در فضاهای گوناگون بیان می کنیم که امید شفاعت حضرت زهرا سلام الله علیها را داریم، در حالی که تصور درستی از مسئله شفاعت نداریم، اهل فن درباره شفاعت میگویند که آن یک چیزی مثل پارتی بازی که ما در دنیا داریم نیست، آنجا دنیای حقیقت هاست و در یک جمله تا شباهتی نباشد شفاعتی نیست، اینجا باید از خودمان بپرسیم، مایی که انتظار شفاعت اهل بیت و حضرت زهرا (س) را داریم چه شباهتی را از ایشان کسب کرده ایم؟ چه چیزی از زندگی ما با آن بزرگواران شباهت دارد؟

زنان، همسرداری فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) را الگوی خود قرار دهند/ حضرت فاطمه(س) بانویی که تاریخ جهان را عوض کرد

 

الگوی فاطمی در سبک زندگی دینی


کارشناس مذهبی می گوید: صفات مختلفی از حضرت زهرا(س) نقل شده که آن همسرداری نمونه ایشان، ساده زیستی ایشان، کمک به نیازمندان با وجود احتیاج، تربیت فرزند هایی که همیشه تاریخ انسان ها متاثر از بزرگی آن ها هستند و بسیاری از صفات دیگر است که تک تک آنها می تواند الگوی مرد و زن مسلمان و شیعه قرار گیرد.


ابراهیمی با اشاره به بارز ترین و مهم ترین الگوی حضرت فاطمه (س) بعد از عبادت خداوند حجاب است، می افزاید: یکی از صفاتی که خیلی در جامعه ما از حضرت زهرا سلام الله علیها تکرار می شود و بر در و دیوار تابلو دیده می شود، حجاب و حیای این بزرگ بانوی اسلام است.

اهل البیت و حضرت فاطمه(س) الگوی زندگی جامعه مسلمین

کارشناس مذهبی با بیان اینکه اسلام دین دستورات و مناسک تشریفاتی نیست، می گوید: هر دستور دینی و حرکت آئینی باید ثمر و اثری در زندگی ما داشته باشد و تمام این مجالس عزاداری برای آن است که زندگی ما رنگی از رنگ های خدایی این اولیاء الهی بگیرد، وقتی می توانیم بگوییم که جلسه ای که شرکت می کنیم و روضه ای که می رویم روی ما تاثیر گذاشته و از ما قبول شده که ما بعد بیرون آمدن از آن مجلس به راه اهل بیت و حضرت زهرا صلوات الله علیهم اجمعین نزدیک تر شده باشیم و تصمیمی در جهت شبیه تر شدن به این اسوه های انسانیت و کمال گرفته باشیم.

 

سبک زندگی حضرت فاطمه(س) / ویژه برنامه های ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

 

 

سبک زندگی حضرت فاطمه(س) / ویژه برنامه های ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

 

سبک زندگی حضرت فاطمه(س) / ویژه برنامه های ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

 

سبک زندگی حضرت فاطمه(س) / ویژه برنامه های ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

 

سبک زندگی حضرت فاطمه(س) / ویژه برنامه های ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

 

سبک زندگی حضرت فاطمه(س) / ویژه برنامه های ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

 

سبک زندگی حضرت فاطمه(س) / ویژه برنامه های ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

 

سبک زندگی حضرت فاطمه(س) / ویژه برنامه های ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

 

سبک زندگی حضرت فاطمه(س) / ویژه برنامه های ایام شهادت حضرت فاطمه(س)

 

گزارشگر؛ زهرا قره ای

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.