در ۱۱ ماه نخست ۹۸؛

کاهش ۵/۷ درصدی مراجعین نزاع در فارس

مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس گفت: آمار نزاع و درگیری در فارس ۵/۷ درصد کاهش یافته است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علیرضا درودچی گفت: در یازده ماهه سال ۹۸، آمار مراجعان نزاع به مراکز پزشکی قانونی در سطح استان ۲۶ هزار و ۶۸۱ نفر بوده که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۲۸ هزار و ۲۹۷ نفر بوده، ۵/۷ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس گفت: از این تعداد ۱۷ هزار و ۶۶۴ نفر مرد و ۹۰۱۷ نفر دیگر زن بوده اند.

معاون پزشکی آزمایشگاهی اداره کل پزشکی قانونی فارس نیز در ادامه با اشاره به بررسی و صدور یکصد هزار نظریه کارشناسی در بخش معاینات و کمیسیون‌های پزشکی قانونی در یازده ماهه سال ٩٨، گفت: طی این مدت در بخش معاینات پزشکی قانونی تعداد ۹۷ هزار و ۴۳۰ پرونده مورد بررسی و صدور نظریه کارشناسی قرار گرفته است

همایون حسینی نژاد ادامه داد: در بخش کمیسیون ها نیز تعداد ٢٠٩٨ پرونده به این واحد ارجاع شده که پس از طی روند تکمیل و آماده سازی با طرح در جلسه کمیسیون‌های تخصصی، نظریه کارشناسی صادر و نتیجه به مراجع قضایی ارسال شده است.

این مقام مسئول در پزشکی قانونی فارس در خصوص اجساد ارجاع شده به تالار تشریح اداره کل در این مدت نیز گفت: در یازده ماهه اول سال ٩٨ تعداد کل اجساد ارجاعی به تالار تشریح اداره کل ۴٢۴٩ مورد بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته روندی افزایشی داشته است.

در بررسی علل و عوامل وقوع این جرم در محلاتی كه فراوانی وقوع دارند مهاجرت، بیكاری و فقر فرهنگی از عوامل نزاع فردی محسوب می شوند.

برخی از نزاع های فردی به مراجع انتظامی و قضایی گزارش نمی شوند و بخشی از نزاع های فردی كه به مراجع انتظامی گزارش می شود در مراحل مقدماتی منجر به صلح و سازش شده و در نهایت بخشی دیگر كه به طور عمده منجر به جرح و خسارت مادی طرفین شده است در مراجع قضایی مطرح و منجر به صدور حكم می شود.

گفتنی است در برخی موارد این نزاع ها نیز منجر به قتل یكی از طرفین منازعه می شود كه به سهم خود آسیب های روحی و جسمی را برای خانواده ها به دنبال دارد.

بنابراین این جرم نیز به سهم خود دارای رقم سیاه بزهكاری است زیرا كه بزهكاران قانونی یا قضایی این جرم ، كسانی هستند كه در مراجع قضایی محكوم می شوند.

بر این اساس، برخی از افرادی كه در درگیری ها شركت دارند به دلیل فقر فرهنگی در جامعه به سمت قانون گریزی تمایل دارند و می توان گفت در صورت عدم پیشگیری، قانون گریزی رفته رفته در زندگی روزمره آن ها به صورت یك فرهنگ تبدیل خواهد شد كه این موضوع برای جامعه آسیب های جدی را به دنبال خواهد داشت.

مهمترین راهكار برای پیشگیری و كاهش نزاع های فردی و دسته جمعی، ریشه كن كردن فقر فرهنگی در جغرافیای این جرم و توجه به امكانات فرهنگی در این مناطق است كه به دلیل عواملی چون مهاجرت و حاشیه نشینی شكل گرفته است.

انتهای پیام/ 

برچسب ها: پزشکی قانونی ، حوادث
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار