اهدای عضو به بیش از ۳۳ هزار نفر بیمار نیازمند عضو در مشهد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از سال ۸۰ تاکنون تعداد ۹۸۵ مورد اهدای عضو داشتیم و اعضای این تعداد متوفی به ۳۳ هزار و ۹۸۱ نفر از بیماران نیازمند عضو اهدا شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، شاپور بدیعی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراسم رونمایی از سامانه اینترنتی اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: ۳۱ اردیبهشت ماه روز بسیار بزرگی برای همگان است، زیرا در این روز با فرمان امام راحل (ره) مجوز اهدای عضو و اعمال پیوند اعضا صادر شد.
 
او افزود: فعالیت‌های اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال ۸۰ آغاز شده و تاکنون تعداد ۹۸۵ مورد اهدای عضو داشتیم و اعضای این تعداد متوفی به ۳۳ هزار و ۹۸۱ نفر از بیماران قلبی، کلیوی، ریوی، پانکراس، پوست، چشم اهدا شده است و ۸۷۰ نفر با پیوند قرنطینه، ۷۶ مورد پیوند قلب، ۶ مورد پیوند کلیه، ۶ مورد پیوند کبد و ۶۶۱۳ نفر با پیوند پوست از جمله آمار‌های پیوند‌های شاخص بوده‌اند.
 
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تقدیر از فعالان حوزه‌های مختلف درمان در بحث اهدای عضو، ادامه داد: این خدمات با همکاری پزشکی قانونی و سازمان آرامستان‌ها قوت بیشتری می‌گیرد، در سطح کشور هر ۱۰ دقیقه یک نفر به بیماران نیازمند عضو اضافه می‌شود و روزانه نیز ۸ تا ۱۰ نفر در لیست انتظار پیوند اعضا فوت می‌کنند و در میان لیست‌های انتظار ۲۲ نفر در لیست انتظار کبد و ۳۵۷ نفر در لیست انتظار کلیه هستند.
 
بدیعی بیان کرد: روند رشد کمی و کیفی به سمتی رفته شاخص اهدای عضو با رشد ۴ واحدی پی ام پی به ۱۹.۶ رسیده است و باید با توجه به آمار‌های دریافتی آمار اهدا‌ی افراد مغزی از ۴ نفر سال ۸۰ به سالانه ۱۲۵ مورد رسیده است.
 
او تصریح کرد: هم اکنون بیمارستان منتصریه در حال پاسخگویی به بیماران پیوندی است و معتقدیم که باید سرمایه‌گذاری بیشتری در بحث فضا‌های فیزیکی در این خصوص داشته باشیم و از رسانه‌ها به عنوان بزرگترین بازوی اطلاع‌رسانی می‌خواهیم که آگاه‌سازی لازم و کافی را در بحث اهدای عضو در میان مردم داشته باشند.
 
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه خدمات پیوند اعضا در بیمارستان منتصریه به‌خوبی در حال انجام است، تاکید کرد: سطح این خدمات با نیاز‌های گسترده باید افزون گردد و هم‌اکنون فضایی در این خصوص در بیمارستان امام رضا (ع) آماده شده که ساخت و تجهیز آن نیازمند مشارکت خیران نیک‌اندیش است و امیدواریم همچون همیشه حضور پررنگ یاوران عرصه سلامت را شاهد باشیم.
 
بدیعی اظهار کرد: در روز‌های سخت کرونایی اقدامات قابل توجهی در حوزه‌های مختلف صورت پذیرفت و اجازه ندادیم که سایر بیماری‌ها تحت‌الشعاع کرونا قرار بگیرد و یکی از گروه‌ها بیماران نیازمند اهدای عضو بود و خوشختانه برای هیچ بیماری مشکلی به‌وجود نیامد، در حالی که در کشور‌های پیشرفته هیچ اقدام شاخصی نبود.
 
وی افزود: همچنین از نماینده ولی فقیه، تولیت آستان قدس رضوی، استاندار، فرماندار و دیگر مسئولانی که یار و یاور دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بحث مبارزه با ویروس کرونا بودند تقدیر و تشکر ویژه کنیم و همین همراهی‌ها موجب شده که ضمن پایان یافتن همکاری‌های معین‌های درمانی شاهد روند عادی بیمارستان‌های دولتی باشیم و اینکه اولین پیوند اعضای کشور را در سال ۹۹ در شهر امام رضا (ع) داشتیم که افتخار بسیار بزرگ در شرایط سخت کرونایی است.
 
انتهای پیام//ز.ق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.