دست درازی آمریکا به کشورها بخاطر اهداف نظامی؛

آمریکا به جای تمرکز بر نجات مردم آفریقا به دنبال پایان دادن به زندگی آنهاست

پایگاه اینترنتی اینترسپت در مطلبی به سیاست‌های متناقض آمریکا در قاره آفریقا پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی اینترسپت در مطلبی به اقدامات متناقض آمریکا در قاره آفریقا پرداخت و نوشت: پس از آنکه ویروس کرونا از اواخر ماه مارس در سراسر آفریقا شیوع پیدا کرد، وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار پیامی در حساب کاربری توئیتر خود با اعلام ارسال کمک‌های پزشکی و بهداشتی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار (به آفریقا) به خودنمایی پرداخت.

با این حال زمانی که سخن آفریقا به میان می‌آید، آمریکا به جای تمرکز بر نجات جان افراد به دنبال پایان دادن به زندگی آنهاست. این موضوع در کشور‌های لیبی و سومالی که بیشترین منافع را برای آمریکا دارند، بیشتر صدق می‌کند.

با استقرار ستاد فرماندهی آمریکا در آفریقا در سال ۲۰۰۸، عملیات نظامی سربازان آمریکایی در ده‌ها کشور آفریقایی آغاز شد. در کشور‌های لیبی و سومالی بیش از هزار و ۵۰۰ حمله هوایی، عملیات کماندویی و سایر ماموریت‌ها انجام شد. با این حال، لیبی و سومالی سهم اندکی از کمک‌های پزشکی و بهداشتی آمریکا دریافت کردند و صد‌ها میلیون دلار آمریکا در این کشور‌ها صرف حملات نظامی می‌شود.

گزارش‌ها نشان می‌دهد سهم کمک‌های پزشکی و بهداشتی لیبی در سایه شیوع ویروس کرونا کمتر از ۵۰۰ هزار دلار بوده و در سومالی کمی بیشتر از این مبلغ بوده است. اما حجم حملات نظامی آمریکا به لیبی و سومالی به خصوص پس از حمله ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ به شدت افزایش یافته است. آمار‌ها نشان می‌دهد از سال ۲۰۱۱ تاکنون آمریکا بیش از ۷۷۰ حمله هوایی در شمال آفریقا انجام داده است که بیشتر آن‌ها در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا و در راستای سرنگون کردن حکومت معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی بوده است. سومالی نیز یکی دیگر از محل‌های عملیات نظامی آمریکا در آفریقا بوده است. به خصوص این حملات در سومالی با روی کار آمدن دونالد ترامپ افزایش یافت. آمار‌ها حاکی از آن است که از سال ۲۰۰۷ تاکنون آمریکا بیش از ۲۲۰ بار به سومالی حمله کرده است.

شیوع ویروس کرونا در آفریقا گمانه زنی‌ها در خصوص کاهش حضور نظامیان آمریکایی در کشور‌های آفریقایی را تقویت کرده است. با این حال، شمار نیرو‌های آمریکایی در سومالی که مهمترین پایگاه آمریکا در آفریقاست، تغییر چندانی نکرده است. آمریکا به منظور استقرار نیرو‌های خود ده‌ها پایگاه ایجاد کرده است، اما به گفته متخصصان آنچه سومالی به آن نیاز دارد پایگاه نظامی نیست بلکه بیمارستان و مراکز درمانی است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار