چهار آیین در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

بازگشایی رستوران‌ها تاثیری در بازار مرغ ندارد

کارشناس صنعت طیور گفت: برخی تصور می‌کنند با بازگشایی رستوران‌ها ۳۰ درصد تقاضا بالا رود، اما این موضوع واقعیت ندارد.

برومند چهار آیین کارشناس صنعت طیور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۲۰۰ تا ۸ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۲ هزار تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است، ضمن آنکه در استان‌های کرمانشاه و کردستان مرغ زنده کمتر از ۸ هزار تومان به فروش می‌رسد.

وی افزود: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا پیش بینی می‌شود که ثبات قیمت مرغ در بازار ادامه یابد.

چهارآیین با اشاره به اینکه بازگشایی رستوران‌ها تاثیر قابل ملاحظه‌ای در بازار مرغ ندارد، بیان کرد: با توجه به تعطیلی رستوران ها، افراد به همان میزان گوشت مرغ در خانه مصرف می‌کردند و این طور نیست که برخی افراد تصور می‌کنند با بازگشایی رستوران‌ها ۳۰ درصد تقاضا بالا می‌رود.

این کارشناس صنعت طیور ادامه داد: با بازگشایی رستوران‌ها تنها ممکن است ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان قیمت مرغ در بازار افزایش یابد.

این مقام مسئول با بیان اینکه مولفه‌های موثر در قیمت تمام شده گوشت مرغ کمی است، اظهار کرد: علی رغم آنکه سلیقه افراد در قیمت تمام شده تولید تاثیری ندارد، اما سازمان حمایت غیر منطقی قیمت گذاری می‌کند.

وی قیمت کارشناسی هر کیلو مرغ زنده با احتساب ۱۲ درصد سود منطقی را ۱۱ هزار تومان و مرغ گرم ۱۵ هزار و ۵۰۰ تا ۱۶ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت کنونی سبزی، پیاز و گوجه فرنگی و سایر اقلام مصرفی ۳۰ تا ۴۰ درصد در بازار افزایش داشته است با این وجود نباید انتظار داشت که قیمت گوشت مرغ افزایش نیابد.

عضو سابق هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: در حال حاضر مرغداران به دلیل مازاد تولید، گرفتار حاشیه زیان هستند.

چهار آیین با تاکید بر دخالت‌های غیر تخصصی سایر وزارتخانه‌ها بر تولید بیان کرد: اهداف و ماموریت وزارت جهاد کشاورزی در قانون مشخص شده است و دخالت‌های نابه جا و غیر تخصصی سایر وزارتخانه‌ها به ضرر تولیدکننده و مصرف کننده است و بنا به اعتقاد ما مبنای تولیدکننده و حجم تولید باید طبق نظر این وزارتخانه باشد تا در بازار عرضه و تقاضا تعادل ایجاد شود.

کارشناس صنعت طیور با انتقاد از افزایش ۱۰ برابری قیمت جوجه یکروزه دربرهه زمانی مختلف بیان کرد: قیمت جوجه یکروزه در برخی مواقع ۵ هزار تومان و در زمان دیگر ۵۰۰ تومان است که اختلاف ۱۰ برابری قیمت نهاده با مدیریت اقتصادی تناسب ندارد.

وی ادامه داد: ستاد تنظیم بازار به یکباره در برخی مواقع میزان جوجه ریزی را ۱۴۵ میلیون قطعه اعلام‌ می کند، در حالیکه جوجه ریزی ماهانه از۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون قطعه نباید بیشتر باشد.

عضو سابق هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: روزانه ۲ هزار تن مرغ مازاد با همکاری تشکل‌ها باید از سطح بازار جمع آوری شود تا با کوتاه شدن دست واسطه‌ها از حاشیه زیان مرغداران کاسته شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه تمامی مولفه‌های موثر در قیمت تمام شده گوشت مرغ کمی است، تاکید کرد: بنابراین سلیقه افراد و یا دستگاه‌های اجرائی نبایددر قیمت تمام شده تولید تاثیر گذار باشد، اما سازمان حمایت سلیقه‌ای و غیر کارشناسی در مورد قیمت گذاری مرغ زنده تصمیم گیری می‌کند.

وی قیمت کارشناسی هر کیلو مرغ زنده با احتساب ۱۲ درصد سود منطقی را ۱۱ هزار تومان و مرغ گرم ۱۵ هزار و ۵۰۰ تا ۱۶ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت کنونی بسیاری از اقلام غذایی از جمله ماکارانی ۳۰ تا ۴۰ درصد در بازار افزایش داشتند، با این وجود نباید انتظار داشت که قیمت مصوب مرغ زنده همچنان براساس مصوبه تیرماه گذشته ثابت بماند.

عضو سابق هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: در حال حاضر مرغداران به دلیل مازاد تولید گرفتار حاشیه زیان هستند و در این قصه هیچ تقصیری متوجه تولیدکنندگان نبوده است.

چهار آیین با تاکید بر دخالت‌های غیر تخصصی سایر وزارتخانه‌ها بر تولید بیان کرد: اهداف و ماموریت وزارت جهاد کشاورزی در قانون تولید کمی و کیفی محصولات کشاورزی است و دخالت‌های نابه جا و غیر تخصصی سایر وزارتخانه‌ها به ضرر تولیدکننده و مصرف کننده است و بنا به اعتقاد ما تمامی تصمیم‌های مرتبط در حوزه سیاست گذاری مرتبط با مدیریت تولید، نظارت بر قیمت و حجم تولید باید توسط وزارت جهاد کشاورزی تدوین و توسط بخش خصوصی اجرا گردد تا در بازار عرضه و تقاضا تعادل ایجاد شود.

وی با تاکید بر این مسئله که دخالت‌های نابه جای ستاد تنظیم بازار باید هر چه سریع‌تر از بخش کشاورزی برداشته شود، بیان کرد: طبق قانون وزارت جهاد کشاورزی باید متولی تنظیم بازار باشد و برای جلوگیری از زیان قیمت یک دستگاه باید متولی و تصمیم گیر باشد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه سازمان حمایت تخصصی در امر تولید ندارد، بیان کرد: در برخی مواقع جوجه با قیمت ۵ هزار تومان به تولیدکننده عرضه می‌شود، اما فاکتور ۲۵۰۰ تومانی توزیع کنندگان نهاده صادر می‌کنند و در خصوص واکسن فروشندگان فاکتوری صادر نمی‌کنند و به عناوین مختلف مرغداران را برای ارائه ندادن فاکتور دور می‌زنند، در حالیکه ستاد تنظیم بازار برای بررسی قیمت از تولیدکنندگان درخواست فاکتور می‌کند، به همین خاطر اصرار داریم‌که امر تولید، حجم تولید و قیمت گذاری درون وزارت جهاد کشاورزی باشد و مسئولان این وزارتخانه در برابر کمبود و بازار پاسخگو باشند.

عضو هیئت مدیره سابق کانون سراسری مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: با وجود آغاز به کار مجلس جدید انتظار می‌رود تصمیماتی درست اتخاذ شود تا تلاطم بازار مدیریت شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: قیمت مرغ ، صنعت طیور
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار