گروه‌های پرخطر در زمینه ابتلا به کووید ۱۹ چه کسانی هستند؟

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، درباره گروه‌های پرخطر در زمینه ابتلا به کووید ۱۹ پاسخ داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: بیماران مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، پرفشاری خون، آسم، بیماری‌های مزمن تنفسی، سرطان، نارسایی کلیوی و چاقی مفرط از گروه‌های پرخطر در ابتلا به ویروس کرونا محسوب می‌شوند.

او ادامه داد: در صورتی که این افراد دچار آلودگی به ویروس کرونا شوند اغلب دچار بیماری شدید شده و گاهی نیاز به بستری پیدا می‌کنند.

عبدالرسول همتی گفت: تاکنون حدود ۶۸ درصد افرادی که به علت بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند، یک بیماری زمینه‌ای داشته اند.

او با بیان اینکه ۲۲ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال استان فارس مبتلا به پرفشاری خون، ۱۰ درصد آن‌ها مبتلا به دیابت و حدود ۱۵ درصد چاقی مفرط دارند، افزود: هر چند تعدادی از بیماری‌ها و عوامل خطر زمینه‌ای در افراد به صورت مشترک مشاهده می‌شود، اما با احتساب سایر عوامل خطر، حدود ۲۰ درصد افراد بالای ۳۰ سال دست کم یک بیماری زمینه‌ای دارند و گروه پرخطر از لحاظ ابتلا به بیماری کووید ۱۹، عوارض آن و مرگ و میر به علت این بیماری محسوب می‌شوند، دست کم یک نفر از هر ۵ نفر بالای ۳۰ سال است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: بارداری و سالخوردگی به تنهایی و بدون هیچگونه بیماری زمینه‌ای نیز از عوامل خطر ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹ است.

همتی گفت: با توجه به وضعیت فعلی و افزایش میزان ابتلا به ویروس کرونا و افزایش میزان بستری و مرگ به علت کووید ۱۹، انتظار داریم مردم به توصیه‌های بهداشتی پیشگیری از ابتلا به کرونا توجه بیشتری داشته باشند.

او توصیه کرد: افراد پرخطر و دارای بیماری‌های زمینه‌ای نباید در محل‌های شلوغ و پر رفت و آمد تردد کنند.

همتی بیان کرد: همواره به خاطر داشته باشیم حضور در مهمانی ها، دورهمی و مجالس ترحیم، جان همه خانواده‌ها را به خطر می‌اندازد و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای در صورتی که ناچار به حضور در خارج از منزل شدند، باید ماسک بزنند و فاصله دست کم یک متر را از دیگران رعایت کنند و مدت حضور خود در خارج از منزل را به کمترین میزان برسانند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: به همت مراقبان سلامت و بهورزان، مرحله سوم غربالگری تلفنی گروه‌های آسیب پذیر و پرخطر از نظر کووید ۱۹ در مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز اجرا می‌شود.

همتی ادامه داد: ثبت علایم در سامانه خوداظهاری Salamat.gov.ir از سوی افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای بسیار با اهمیت است.

این مقام مسئول تصریح کرد: مشاوران ما با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۱۸۱۹  و ۱۹۰ راهنما و پاسخگوی سوالات مردم هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار