نقش هنر و هنرمندان در جهانی کردن نام کرمانشاه مهم است

رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر کرمانشاه نقش هنر و هنرمندان را در جهانی کردن نام کرمانشاه بسیار مهم ارزیابی کرد .

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، ابراهیم مرادی رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر کرمانشاه نقش هنر و هنرمندان را در جهانی کردن نام کرمانشاه بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت : آثاری مانند طاق‌بستان و بیستون به دست هنرمندانی، چون فرهاد ساخته شده است و فرهاد‌ها در این سرزمین خفته‌اند و آثارشان زنده است.

او گفت : آنچه که در کرمانشاه جذب گردشگر می‌کند گردشگری تاریخی، مذهبی، طبیعی و خوراک است؛ در بحث گردشگری تاریخی آن چیزی که به دستور پادشاهان کنده‌کاری شده است حاصل زحمات هنرمندان آن عرصه بوده که یکی از آن‌ها فرهاد کوه‌کن است.

او با اشاره به اینکه هنرمندانی که سیاه‌چمانه، مور، تنبور و موسیقی سنتی را می‌نوازند ظرفیت بزرگی برای جذب گردشگر هستند که باید حمایت شوند، افزود: هنرمندان جوان ما که این آثار را خلق می‌کنند و همچنین همه دهیارها، شورا‌های روستا‌ها و بخشداری‌ها باید برای استفاده از این توانمندی‌ها و زنده نگه داشتن این میراث ارزشمند آموزش‌های لازم را ببینند.

هوره و مور از کهن‌ترین آوا‌های جهان هستند

مرادی، هوره و مور را از کهن‌ترین آوا‌های جهان دانست و گفت: صدا و سیما و رسانه‌ها باید برای معرفی ظرفیت این هنرمندان به میدان بیایند و با پخش کلاس‌های آموزشی موسیقی و سنت‌های محلی، نسل جدید را با این میراث گرانبها آشنا کنند تا دچار بحران هویت نشوند و در عین حال بتوانیم این تاریخ ارزشمند چند ۱۰ هزار ساله را به جهانیان معرفی کنیم.

این عضو شورای شهر کرمانشاه، شاه کلید این آموزش‌ها را از دوران کودکی و مهد‌های کودک عنوان کرد و گفت: آموزش و پرورش باید دروس تخصصی گردشگری را سرلوحه آموزش خود قرار دهد؛ آموزش و پرورش باید کارشناسان گردشگری را تربیت کند و آن‌ها همه جاذبه‌های گردشگری استان را ببینند و زیرنظر یک واحد متمرکز این ظرفیت‌ها را معرفی کنند تا به صورت جزیره‌ای عمل نشود.

مرادی با تاکید به اینکه داشته‌های فرهنگی و بومی استان کرمانشاه را باید حفظ کنیم و امروز این میراث است که جذب گردشگر می‌کند، گفت: لباس و زبان ما هویت ما است و این لباس را باید دختران ما بپوشند و با زبان مادری خود صحبت کنند و به آن‌ها افتخار کنند.

رییس کمیسیون گردشگری شورای شهر کرمانشاه افزود: استان کرمانشاه را که به دلیل تنوع مذهبی، قومی و زبانی هندوستان ایران می‌نامند از قدیم مسیر عبور زوار عتبات عالیات بوده و جای جای آن آثار جبهه و بقاع متبرکه‌ای وجود دارد که برای گردشگران جذاب است.

او هویت معماری قدیمی کرمانشاه که برای گردشگران هم جالب است را در حال نابودی دانست و گفت: در روستا‌های ما بعد از زلزله خانه‌هایی را ساختند که هیچ تناسبی با هویت معماری کرمانشاه ندارد و ادارت متولی موظفند در این زمینه به طور جدی ورود کنند تا ساختار معماری خانه‌های کرمانشاه از بین نرود .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار